• دوشنبه / ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۵:۲۸
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1404013117515
  • خبرنگار : 71664

در گفت‌وگو با ایسنا مطرح شد

بازنشستگی سالانه تا ۳۰۰۰ پرستار در کشور / شرایط نامناسب نسبت پرستار به تخت بیمارستانی

بازنشستگی سالانه تا ۳۰۰۰ پرستار در کشور / شرایط نامناسب نسبت پرستار به تخت بیمارستانی

رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه جذب پرستار به یک بازه زمانی خاص محدود نمی‌شود، ابراز امیدواری کرد که سازمان‌های «برنامه و بودجه» و «اداری و استخدامی» که مسئولیت تامین منابع و صدور مجوزها را برعهده دارند به موضوع جذب پرستار به طور جدی‌تری ورود کنند.

دکتر احمد نجاتیان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه با عقب‌افتادگی جذب پرستار مواجه هستیم، اظهار کرد: بنابر اعلام وزارت بهداشت، آزمون استخدامی جذب نیروی انسانی برای نظام سلامت در خرداد ماه سال جاری برگزار می‌شود. تصمیم بر این بود که این آزمون در سال گذشته برگزار شود اما فرصت برگزاری و استفاده از ظرفیت این آزمون برای جذب نیروی پرستاری را از دست دادیم. سازمان نظام پرستاری بر این باور است که این آزمون می‌بایست در سال گذشته برگزار می‌شد. برخی نهادها تلاش می‌کنند که در روند برگزاری این آزمون تاخیر ایجاد کنند و تاخیر در این آزمون نه تنها سبب متضرر شدن وزارت بهداشت می‌شود بلکه سبب ضرر کشور نیز می‌شود. 

وی با بیان اینکه نیاز به جذب پرستار به یک بازه زمانی خاص محدود نمی‌شود، گفت: نیاز به جذب پرستار یک موضوع همیشگی است و سالانه به جذب پرستار نیاز داریم. به طوری که حدود ۲هزار تا ۳هزار پرستار سالانه به دلیل بازنشستگی از چرخه ارائه خدمات خارج می‌شوند و همچنین ۱۸۰۰ نفر سالانه طی ۲ سال گذشته خروج داوطلبانه داشته‌باشند. با توجه به آمار و ارقامی که در دسترس داریم، می‌توان گفت سالانه حدود ۵هزار نفر بنا به دلایل مختلف از چرخه خدمت خارج می‌شوند. 

رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه ظرفیت آموزشی با هدف رفع کمبودها افزایش یافته، تصریح کرد: حدود۱۰ هزار پرستار طی ۴ سال گذشته جذب شده‌اند؛ این در حالی است که حدود ۱۱هزار تا ۱۲هزار نفر طی هر سال در رشته پرستاری دانش‌آموخته می‌شوند. بازهم تاکید می‌کنم، دلیل افزایش ظرفیت رشته‌های علوم‌پزشکی، رفع کمبودها بود. اگر دانش‌آموختگان رشته پرستاری جذب و به‌کار گرفته نشوند، برای امرار معاش به مشاغل دیگر و مهاجرت روی می‌آورند. همچنین می‌بایست به این نکته توجه کرد که عدم جذب دانش‌آموختگان سبب افزایش جمعیت افراد بیکار و جویای کار می‌شود.  

نجاتیان ادامه داد: متاسفانه نه تنها «خروج نیروی پرستاری از چرخه خدمت بنا به هر دلیلی» در کانون توجه قرار نگرفته بلکه افزایش تخت‌های بیمارستانی بدون جذب پرستار نیز به دست فراموشی سپرده شده است. افزایش تخت‌های بیمارستانی را تجربه می‌کنیم اما جذب پرستار به دست فراموشی سپرده شده است. عدم جذب پرستار با توجه به افزایش تخت‌های بیمارستانی و بی‌توجهی به تعداد نیروهایی که از چرخه خدمت خارج می‌شوند، سبب شده که نسبت استاندارد پرستار به تخت در کشور در شرایط خوب قرار نداشته باشد. 

وی درباره برگزاری آزمون استخدامی در سال جاری گفت: امیدواریم فقط یک آزمون استخدامی در سال جاری برگزار نشود و شاهد برگزاری آزمون‌های دیگر هم باشیم. امیدوارم سازمان‌های «برنامه و بودجه» و «اداری و استخدامی» که مسئولیت تامین منابع و صدور مجوزها را برعهده دارند به موضوع جذب پرستار به طور جدی‌تری ورود کنند تا از برخی مسائل مانند خروج دانش‌آموختگان پرستاری از کشور جلوگیری کنیم.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۲-۰۱ ۱۲:۲۹

بجای ۲۰سال ۳۰سال میکشوننشون سرکار درحالیکه دیگه اعصاب وروان وستون فقراتی براشون نمونده

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۰۱ ۱۴:۵۹

باید حق و حقوق پرستارا رو به رسمیت بشناسه و قانونی طبق شأن و به موقع بهشون پرداخت کنه...

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۰۱ ۱۶:۴۳

کارروپرستار میکنه پولش می ره تو جیب بیمارستان و پزشک

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۰۲ ۱۶:۵۷

کار و من پرستار انجام می دم تعرفه رو مترون یمارستان میگره .اون موقع که من پرستار بالین کار یه تومن میگرفتم تعرفه مترون ۱۱ تومن گرفته بود

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۰۳ ۰۹:۵۱

وقتی تفاوت تعرفه بین پرستار بالین و مترون و سرپرستار اونقدر فاحش هست که موندن تو این شغل اصلا به صلاح نیست..