همشهری: محمدخانی در ابتدای نشست خبری خود به اجلاس بریکس که هفته گذشته با حضور شهردار تهران در برزیل برگزار شده بود، اشاره کرد و گفت: "با رای اجمالی و تایید همه اعضا، تهران به عنوان نایب رئیس اتحادیه شهرهای بریکس انتخاب شد. این اتفاق بسیار مثبتی است و نشاندهنده رویکرد جدید مدیریت شهری در حوزه بینالملل است. "
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره پاساژ علاءالدین اظهار داشت: "این موضوع بارها از سوی شهردار منطقه ۱۱ و معاونانش مطرح شده است. آنچه قطعی است این است که پاساژ و مجتمع تجاری باید شرایط ایمنی خود را به صورت صد درصد رعایت کند و تمهیدات ایمنی را فراهم کند. در این زمینه تعارفی با کسی نداریم و این موضوع شوخیبردار نیست، بلکه مسئله سلامت و امنیت مردم در میان است. "
محمدخانی افزود: "موضوع تامین پارکینگ ساختمان علاءالدین نیز همانطور که مدیران شهری تاکید کردند باید حل شود و شهرداری درباره این موضوع تعارف ندارد. اولویت اول ما جابجایی پاساژ یا ایجاد مشکل برای کسبه نیست، اما در عین حال درباره سلامت مردم و ایمنی ساختمان تعارف نداریم و مسیر باید کاملاً به درستی طی شود. "
وی ادامه داد: "در سالی که به نام سرمایهگذاری نامیده شده، حتماً به دنبال این هستیم که مسیر تسهیل شود و شرایط برای کسبوکارهای مردم در عین رعایت شرایط ایمنی فراهم گردد. "
مدارس جایگزین فضای سبز نمی شوند
سخنگوی شهردار تهران همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار رکنا درباره ساخت ۵۸ مدرسه توسط شهرداری تهران در فضای سبز گفت: "طبق آمار، وضعیت مدارس در شهر تهران تقریباً یکی از بدترین وضعیتها را در جدول شهرهای ایرانی دارد. فرسودگی و کمبود مدارس دولتی در پایتخت نسبت به سایر شهرها بیشتر است. این موضوع سبب شد که آقای پزشکیان در جلسه هیئت دولت به مسئله ورود کنند و شهرداری تهران نیز همراه شد. "
وی افزود: "شهرداری وظایفی را به عهده گرفت و کارگروهی تعیین شد تا مدارس خوب و با کیفیتی برای بچههای تهران ساخته شود. برای توسعه ظرفیتهای مختلف، همه مناطق تهران برای معرفی و شناسایی زمینها به شهرداری کمک میکنند. این مسیر در مراحل بررسی و مطالعه است و هر وقت تصمیم قطعی اتخاذ شد، حتماً به اطلاع شما خواهد رسید. "
محمدخانی همچنین تاکید کرد: "اینکه گفته شده شهرداری قصد دارد در استانها مدرسه بسازد و درختی قطع شود و مدارس جایگزین درختان شوند، صحت ندارد. مشخص است که چنین اتفاقی نخواهد افتاد. پیشنهاد بر سر پهنههای G است که آن هم در حال بررسی است. "
وی در پایان بیان کرد: "شهرداری به موازاتی که یک فضای جدید برای فضای سبز فراهم میکند، در کنار آن بخشی از فضا را نیز برای ساخت مدارس اختصاص خواهد داد. "
درخصوص پاساژ علاءالدین تعارف نداریم؛ ایمنسازی ضروری است
محمدخانی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درخصوص پاساژ علاءالدین و بحث جابه جایی آن اظهار کرد: درباره پاساژ علاالدین به وضوح از طرف شهرداری منطقه و معاونت شهرسازی و شخص شهردار تهران صحبت شده و آنچه که مسلم و قطعی است این است که این مجتمع تجاری باید شرایط ایمنی خود را به صورت صد درصد رعایت کند. در این زمینه هیچ تعارفی نداریم چرا که مساله سلامت و امنیت مردم مطرح است. تامین پارکینگ آن نیز از مسایلی است که مطرح است.
وی افزود: اولویت اول ما جابجایی پاساژ و ایجاد شرایطی که برای کسبه مشکلی ایجاد کند نیست اما در باره مساله ایمنی ساختمان تعارف نداریم. حتما باید روند آن طی شود و به دنبال این هستیم که مسیر تسریع شود و شرایط کسب و کار برای مردم در عین رعایت شرایط ایمنی فراهم شود.
ظرفیت جشن امام رضاییها در اختیار رویداد جشن غدیر قرار میگیرد
سخنگوی شهرداری تهران در جواب پرسش خبرنگار اقتصاد و جامعه درباره برنامه های عید قربان و غدیر بیان کرد: درباره مجموعه برنامه های شهرداری در دهه امامت و ولایت به زودی نشست خبری معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری را خواهیم داشت.
رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران تاکید کرد: قطعا حمایت از جشن های بزرگ این دهه و عید غدیر را داریم و امسال نیز شهرداری در کنار بقیه نهادها و مجموعه ها در این زمینه کمک خواهد کرد. بلافاصله بعد از جشن امام رضایی ها بود که اعلام شد که آمادگی وجود دارد تا همه ظرفیت های جشن امام رضایی ها در اختیار رویداد جشن غدیر قرار گیرد.
نقش شهرداری در موضوع مسکن تسهیلگری است
رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران در ادامه این نشست به پرسش خبرنگار پایگاه خبری ساختمان آنلاین در مورد کمک شهرداری به دولت در موضوع اجاره داری پاسخ داد و گفت: شهرداری تهران در قالب قرارگاه مسکن و تسهیل ساخت و ساز برای انبوه سازان و شهروندان مجموعه اقداماتی را انجام داده و خبرنگاران نیز در تورهای مختلف از این پروژه ها بازدید کرده اند.
محمدخانی با بیان اینکه نقطه ای که شهرداری باید به آن کمک کند در زمینه افزایش تولید است، یادآور شد: اگر به این موضوع کمک کنیم به وظیفه خود عمل کرده ایم. شهرداری به دنبال این است که تسهیل گیری انجام دهد و به بخش خصوصی کمک کند که تولید مسکن در تورم افسار گسیخته موجود، افزایش پیدا کند. ما در تسهیل ساخت و ساز و کمک به بازار مسکن اتفاقات خوبی را رقم زده ایم.
مسیر قرارداد تامین زبالهسوز چینی باید با همکاری دولت و سازمان محیط زیست دنبال شود
وی همچنین در رابطه با تأمین دستگاه زباله سوز گفت: هفته گذشته معاون خدمات شهری شهرداری تهران و مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند به چین سفر و از ظرفیت ها بازدید کردند. دو کارخانه مورد بازدید قرار گرفت و گزارش مفصلی در شورای معاونین شهرداری توسط معاون خدمات شهری ارائه شد. موضوع فراتر از شهرداری است و دولت در کنار آن قرار دارد. دولت در تأمین مالی و نوع قرارداد با چین از طریق مسیرهای تجاری رسمی حضور دارد.
محمدخانی با بیان اینکه دستگاه های زباله سوز استاندارد جهانی دارند، خاطرنشان کرد: این دستگاه ها تامین برق نیز انجام می دهند و در ساعات پیک مصرف می توانند اندکی به مسئله ناترازی کمک کنند. نمی توان این مسئله را در کل با استفاده از دستگاه های زباله سوز برطرف کرد اما کمک کننده است. مسیر قرارداد باید با همکاری دولت و سازمان محیط زیست دنبال شود تا بتوان آن را منعقد کرد.
اظهارات عضو شورا درباره برخی موضوعات شهر ناشی از عدم اطلاعات کافی بود
سخنگوی شهرداری تهران در پاسخ به پرسش خبرنگار پایگاه خبری تهران آنلاین در مورد انتقادات یکی از اعضای شورا درخصوص ارائه تخفیف عوارض شهرسازی گفت: نماینده شورا در مورد موضوعات مختلف صحبت کرد و یکی از موضوعات این بود. موارد نشان داد که اطلاعات کافی وجود ندارد. همه شامل تخفیف های عوارض شهرسازی می شوند. مثل این است که بگویند وقتی دولت تسهیلاتی برای تولیدکنندگان در نظر می گیرد تنها برای بخشی از جامعه است. این تخفیف اتفاق جدیدی نیست و طبیعی است که تخفیف عوارض به فعالان حوزه ساخت و ساز اختصاص می یابد. از این جهت انتقاد مطرح شده وارد نبود. معاونت برنامه ریزی شهرداری تهران نیز در فاصله کمتر از ۴۸ ساعت در قالب ۱۶ صفحه و به صورت خلاصه پاسخ های کاملی به اظهارات این عضو شورا آماده کرد که اگر صلاح باشد به آن پاسخ داده خواهد شد.
فعالیت ۲۲۰ تیم در مناطق مختلف شهر برای مبارزه با موشها
محمدخانی در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مورد وضعیت ساماندهی موش ها در معابر، یادآور شد: ۲۲۰ تیم در مناطق مختلف فعال هستند و ارتباط خوبی با مجموعه های دانش بنیان برای حل این مسئله شکل گرفته است. البته برخی همکاری ها نتیجه بخش نبوده اما ارتباط با دو شرکت در حال نتیجه است. استفاده از سموم در حال تست است و اگر اثرگذار بود، از آن استفاده گسترده خواهد شد.
وی با بیان اینکه این موضوع در کلانشهر بزرگ تهران ابعاد پیچیده ای دارد، تصریح کرد: اقدامات اشتباه برخی شهروندان در قرار دادن پسماند خانگی در معابر تردد موش ها را تشدید می کند و غذا دادن به حیوانات نیز از سویی دیگر تشدید کننده حضور موش هاست. شهروندان می خواهند به گربه ها غذا بدهند اما از طرفی دیگر باعث حضور موش ها می شوند. کارشناسان محیط زیست نیز بارها در مورد این موضوع هشدارهای لازم را داده اند.
احداث هتل ولنجک براساس نیازسنجیها و با طی مسیر قانونی انجام شده است
رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران به پرسش خبرنگار خبرگزاری فارس درخصوص لابی های پشت پرده هتل ولنجک نیز گفت: بنده کاری به محتوای منتشر شده در یکی از روزنامه ها ندارم اما چون از عبارت مافیا استفاده می شود باید بگوییم که مسیر قانونی برای هتل ولنجک بر اساس نیازسنجی های دقیق برای پایتخت طی شده است. برای رویدادهای بین المللی بزرگ یکی از دغدغه ها امکان اسکان و اقامت مطلوب برای گردشگران است.
وی ادامه داد: از سال ۱۳۹۶ این دغدغه وجود داشته و پیگیری های اولیه از سوی وزات میراث فرهنگی صورت گرفته و شهرداری تهران کاملاً فعالانه در حوزه ساخت هتل های بزرگ در شهر تهران حضور داشته و به گفته شهردار تهران این موضوع یکی از اهداف مشخص در حوزه سرمایه گذاری است.
سخنگوی شهرداری تهران با بیان اینکه افراد به جای اینکه برای ساخت هتل هزینه کنند می توانستند در مسیری آسان تر در عرصه سکه و دلار سوداگری کنند و یا سرمایه خود را به دیگر کشورها ببرند، گفت: ادبیات مافیا ادبیات درست و کارشناسانه ای نیست. در حال حاضر با حکم قضایی، پیمانکار موظف به تأمین ایمنی گود موجود در محل است. در هر شکل ساخت هتل مسیر قانونی خود را طی می کند. کمیسیون ماده پنج صراحتا حکم خود را صادر کرده و شهرداری نیز حامی هر نوع توسعه گردشگری اصولی است.
رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری میزان در رابطه با واردات تراموا به تهران، یادآور شد: سفر اخیری که معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران به چین داشت و مذاکرات خوبی که شکل گرفت، خبرهای خوبی را در حوزه حمل و نقل به دنبال خواهد داشت. اخبار آن در زمان مقرر به صلاحدید شهردار تهران اعلام خواهد شد.
وی ادامه داد: در حوزه واگن های مترو، اتوبوس برقی، تاکسی برقی و تراموای چرخ لاستیکی مذاکرات خوبی صورت گرفته و امیدواریم در سال جاری بتوانیم با سربلندی به مردم گزارش موفقیت های چشمگیر مدیریت شهری را ارائه دهیم. از اواخر تابستان و پاییز امسال اتفاقات خوبی را در حوزه حمل و نقل عمومی خواهیم داشت و خبرهای خوبی به مردم اعلام می شود و مردم به طور ملموس شاهد تردد وسایل حمل و نقل عمومی جدید خواهند بود.
