NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست هاویدیوAfricanews
Loader
ما را پیدا کنید
FlipboardInstagramLinkedinTelegram
آگهی

اوکراین در انتظار آتش‌بس؛ زلنسکی به توصیه ترامپ برای دیدار با پوتین به ترکیه می‌رود

ولودیمیر زلنسکی در جمع رهبران اروپایی
ولودیمیر زلنسکی در جمع رهبران اروپایی Copyright AP
Copyright AP
نگارش از Farhad Mirmohammadsadeghi با استفاده از Axios
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین شامگاه یکشنبه اعلام کرد که روز پنجشنبه برای دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه و گفتگو برای پایان دادن به جنگ سه‌ساله به ترکیه سفر می‌کند. او با این حال افزود که اوکراین همچنان منتظر موافقت روسیه با آتش‌بس ۳۰ روزه است.

آگهی

در صورت برگزاری این دیدار، این نخستین ملاقات این دو رهبر از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ خواهد بود.

ولودیمیر زلنسکی روز یکشنبه با انتشار ویدیویی در شبکه اجتماعی ایکس ضمن تاکید بر این که همچنان در انتظار پاسخ روسیه برای آغاز آتش‌بس ۳۰ روزه است، گفت: «من پنجشنبه ۱۵ مه در ترکیه شخصا در انتظار پوتین خواهم بود. امیدوارم که این بار پوتین به دنبال دلیل برای غیبت نگردد. ما آماده گفتگو برای پایان دادن به این جنگ هستیم. پنجشنبه، ترکیه.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا هفته گذشته خواستار آتش‌بس ۳۰ روزه بی‌قید و شرط میان روسیه و اوکراین شد و تهدید کرد که در صورت عدم رعایت آن، تحریم‌هایی را اعمال می‌کند.

رهبران فرانسه، آلمان، بریتانیا و لهستان روز شنبه در جریان سفر به اوکراین و دیدار با آقای زلنسکی پس از تماس تلفنی مشترک ۱۵ دقیقه‌ای با دونالد ترامپ اعلام کردند از ولادیمیر پوتین خواستند که با آتش‌بس ۳۰ روزه از روز دوشنبه موافقت کند و تهدید کردند که در غیر این صورت با تحریم‌های سنگین مواجه می‌شود.

آقای پوتین شامگاه شنبه در پاسخ، به رغم رد درخواست آتش‌بس، خواستار آغاز گفتگوی مستقیم بدون پیش‌شرط با اوکراین برای حل «ریشه‌های درگیری» و دستیابی به صلحی بلندمدت و پایدار شد.

آقای زلنسکی سپس این درخواست را نشانه‌ای مثبت ارزیابی‌ کرد، اما گفتگوی مستقیم را مشروط به آغاز آتش‌بس از روز دوشنبه دانست.

ساعاتی بعد، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا با انتشار متنی در شبکه اجتماعی «تروت سوشال» از آقای زلنسکی خواست که دیدار بدون پیش‌شرط با روسیه را بپذیرد.

آقای ترامپ نوشت: «ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه خواستار توافق آتش‌بس با اوکراین نیست، اما ترجیح می‌دهد که پنجشنبه در ترکیه با هدف مذاکره برای پایان دادن به این حمام خون ملاقات کند. اوکراین باید فورا با این درخواست موافقت کند.»

رئیس‌جمهوری آمریکا افزود: «آن‌ها حداقل خواهند فهمید که این توافق امکان‌پذیر است یا نه. اگر ممکن نباشد، آن‌گاه رهبران اروپا و آمریکا در می‌یابند که اوضاع از چه قرار است و می‌توانند اقدام متناسب را انجام دهند.»

دونالد ترامپ همچنین گفت: «کم‌کم شک می‌کنم که اوکراین با پوتین که حسابی مشغول جشن پیروزی در جنگ جهانی دوم است که بدون سلاح‌های آمریکایی ممکن نبود، به توافق برسد. همین حالا ملاقات کنید.»

در پی انتشار این پیام دونالد ترامپ، ولودیمیر زلنسکی با انتشار پیام تصویری اعلام کرد که برای دیدار با ولادیمیر پوتین روز پنجشنبه به ترکیه سفر می‌کند.

به گزارش اکسیوس به نقل از یک مقام اوکراینی، آقای زلنسکی در نهایت حتی با وجود عدم موافقت روسیه با آتش‌بس نیز روز پنجشنبه عازم ترکیه خواهد بود.

رفتن به میانبرهای دسترسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

زلنسکی از پیشنهاد پوتین استقبال کرد، اما آتش‌بس را شرط آغاز مذاکرات صلح دانست

پایان آتش‌بس سه‌روزه روسیه و اوکراین؛ پوتین به کی‌یف پیشنهاد مذاکره مستقیم داد

هشدار رهبران اروپایی به روسیه در سفر به کی‌یف: آتش‌بس ۳۰ روزه یا تحریم‌‌های گسترده؛ انتخاب کن!