۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۷
مهیا کردن شرایط تحقق شعار سال

سرمایه‌گذاری برای تولید، اولاً باید در زیرساخت‌ها باشد. یعنی مادامی که برق و گاز مناسب برای تولید نداریم.

سرمایه‌گذاری برای تولید، اولاً باید در زیرساخت‌ها باشد. یعنی مادامی که برق و گاز مناسب برای تولید نداریم، مشاهده می کنیم صنایع فملی هم چند ماه از سال اصلاً تولید ندارند یا با حداقل ظرفیت تولید می‌کنند. بنابراین ابتدایی‌ترین نیاز برای صنایع، قطعاً انرژی است که بتوانند تولید کنند. حالا اگر بحث سرمایه‌گذاری برای تولید را داریم، قطعاً اول باید سرمایه‌گذاری برای زیرساخت‌ها داشته باشیم تا بتوانیم تولید کنیم.
راه‌های محقق کردن این شعار این است که شرایط برای سرمایه‌گذاری مهیا باشد و ریسک سرمایه‌گذاری پایین بیاید. قطعاً با شرایط فعلی که داریم می‌بینیم که در یک سال، دلار ۱۰۰ درصد رشد می‌کند یا سکه ۱۵۰ درصد رشد می‌کند، این مسئله باعث می‌شود که سرمایه‌های خرد، ریسک‌گریز باشند و چه سرمایه‌های خرد و چه با سرمایه‌های بزرگ، در این شرایط قطعاً سرمایه‌گذاری انجام نخواهد شد. حتی می‌بینیم که معاملات صندوق‌های طلا در روز بیشتر از کل بورس است، یعنی حجم معاملات برخی صندوق‌های طلا به اندازه حجم معاملات کل بورس است.
این روند در اواخر سال با توجه به ریسک‌های سیاسی بیشتر هم شده است. مادامی که این شرایط تغییر نکند، قطعاً هیچ سرمایه‌گذاری در تولید انجام نخواهد شد، چون خود دولت هم با توجه به هزینه‌هایی که الآن دارد و شرایط موجود، توانایی سرمایه‌گذاری ندارد. بنابراین راه‌ حل مشخصاً کاهش ریسک‌های سیاسی است. تا زمانی که مسئله تحریم‌ها و ریسک‌های سیاسی حل نشود، این مهم به راحتی انجام نخواهد شد و سرمایه‌گذاری بیشتر به سمت طلا و دلار می‌رود تا امنیت مالی حفظ شود و به قولی ارزش پولی که دارند حفظ شود. یعنی ریال قطعاً در مقابل دلار و طلا همان‌طور که امسال تضعیف شد، اگر روند ادامه‌دار باشد، دوباره تضعیف می‌شود.
بحث دیگری که مطرح می‌شود، سرمایه‌گذاری است. سال گذشته شعار این بود که رشد تولید با مشارکت مردمی. حالا این به ذهن می‌آید که این موضوع از بورس می‌گذرد. یعنی تا زمانی که بورس قوی نداشته باشیم و پول خرد و سرمایه‌های خرد به سمت بورس نیاید، نه تنها به سمت سفته ‌بازی نخواهد رفت، بلکه شرکت‌های بزرگ باید افزایش سرمایه دهند، شرکت‌های پروژه‌ای باید پذیره‌نویسی کنند و پول به سمت این‌ها حرکت کند تا عمق بورس زیاد شود. تمام این شرایط، اگر ریسک‌های سیاسی و مسائل مرتبط با آن، به ‌ویژه مسائل سال ۱۴۰۳، درگیری‌های نظامی و این‌ها همچنان ادامه داشته باشد، قطعاً پول به سمت سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و تولید نخواهد رفت.
اولین قدمی که باید برداریم، قطعاً این است که شرایط سرمایه‌گذاری را با کاهش ریسک‌های سیاسی و بین‌المللی مهیا کنیم. پس از آن، بعد از ایجاد زیرساخت‌های مناسب، قطعاً سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی خواهند آمد و شرایط تغییر خواهد کرد.

  • سعید ذوالفقاری - مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری افتخار سهام

کد خبر 521897

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =