به گزارش گروه سیاسی مرحوم حائری با اشاره به فضای حساس شب رحلت امام(ره) گفته بود: در مراسمی در مشهد حضور داشتیم که خبر رسید اعضای مجلس خبرگان باید در جلسهای اضطراری شرکت کنند.
بیشتر بخوانید؛
رهبر انقلاب: استقلال ملی یعنی کشور منتظر چراغ سبز یا قرمز آمریکا نباشد
بلافاصله راهی تهران شدیم و هنگام ورود، آیتالله خامنهای که آن زمان رئیسجمهور بودند، در حال قرائت وصیتنامه امام راحل بودند.
بحث داغ رهبری شورایی و مخالفت جدی با آن
آیتالله حائری ادامه داده بود: در جلسه عصر، هنگام نطقهای قبل از دستور، بحث شورایی یا فردی بودن رهبری مطرح شد. برخی اعضا مانند آقای شرعی نظر به رهبری شورایی داشتند و حتی مقام معظم رهبری نیز در آن زمان چنین نظری داشتند، اما به دلایلی مشخص با آن مخالف بودم.
وی با اشاره به تجربه شکستخورده نظام شورایی در کشور افزوده بود: در بازنگری قانون اساسی، شاهد ادغام نخستوزیری در ریاستجمهوری و نیز تبدیل شورای عالی قضایی به ریاست واحد بودیم که نشان داد مدیریت شورایی کارایی ندارد. رهبری نیز از این قاعده مستثنی نیست.
نکته مهم آیتالله جنتی در مخالفت با رهبری شورایی
وی به سخنان آیتالله جنتی اشاره کرد که گفته بوده بود: «اگر رهبری شورایی باشد و افراد مختلفی با تواناییهای گوناگون در آن عضو شوند، در نهایت تصمیمگیری تابع ضعیفترین عضو خواهد شد.»
آیتالله حائری همچنین از فرایند رأیگیری خبرگان تصریح کرده بود: پس از بحثهای فراوان، قرار شد درباره رهبری شورایی رأیگیری شود. برخلاف روال، رأیگیری با شمارش مخالفین انجام شد و پس از سه مرتبه شمارش، مشخص شد که اکثریت اعضا با رهبری شورایی مخالفاند و نظام به سمت رهبری فردی رفت.
تواضع مثالزدنی رهبر انقلاب پیش از رهبری
آیتالله حائری به خاطرهای اشاره کرده بود که یک ماه پیش از رحلت امام(ره) به بیت ایشان رفته و نامهای فرهنگی برای امام برده بود. وی گفت: از آقای خامنهای پرسیدم در دوره بعد ریاستجمهوری چه خواهند کرد؟ ایشان پاسخ دادند: «اگر امام بگویند مسئول عقیدتی سیاسی ژاندارمری دورافتادهترین منطقه سیستان و بلوچستان شوم، با افتخار میپذیرم.»
او این پاسخ را نشانه "ذلت باطنه" رهبر انقلاب دانست و گفت: همین تواضع و اخلاص، رمز ایستادگی ایشان در برابر مشکلات بود و شایستهترین فرد برای رهبری شد.
نظام، همچون نماز جماعت است؛ همه باید پشت سر امام بایستند
وی در پایان با ذکر مثالی الهامگرفته از نماز جماعت گفته بود: نظام مانند نماز جماعت است؛ یک امام دارد و همه باید به او اقتدا کنند. این به معنای تبعیت از رهبری است. در انتخابات اخیر، با مشارکت گسترده مردم، امید دوبارهای در دلها دمیده شد و این همان خواست الهی برای استمرار انقلاب اسلامی است.
منبع: تسنیم
نظر شما