به گزارش صدای بورس،در هفته اول اردیبهشت ماه با توجه به خبرهای مثبت از دور دوم مذاکرات، شاخص توانست پس از مدتها از کانال تاریخی ۲ میلیون واحد خارج شود و در کانال ۳ میلیون واحدی قرارگیرد و تا ۳.۱ میلیون واحد رشدکرد اما در روز سه شنبه بازار با فشار فروش روبهرو شد.
سهامداران به دنبال «خودرو»
گروههای خودرویی، بانکی و حمل و نقل از ابتدای هفته مورد توجه سرمایهگذاران قرار گرفتهاند. در انتهای هفته نیز با توجه به رشد قیمتها در سه روز ابتدایی هفته، شاهد اصلاح محدودی در برخی گروهها بودیم. «خودرو» پس از افزایش سرمایه ۷۵۰ درصدی با رشد قیمتی بیش از ۴۰ درصدی مواجه شدکه با صف خرید میلیاردی همراه شد که با عرضه حقوقیها حجم معاملات به بالای ۳۶ میلیارد رسید.
از جیب بانکیها به آستین پالایشیها
پولی که در ابتدای هفته به صنعت بانک ریخته شده بود با یک چرخش به پالایشیها وارد شد. همچنین «وبملت» و «وتجارت» پس از رشد مناسب در میانههای هفته با صف فروش همراه شدهاند، اما در مقابل «وبصادر» به رشد خود ادامه داد. گروه پالایشی در میانه هفته به لیدر جدید تبدیل شد و شاخص هم وزن پس از روند نزولی در روز سه شنبه، صعود در پیش گرفت. موضوعی که سبب اقبال به شرکتهای کوچکتر شد.
صف خرید رکورد زد
رکورد صفهای خرید در این هفته شکسته شد، در روز یکشنبه بانک صادرات با ۲۳ میلیارد صف خرید همراه شد. رکورد ارزش معاملات خرد در سال ۱۴۰۴ در روز سه شنبه با ۲۴ همت شکسته شد.
ورشکستگی صندوقهای طلا
از زمان شروع مذاکرات شاهد خروج پول ازصندوقهای طلا بودیم که بازدهی این صندوقها در سال گذشته بیش از ۱۲۰ درصد بود. در این هفته صندوقهای طلا در محدوده منفی و با حباب منفی و دلار ۷۲ هزار تومانی معامله شدند. «فزر» پس از چند روز صف فروش، متعادل شد.
در روز سه شنبه صندوق اهرمی کیان پذیره نویسی شد که مورد استقبال قرار گرفت. اخابر نیز افزایش سرمایه خود را ثبت کرده و در روزهای بعد پس از مراحل قانونی بازگشایی میشود. «شستا» در اواخر هفته با صف خرید سنگین از مرز ۱۶۰ تومان عبور کرد. صندوقهای اهرمی نیز در حال دستیابی به حباب مثبت هستند و آپشنها پس از بازده خیره کننده، اندکی آرامتر شدند.
حال خراب کالاییها
در بورس کالا، سیمان همچنان رقابت خوبی دارد که میتواند سبب توجه به این گروه شود. «پی وی سی» جزء معدود شــرکتها با رشد قیمت در بورس کالا بود. همچنین مس در کف قیمتی معامله میشود و حال فولاد نیز در بورس کالا خوب نیست. اسفنجیها نیز با فشار فروش روبهرو هستند.
در جهان چه میگذرد...
اونس جهانی طلا نیز رکوردهای جدیدی را از خود ثبت میکند و به نزدیکهای ۳۵۰۰ دلار رسید. قیمت دلار نیز در واکنش به اخبار مثبت از مذاکرات هسته ای کاهشی شد و به مرز ۸۰ هزار تومان رسید و انتظارات برای کاهش و ورود به کانال ۷۰ هزار تومان تقویت شده است. در ارزهای دیجیتال نیز بیت کوین رشد کرد و به محدوده ۸۹ هزار دلار رسید.
سایر شــرکتها...
۱. «شکام» افزایش نرخ ۱۰ تا ۴۰ درصدی داشته است.
۲. «خبهمن» خبر از پذیرش بهمن موتور در بورس داده است.
۳. «غویتا» در سه ماهه ۱۵ تومان ساخت.
۴. قیمت گاز پتروشیمیها در اسفند به محدوده ۱۴ هزار تومان رسیده و گاز فولادیها حدود ۸ هزار تومان است.
۵. در گزارشهای ۱۲ ماهه، «دشیری» با تحقق بیش از ۳،۲۰۰ تومان رشد عجیب در سودآوری کسب کرد.
۶. «فزر» افزایش سرمایه ۸۵ درصدی را در کدال ثبت کرد.
۷. «حفاری» از برنده شدن در پرونده قضایی خبر داد.
۸. «ومدیر» عملکرد ضعیفی در اولین فصل عملکرد خود داشت.
۹. «سصفها» تجدید ارزیابی ۶،۶۶۰ درصدی را در کدال ثبت کرد.
۱۰. تجدید ارزیابی «ونیرو» نیز برای بازار جذاب بود و این نماد به استقبال صف خرید سنگین رفت.
-
ندا کریمی - کارشناس بازار سرمایه
- شماره ۵۸۷ هفته نامه اطلاعات بورس
نظر شما