آییننامه ایجاد صندوقهای سرمایهگذاری املاک و مستغلات

تصویبنامه هیئت وزیران در رابطه با «آییننامه ایجاد صندوقهای سرمایه گذاری املاک و مستغلات» طی نامه شماره ۱۴۵۶۴ در تاریخ ۱۴۰۴/۰۲/۰۲ توسط معاون اول رئیسجمهور ابلاغ شد.
هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۴/۱/۲۷ به پیشنهاد شماره ۶۷۴۳۹۵ مورخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۰ سازمان برنامه و بودجه کشور با همکاری وزارت راه و شهرسازی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و با لحاظ بند (ح) تبصره (۱۰) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور «آییننامه ایجاد صندوقهای سرمایهگذاری املاک و مستغلات» را به شرح زیر تصویب کرد:
آییننامه ایجاد صندوقهای سرمایه گذاری املاک و مستغلات
ماده ۱- در این آییننامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند:
۱- قانون: قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور.
۲- سازمان: سازمان برنامه و بودجه کشور.
۳- وزارت: وزارت امور اقتصادی و دارایی.
۴- بانک مرکزی: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.
۵- سازمان بورس: سازمان بورس و اوراق بهادار.
۶- بانک: بانک مسکن.
۷- صندوق: صندوقهای سرمایه گذاری املاک و مستغلات دولت که با مجوز سازمان بورس و مبتنی بر اموال تأسیس میشوند و واحدهای آن قابلیت عرضه عمومی در بورسها را دارند.
۸- ارکان صندوق: مجمع مدیر صندوق مدیر بهره برداری متولی و حسابرس.
۹- دستگاه واگذارنده: کلیه دستگاههای مذکور در بند (۱) مصوبه شصت و هفتمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا.
۱۰- اموال: داراییهای غیرمنقول شامل زمین و ساختمانهای دارای سند رسمی تک برگ مالکیت و گواهی پایان کار معتبر که قابلیت انتقال به صندوق مطابق اساسنامه مورد تایید سازمان بورس را داشته باشند و در اختیار دستگاه واگذارنده میباشند.
ماده ۲- مؤسس، بانک میباشد که نسبت به تأسیس صندوق تا سقف مبلغ یک میلیون میلیارد (۱۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال به مدیریت شرکت تأمین سرمایه بانک اقدام مینماید و سازمان بورس همکاری لازم را به منظور صدور مجوز تأسیس صندوق با مؤسس به عمل میآورد. ارکان صندوق از مفاد دستورالعمل رعایت الزامات کفایت سرمایه مصوب ۱۳۸۴ سازمان بورس مستثنی میباشند.
ماده ۳- وزارت مکلف است به نمایندگی از دولت و با هماهنگی سازمان، فهرست اموال قابل واگذاری به صندوق را پس از تجمیع از دستگاههای واگذارنده حداکثر تا پایان خردادماه جهت سیر مراحل تاسیس صندوق به مجمع مؤسس صندوق ارائه نماید.
ماده ۴- پس از تأسیس و ثبت صندوق توسط مؤسس اقدامات لازم توسط وزارت با هماهنگی سازمان، جهت ارزش گذاری و انتقال اموال به صندوق در یک یا چند مرحله تا سقف مندرج در ماده (۲) این آییننامه صورت میپذیرد.
تبصره- تأسیس صندوق صرفاً با انتقال اموال صورت پذیرفته و نیازمند پذیرهنویسی بهصورت نقدی نمیباشد.
ماده ۵- پس از انتقال اموال به صندوق وزارت به نمایندگی از دولت کلیه واحدهای سرمایهگذاری ممتاز و عادی متعلق به دولت را به بانک منتقل خواهد نمود واحدهای سرمایهگذاری واگذار شده به بانک از شمول دستورالعمل سرمایهگذاری در اوراق بهادار محاسبه خالص نسبت داراییهای ثابت و ... بانک مرکزی مستثنی خواهند بود.
ماده ۶- بانک پس از واگذاری واحدهای سرمایه گذاری به نام خود اقدامات لازم را از طریق وزارت به منظور اخذ مجوز مجمع عمومی عادی و فوقالعاده اخذ تأییدیه بانک مرکزی و ثبت افزایش سرمایه نزد مرجع ثبت شرکتها به عمل میآورد.
ماده ۷- در صورت عرضه اموال توسط صندوق از طریق بورس کالا، چنانچه بالاترین پیشنهاد قیمتی برابر یا بالاتر از قیمت پایه، باشد معامله انجام میشود در غیر این صورت عرضه مجدد با کاهش تا ده درصد (۱۰%) قیمت پایه انجام میشود در صورت عدم انجام معامله در مراحل اول فهرست قیمتهای پیشنهادی جهت بازنگری در قیمت پایه و مزایده نهایی در مجمع طرح میشود.
ماده ۸- چنانچه اموال موضوع این آیین نامه املاک با کاربری مسکونی باشد، شرکتهایی که صددرصد (۱۰۰،) سهام آنها متعلق به بانک، باشد در صورت انتخاب به عنوان برنده مزایده عمومی واگذاری اموال مشمول اخذ مجوز موضوع ماده (۱۰) دستورالعمل نحوه واگذاری اموال مازاد مؤسسات اعتباری موضوع مصوبه شماره ۱۲۹۵ مورخ ۱۳۹۹/۳/۲۷ شورای پول و اعتبار (وقت)) نخواهند بود.
ماده ۹- مدیر صندوق موظف است ظرف پنج سال، واحدهای سرمایهگذاری را مطابق مقررات و با رعایت صرفه و صلاح به فروش رساند.
ماده ۱۰- کلیه معاملات املاک و مستغلات و واحدهای سرمایهگذاری صندوق از مالیات معاف میباشد.
انتهای پیام/