• چهارشنبه / ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۷:۱۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404020302311
  • خبرنگار : 71415

سازمان ملل فرستاده جدید برای ارزیابی فعالیت‌های آنروا تعیین کرد

سازمان ملل فرستاده جدید برای ارزیابی فعالیت‌های آنروا تعیین کرد

سازمان ملل دست به انتصاب یک فرستاده جدید با ماموریت «ارزیابی راهبردی» فعالیت‌های آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی سازمان ملل (آنروا) در بحبوحه محدودیت‌ها و چالش‌هایی که این آژانس به آنها دچار شده، زد.

به گزارش ایسنا، «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل «یان مارتین»، دیپلمات انگلیسی و رئیس سابق سازمان عفو بین‌الملل را به عنوان مسئول رهبری روند بررسی و ارزیابی در فعالیت‌ها و وضعیت آنروا و «موانع سیاسی، مالی و امنیتی» که هم‌اکنون پیش روی این آژانس قرار گرفته، تعیین کرد.

«استفان دوجاریک»، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در گفتگو با خبرنگاران در شهر نیویورک گفت: «ما تلاش داریم تعیین کنیم که چطور در یک چنین محیط پیچیده‌ای آنروا می‌تواند به بهترین شکل به تحویل کمک‌ها به آوارگان فلسطینی که متکی به آنها هستند ادامه دهد. این جوامع شایسته بهترین خدمات ممکن هستند.»

ارزیابی مذکور در چارچوب ابتکار عملی تحت عنوان UN۸۰ که ماه گذشته میلادی اعلام شد صورت می‌گیرد؛ ابتکار عملی که هدف آن رفع مشکلات مالی مزمن برنامه‌ها و فعالیت‌های سازمان ملل و نهادهای وابسته به آن و تشدید مشکلاتشان در اثر تصمیم اخیر ایالات متحده برای قطع کمک‌های بین‌المللی اعلام شده است.

دوجاریک تاکید کرد، تحت این ابتکار عمل قرار نیست تجدید نظری نسبت به همه آژانس‌های سازمان ملل رخ دهد اما به گفته او آنروا در غزه و برای فلسطینی‌ها نقشی استثنایی ایفا می‌کند.

او اضافه کرد: «ما قصد زیر سوال بردن ماموریت آنروا را نداریم. هدف این ارزیابی این است که بررسی شود چطور می‌توان عملیات‌های این آژانس را ارتقا بخشیده تا بهتر به نیازمندان خدمت کند.»

آنروا در سال ۱۹۴۹ از سوی مجمع عمومی سازمان ملل و در پی جنگ سال ۱۹۴۸ رژیم صهیونیستی و اعراب تاسیس شد.

 این آژانس برای بالغ بر ۷۰ سال پشتیبانی‌های حیاتی را از آوارگان فلسطینی در سراسر غزه، کرانه باختری، اردن، سوریه و لبنان به عمل آورده است.

یان مارتین، فرستاده تعیین شده برای این ارزیابی از سوی دبیر کل سازمان ملل، یک مقام باتجربه این سازمان با سابقه کار در مناطق جنگی نظیر سومالی، لیبی، تیمور، نپال، اریتره، رواندا و هائیتی است. او از ۲ دانشگاه کمبریج و هاروارد فارغ التحصیل شده است.

به گفته دوجاریک یان مارتین همچنین به بررسی «تبعات و ریسک‌های عملیات‌های آنروا برای آوارگان فلسطینی» خواهد پرداخت.

رژیم صهیونیستی دوم مارس گذرگاه‌های نوار غزه را به روی کمک‌های انسانی و پزشکی و امدادرسانی‌ها بست که در نتیجه شرایط انسانی در این منطقه به شکل بی‌سابقه‌ای وخیم شد.

آنروا به حدود ۲.۵ میلیون فلسطینی در غزه، کرانه باختری اشغالی و قدس شرقی و همچنین سه میلیون نفر دیگر در سوریه، اردن و لبنان کمک و خدمات - از جمله بهداشت و آموزش - ارائه کرده است. اسرائیل در ماه جاری دستور تعطیلی شش مدرسه آنروا در شرق قدس را صادر کرد.

رژیم صهیونیستی فعالیت آنروا را بر مبنای این ادعا که ۱۹ نفر از حدود ۱۳ هزار کارمند آنروا در غزه در عملیات هفتم اکتبر طوفان‌الاقصی توسط رزمندگان حماس در جنوب سرزمین‌های اشغالی مشارکت داشته‌اند، ممنوع کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha