۵ اردیبهشت ۱۴۰۴، ۱۳:۲۷
کد خبر: 85813507
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مسکو: حجم مبادلات تجاری ایران و روسیه ۱۶.۲ درصد افزایش یافت

مسکو- ایرنا- وزیر انرژی روسیه و رئیس طرف روسی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی تهران و مسکو اعلام کرد:‌ در سال ۲۰۲۴ میلادی، حجم مبادلات تجاری بین دو کشور ۱۶.۲ درصد افزایش یافت و به ۴.۸ میلیارد دلار رسید.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سرگئی تسویلیف روز جمعه پنجم اردیبهشت ۱۴۰۴ در سخنانی در نشست‌های پایانی هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه در مسکو افزود:‌ این موضوع نشان می‌دهد که همکاری دوکشور با پویایی مثبتی در تجارت همراه است.
وی با تأکید بر عزم ایران و روسیه در مسیر عمق‌بخشی به گفت‌وگوی دوجانبه و تعهد متقابل طرفین به همکاری‌های همه‌جانبه گفت: کمیسیون مشترک اقتصادی نقش کلیدی در پیشبرد همکاری‌های تجاری و اقتصادی دو کشور ایفا می‌کند.

مسکو: حجم مبادلات تجاری ایران و روسیه ۱۶.۲ درصد افزایش یافت

ایران، شریک قابل اعتماد برای روسیه است
وزیر انرژی روسیه در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه ایران شریکی قابل اعتماد برای مسکو است، گفت: سال ۲۰۲۵ به دنبال امضای معاهده جامع راهبردی در سفر ۱۷ ژانویه برابر ۲۸ دی‌ماه ۱۴۰۳ دکتر مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری اسلامی ایران به مسکو به سالی نمادین و مهم در مناسبات دوجانبه تبدیل شد.
وی اظهار داشت: با امضای این معاهده، برای نخستین بار، وضعیت راهبردی روابط ایران و روسیه تثبیت شد.

تسویلیف با اشاره به ملاقات‌ها و تماس‌های منظم خود با محسن پاک نژاد وزیر نفت و رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه گفت‌: گفت‌وگوی فعالانه بین دو کشور در جریان است و به عنوان موتور پیش‌برنده مناسبات در حال فعایت است.

00:00
00:00
Download

محسن پاک نژاد وزیر نفت ایران و سرگئی تسویلیف وزیر انرژی روسیه در پایان این نشست، سند نهایی هجدهمین کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور را امضا کردند.

افق جدید در همکاری ایران و روسیه 

وزیر انرژی روسیه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با وزیر نفت ایران در پایان این اجلاس درباره سطح روابط انرژی میان دو کشور اظهار کرد: همواره جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه به توافق‌های متعددی در حوزه نفت و گاز دست یافته‌اند. این همکاری‌ها، بر پایه منافع مشترک و راهبردی دو کشور شکل گرفته و می‌تواند جایگاه ایران را در زنجیره تأمین انرژی منطقه‌ای ارتقاء دهد. همچنین با اجرای این پروژه، سطح عملیاتی روابط در حوزه انرژی به مرحله‌ای بالاتر می‌رسد.

تسویلیف در پاسخ به پرسشی درباره معاهده جامع راهبردی ایران و روسیه نیز گفت: در ابتدای سال جاری میلادی، شاهد امضای یک معاهده همکاری سطح بالا میان ایران و روسیه بودیم که هدف آن ارتقاء سطح روابط دوجانبه در ابعاد مختلف بود. این سند راهبردی، افق جدیدی در روابط تهران - مسکو گشوده و مسیرهای تازه‌ای برای تعامل میان بخش خصوصی و نهادهای تجاری دو کشور فراهم کرده است.

رئیس طرف روسی کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و روسیه همچنین به موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا اشاره و اظهار کرد: این توافق که از ۱۵ ماه مه (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) لازم‌الاجرا است، بخش قابل توجهی از موانع موجود بر سر راه تجارت دوجانبه را برطرف می‌کند. با توجه به اینکه در پایان سال ۲۰۲۴ سطح روابط تجاری میان ایران و روسیه به حدود چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار رسید، این توافق می‌تواند بستر لازم برای جهش بزرگ‌تری در همکاری‌های اقتصادی و انرژی فراهم کند.

وی با تأکید بر اهمیت نقش کمیسیون مشترک اقتصادی، تصریح کرد: این کمیسیون باید چارچوب‌های لازم را برای تحقق عملی توافقات و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های بالقوه موجود میان دو کشور فراهم آورد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha