آخرین وضعیت استقلال پس از قهرمانی جام حذفی با مجتبی جباری ؛ هشت شاکی ، سرمربی بعدی …
قهرمانی استقلال با مجتبی جباری و ایجاد دو راهی برای مدیریت در انتخاب سرمربی فصل بعد

مجتبی جباری رسما اعلام کرد که دیگر به عنوان دستیار در استقلال حضور نخواهد داشت، آیا هشت شاکی سرمربی بعدی استقلال می شود؟
تیم استقلال که دوره ناموفقی را در لیگ برتر پشت سر گذاشت در جام حذفی و در فینالی که به طرز جالبی با عدد ۸ قرین بود به رهبری ششمین سرمربی فصل جاری خود، مجتبی جباری، با پیروزی بر تیم ملوان بندر انزلی موفق به فتح جام حذفی ایران شد تا فصل بد خود را با ایده آل ترین نتیجه به پایان ببرد و با کسب هشتمین قهرمانی، عنوان پرافتخارترین تیم این جام را نیز به خود اختصاص دهد.
استقلال در فصل ۸۷-۸۶ نیز چنین شرایطی را تجربه کرده بود؛ آن ها در لیگ برتر ۱۸ تیمی آن سال با هدایت مرحوم حجازی و سپس فیروز کریمی سیزدهم شدند ولی با سومین سرمربی خود، قلعه نویی، بر سکوی قهرمانی جام حذفی همان فصل ایستادند.
قهرمانی این دوره، اما از جهاتی حائز اهمیت ویژه ای برای آبی پوشان است:
۱- قهرمانی در فصلی که آبی پوشان علاوه بر اوضاع نابسامان، بیشترین تغییر در سطح مدیریت و به ویژه کادر فنی را داشتند.
۲- قهرمانی با هدایت سرمربی ای که اولین تجربه مربیگری خود را پشت سر می گذاشت و در ششمین بازی طی ۳۵ روز سرمربیگری، توانست اولین جام قهرمانی خود را به دست آورد.
جباری درایتش را نشان داد
گرچه مجتبی جباری در مجموع، فقط ۶ بازی هدایت استقلال را برعهده داشت، در جام حذفی نیز تنها ۳ بازی پایانی را عهده دار این مسوولیت بود و استقلال هم نسبت به ملوان مسیر تقریبا راحت تری را برای حضور در فینال طی کرد ولی سختی های این مسیر برای او و تیمش با توجه به اوضاع بغرنج کم نظیر باشگاه و بی تجربه بودن وی در این سمت، بیشتر از تیم ملوان و همتایش، مازیار زارع بود و در نتیجه کسب قهرمانی با چنین اوصافی، حقیقتا کار بزرگی است؛ چراکه جباری جوان و بی تجربه در عرصه مربیگری با درایت، فهم و انتخاب مسیر و ابزار درست، توانست این وظیفه خطیر را در بدترین شرایط باشگاهش به سرمنزل مقصود سوق دهد.
بنابر این، بزرگ نمایی مباحثی چون مسیر راحت استقلال برای قهرمانی(با عنایت به مشکلات مذکور)، هم کم ارزش کردن توفیق بزرگ جباری و استقلال (با وجود چنان شرایطی) و هم کوچک نمایی کار ملوان و سرمربی اش، مازیار زارع در حضور در فینال است.
چراکه اگر معتقد باشیم استقلال رقبای آسانی برای قهرمانی داشته است لاجرم یکی از آن رقبای آسان خود تیم ملوان محسوب می شود، وانگهی استقلال در همین مسیر آسان، تیم شمس آذر را حذف کرده که در لیگ برتر موفق به شکست ملوان شد، یا پیکانی را شکست داد که استقلال و فولاد خوزستانی را حذف کرد که در لیگ برتر، ملوان را برده بودند و یا قبل از فینال بر صنعت نفت چیره شد که در این جام آلومینیوم اراک را از سر راه برداشته بود که ملوان را در بازی های رفت و برگشت لیگ برتر متوقف ساخته بود، علاوه بر این ها مگر استقلال، حریفانش را اختیاری گلچین کرده بود؟
سرنوشت انتخاب سرمربی آبی پوشان با توجه قهرمانی در جام حذفی
مدیران استقلال از بدو شروع کار، وعده انتخاب سرمربی بزرگ خارجی را دادند و اکنون با قهرمانی ای که جباری با این تیم کسب کرد، هم این سرمربی توقع ابقا در این سمت را دارد و هم مدیریت استقلال، کلاف خود را سردرگم تر از پیش می بیند و مطمئنا با چالشی جدی در انتخاب سرمربی مواجه می شود، زیرا جباری که قبلا و بارها ازسوی مدیریت به عنوان دستیار حتمی سرمربی خارجی آتی استقلال معرفی شد، پس از کسب قهرمانی رسما اعلام کرد که دیگر هرگز عنوان دستیاری را نمی پذیرد و فقط در نقش نفر اول حاضر به همکاری با استقلال یا هر تیم دیگری است.
با این شرایط چنانچه هنوز مدیران استقلال، بر انتخاب سرمربی خارجی اصرار دارند چاره ای جز انتخاب یک سرمربی خوب و کارآمد خارجی نخواهند داشت تا در آینده چنین اتهامی علیه آنها نباشد که یک مربی ناکارآمد را جایگزین مربی ای که جام آورد، کردند.
مسلما کسب قهرمانی جام حذفی انتخاب سرمربی فصل بعد این باشگاه را سخت تر خواهد کرد.
شروط جباری برای هدایت استقلال
مشکلات و گلایه هایی که مجتبی جباری در برنامه شب های فوتبالی مطرح کرد و مستقیما نیز به مدیران استقلال بر می گشت، شاید کار توافق طرفین برای همکاری احتمالی مجدد را با مشکل مواجه کند، مگر اینکه شرایط مورد درخواست این مربی فراهم شود.
از طرفی گلایه هایی که جباری نسبت به عملکرد مدیریت باشگاه در این مدت داشت و مواردی که عنوان کرد از جمله انتخاب بوژوویچ با کارایی و دانش پایین که در عملکردش نیز محسوس بود و سپردن زمام امور فنی به سیدروفی که اطلاع درخوری از فوتبال ما و باشگاه استقلال ندارد، چشم انداز چندان امیدبخشی از نحوه مدیریت باشگاه استقلال به تصویر نمی کشد که خود جای حرف و تامل بسیار دارد!
به هر حال جباری که قبلا اعلام نمود آمادگی پذیرش سرمربیگری آبی پوشان را در فصل بعد ندارد، اکنون و پس از کسب اولین قهرمانی در قامت جدید، تغییر موضع داد و با رد پذیرش دستیاری، تصمیم خود بر فعالیت به عنوان نفر اول نیمکت را علنی ساخت.
آیا این تغییر موضع به کسب قهرمانی، ایمان به توانایی خود و یا تغییر دیدگاه وی یا مدیریت باشگاه بر می گردد؟
آینده روشن خواهد کرد ولی آنچه لازم به یادآوری است؛ جباری اولین سرمربی استقلال است که در نخستین فصل حضور خود روی نیمکت این تیم و مهم تر از آن در اولین تجربه مربیگری خود، توانست این تیم را آن هم در شرایطی نامناسب به قهرمانی برساند، افتخاری که حتی قلعه نویی و مجیدی موفق به کسب آن نشدند و احتمالا این عمده دلیل تغییر موضع این سرمربی جوان و آینده دار باشد. باید منتظر ماند و دید آیا هشت شاکی در عرصه سرمربیگری نیز شاکی از آب در می آید؟
عبدالله دارابی- اختصاصی خبرگزاری پارس فوتبال