میزان هزینه برای سریال یزدان کمتر از معدل سریالهای مشابه است
سخنگوی شهرداری تهران در جواب پرسش خبرنگار آنا درخصوص سریال یزدان توضیح داد: ما یک خانواده بزرگ در شهرداری تهران هستیم و حدود ۹۳ هزار نفر در این شهر مستقیم و غیرمستقیم در مجموعه شهری مشغول به کار هستند. اگر کل این عدد را در سرانه خانوار ضرب کنیم مشخص می شود کسری از مردم این شهر به حوزه مدیریت شهری مرتبط هستند. اما در تمام سال ها و دهه های گذشته بی توجهی محضی نسبت به این عزیزان صورت گرفته است.
رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران گفت: فیلم ها و سریال هایی درباره اصناف و مشاغل دیگر داشتیم اما درباره مدیریت شهری با این حجم اقدامات و تنوع خدمات غفلت صورت گرفته بود. در طول ساخت و پخش این سریال افراد زیادی اعلام کردند که ما نمی دانستیم شهرداری این حجم از اقدامات را انجام داده و این اندازه تنوع خدمات را دارد. درواقع یکی از دستاوردهای این سریال این بود که بخشی از خدمات به اطلاع مردم رسید.
وی یادآور شد: مساله بعدی ورود مدیریت شهری به موضوعات اجتماعی خصوصا آسیب های اجتماعی از جمله کودکان کار و معتادان متجاهر و... است. درباره هزینه های سریال با بررسی کارشناسی دقیق با خبرگان و کارشناسان این کار مشخص شد که میزان هزینه برای این سریال کمتر از معدل سریال های مشابه است و منبع آن نیز الزامی است که در قانون بودجه شورا در سه سال گذشته آمده است؛ از تبصره یک درصدی که شهرداری را ملزم می کند از محل خود پروژه ها حداکثر تا یک درصد برای تبلیغ اقدامات و پروژه های شهری اختصاص دهد.
خشکیدن درختان بوستانهای سرخه حصار و چیتگر ریشه در عدم رسیدگی صحیح در دهه گذشته دارد
محمدخانی در پاسخ به سوال خبرنگار تابناک درخصوص بوستان چیتگر و وضعیت درختان دو بوستان اظهارکرد: نباید از عبارت قطع درخت استفاده کنیم. اتفاقی که افتاد ناشی از تنش های آبی در سال های گذشته و اقداماتی بود که در سال های گذشته باید انجام میشده اما صورت نگرفته است. به طوری که یک ضعف و عقب ماندگی جدی در حوزه آبرسانی داشتیم. این مساله در دهه گذشته باعث شد بخشی از این درختان مستعد آفت شوند. درواقع آفت سوسک پوستخوار آسیب جدی به درختان وارد کرده است.
وی افزود: روش علمی و کارشناسی این است که درختان آفت زده باید کاملا از بین بروند تا جلوی گسترش آفت گرفته شود. کارفرمای این موضوع و ناظر آن منابع طبیعی است و بلافاصله بعد از آن انتقال درختان و کاشت درختان و نهال های جدید متناسب با اقلیم صورت می گیرد. در سرخه حصار و چیتگر نهال های زیادی بعضا با حضور مردم کاشته شد. کنترل آفت، تقویت آبرسانی با کانال کشی ها و تامین آب و کاشت درختان جدید از اقداماتی است که در حال انجام است. این مجموعه اقدامات برای حل مشکل جدی در این دو بوستان افتخارآمیز است.
احداث بوستان در پادگاه ۰۶؛ تابستان امسال
سخنگوی شهرداری تهران در جواب پرسش خبرنگار روزنامه شهروند درباره وضعیت پادگان ۰۶ هم بیان کرد: یکی از اتفاقات مهم توافق خوب با مجموعه نظامی به صورت ۳۵، ۶۵ بود که بخش زیادی از فضای این مجموعه به نفع شهروندان آزاد شد. اقدامات خوبی برای ساخت یک بوستان بزرگ صورت گرفته و امیدواریم در تابستان امسال آن را به مردم تهران تقدیم کنیم.
نظر شما