Newsletter خبرنامه Events مناسبت ها پادکست ها ویدیو Africanews
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

ترامپ: بدون بمباران با ایران به توافق می‌رسیم؛ سرنوشت جنگ اوکراین ظرف دو هفته مشخص می‌شود

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا Copyright  AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از Farhad Mirmohammadsadeghi
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلب نظرها
هم‌رسانی این مطلب Close Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو: Copy to clipboard Copied

دونالد ترامپ عصر یکشنبه گفت که مذاکرات میان آمریکا و ایران خوب پیش می‌رود و تقریبا مطمئن است که با تهران به توافق خواهد رسید. ترامپ همچنین گفت که فکر می‌کند ولودیمیر زلنسکی حاضر به واگذاری کریمه خواهد شد و جنگ روسیه و اوکراین به زودی تمام می‌شود.

آگهی

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا عصر یکشنبه ۲۷ آوریل در گفتگو با خبرنگاران در نیوجرسی گفت: «درباره وضعیت ایران، فکر می‌کنم شرایط خیلی خوب پیش می‌رود. فکر می‌کنم توافقی حاصل خواهد شد. تقریبا مطمئنم که این اتفاق می‌افتد. ما بدون نیاز به بمباران به توافقی خواهیم رسید.»

سومین دور مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و آمریکا روز شنبه در مسقط پایتخت عمان برگزار شد. بنابر گزارش وال‌استریت ژورنال دو طرف بر سر دو مساله عمده یعنی امکان غنی‌سازی اورانیوم در ایران و گنجاندن برنامه موشکی جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات اختلاف نظر دارند. با این حال هر دو هیات آمریکایی و ایرانی متعهد شدند که جلسه بعدی مذاکرات را برگزار کنند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائيل روز یکشنبه طی سخنرانی در اورشلیم گفت که تنها توافق قابل قبول میان واشنگتن و تهران، توافقی است که به برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران منجر شود. او همچنین گفت که معتقد است برنامه موشکی جمهوری اسلامی ایران نیز باید در این توافق گنجانده شود.

جمهوری اسلامی ایران تاکنون بارها با گنجاندن برنامه موشکی در مذاکرات مخالفت کرده و آن را مساله امنیت ملی می‌داند. تهران همچنین گفته است که غنی‌سازی اورانیوم خط قرمز جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات است.

با این حال، عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران روز شنبه و پس از مذاکرات از روند گفتگو‌ها ابراز رضایت کرد و گفت: «بعضی از اختلافات ما خیلی جدی است و برخی کمتر، برخی پیچیدگی‌ خاص خود را دارند، ظرایف بسیار زیادی دارند. ما البته امیدواریم که به سرعت بتوانیم جلو برویم.»

رویترز پیش‌تر به نقل از یک مقام ایرانی گزارش داده بود که برنامه موشکی جمهوری اسلامی ایران به نسبت غنی‌سازی اورانیوم مساله بزرگتری در رسیدن به توافق با آمریکا است.

بنابر گزارش‌ها، یکی از پیشنهادهای مطرح شده از سوی جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات برای اعتمادسازی نسبت به صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای نگهداری اورانیوم غنی‌شده ایران در کشور ثالث است.

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه روز یکشنبه گفت که کشورش حاضر است اورانیوم غنی‌شده ایران را نگهداری کند.

آقای ترامپ روز یکشنبه بار دیگر تاکید کرد که راغب است مساله هسته‌ای با جمهوری اسلامی ایران را از طریق دیپلماسی حل کند.

جنگ روسیه و اوکراین

دونالد ترامپ ضمن ابراز ناراحتی از حمله موشکی روسیه به کی‌یف، پایتخت اوکراین در چند روز گذشته، دیدار رودرروی روز شنبه با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین در واتیکان را «خوب» ارزیابی کرد.

آقای ترامپ گفت: «اوکراینی‌ها مسیر سختی در پیش‌ دارند. این ماجرا بسیار پیچیده است. اما فکر می‌کنم تا دو هفته دیگر همه‌چیز مشخص شود.»

اکسیوس پیش‌تر در گزارشی درباره «پیشنهاد نهایی» آقای ترامپ برای پایان جنگ اوکراین اعلام کرده بود که در این پیشنهاد آمده است که در ازای موافقت طرفین با پایان درگیری‌ها، آمریکا تسلط روسیه به کریمه را به رسمیت بشناسد و اوکراین نیز در عمل با تسلط مسکو به تقریبا تمام مناطقی که روسیه از سال ۲۰۲۲ تا کنون اشغال کرده است، موافقت کند.

ولودیمیر زلنسکی روز چهارشنبه با رد این پیشنهاد گفت که به رسمیت شناختن تسلط روسیه بر کریمه ناقض قانون اساسی اوکراین است.

آقای ترامپ گفت که ولودیمیر زالنسکی در دیدار با او در واتیکان به کریمه اشاره کرده است و افزود: «خیلی مختصر اشاره کرد. اما کریمه توسط باراک اوباما و بایدن واگذار شد.»

دونالد ترامپ درباره اظهارات آقای زلنسکی در این دیدار گفت: «او به من گفت که به سلاح‌های بیشتری نیاز دارد، اما این را سه سال است که می‌گوید. او به سلاح‌های بیشتری نیاز دارد و ما باید ببینیم چه می‌شود. می‌خواهم ببینم درباره روسیه چه اتفاقی می‌افتد. چون روسیه، من غافلگیر و بسیار ناامید شدم که آن بمباران‌ها را پس از مذاکرات انجام دادند.»

آقای ترامپ همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که آیا آقای زلنسکی آماده است کریمه را واگذار کند، گفت: « فکر می‌کنم بله. ببینید، کریمه ۱۲ سال پیش واگذار شد. این کار رئیس‌جمهور اوباما بود که بدون شلیک حتی یک گلوله آن را واگذار کرد. بنابراین درباره کریمه با من صحبت نکنید، بروید با اوباما و بایدن درباره کریمه صحبت کنید. و به یاد داشته باشید، این جنگ بایدن است، نه جنگ ترامپ. من آمدم تا یک مشکل را حل کنم؛ مشکلی که باعث کشته شدن این همه انسان شده است.»

رفتن به میانبرهای دسترسی
هم‌رسانی این مطلب نظرها

مطالب مرتبط

از مشاجره در کاخ سفید‌ تا سرمایه‌گذاری مشترک؛ آمریکا و اوکراین «توافق تاریخی» را امضا کردند

ترامپ: اگر مذاکرات با ایران شکست بخورد، برای حمله نظامی پیش‌قدم خواهم شد

آمریکا به دنبال بازداشت سفیر ایران؛ اف‌بی‌آی سه مقام اطلاعاتی را به ربودن مامور سابق خود متهم کرد