جشنواره مد و لباس فجر بیشتر شبیه خاله‌بازی است

طراح بین‌المللی حوزه مد و لباس گفت: جشنواره مد و لباس فجر تأثیر مثبتی در جامعه ایفا نمی‌کند و بیشتر شبیه خاله‌بازی است و اینکه هر سال هزینه‌ای کنیم، مردم بیایند بازدید کنند اما هیچ اتفاق مثبتی در بافت جامعه نیفتد، منطقی نیست.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، جشنواره‌های ملی و بین‌المللی که در کشور اجرا می‌شوند، بازتاب فرهنگ و اصالت کشور است و در ابعاد داخلی و خارجی دیده می‌شود، جشنواره مد و لباس فجر هم از همین قبیل جشنواره هاست که از ۱۷ خرداد آغاز به کار کرده است که به مناسبت شروع این جشنواره با یک طراح بین‌المللی حوزه مد و پوشاک به گفت‌وگو پرداختیم تا این جشنواره را از دید بین‌المللی بررسی کنیم.

فاطمه مهدوی طراح لباس در حوزه بین‌الملل درباره جشنواره مد و لباس فجر گفت: به نظرم این جشنواره تأثیر مثبتی در جامعه ایفا نمی‌کند و بیشتر شبیه خاله‌بازی است. اینکه هر سال هزینه‌ای کنیم، مردم بیایند بازدید کنند اما هیچ اتفاق مثبتی در بافت جامعه نیفتد، منطقی نیست. باید بررسی کنیم که جشنواره در برنامه‌های تلویزیونی چه جایگاهی دارد. ما همیشه نگاهی انداخته‌ایم به برنامه‌های خارجی که موفق بوده‌اند، بعد تلاش کرده‌ایم نسخه اسلامی آن‌ها را تولید کنیم. آیا نمی‌توان همین روند را در حوزه مد و لباس هم اجرا کرد؟ چرا در سطح بین‌المللی کاری را ارائه ندهیم که با کمی تغییرات همراه باشد؟ جشنواره نسبت به سیزده سال پیش رشد کرده، اما با توجه به شرایط اجتماعی، باید به شکل حرفه‌ای‌تر پیش برود.

وی توضیح داد: به نظر من شرکت کنندگان باید در دو دسته حضور داشته باشند، یک سری از افراد که آزادانه می‌خواهند شرکت کنند و یک سری آدم‌های حرفه‌ای که حضورشان کیفیت جشنواره را بالا ببرد. باید اتفاق مثبتی در جشنواره بیفتد که اگر طرحی واقعاً جذاب باشد، به مرحله تولید انبوه برسد و وارد بافت جامعه شود. در حال حاضر جامعه دچار سردرگمی است و وضعیت به‌گونه‌ای شده که نسل جوان به دو دسته مذهبی‌ها و غیرمذهبی‌ها تقسیم شده است. ما موفق نشده‌ایم دسته غیرمذهبی را جذب لباس‌های ایرانی کنیم. شاید لازم باشد یک سال فقط تفکر کنیم که جشنواره چگونه می‌تواند باعث جذب این قشر شود.

طراح لباس بین‌المللی گفت: یک اتفاق دیگر در کشور که زیاد می‌بینم، این است که صرفاً روی قشر مذهبی تمرکز کرده‌ایم و برای آن‌ها لباس طراحی کرده‌ایم. مثلاً عبا طراحی کرده‌ایم و چادر را از سر خیلی‌ها درآورده‌ایم. سپس آمده‌ایم و لوندی بلاگرها را به‌عنوان یک روند مد معرفی کرده‌ایم. به نظرم اگر تفکری پشت جشنواره باشد که مسائل جامعه را تحلیل کند، جشنواره‌ متناسب با شرایط برگزار شود، اتفاقاتی در بافت جامعه شکل می‌گیرد .

وی در مورد آمادگی پذیرش جامعه برای لباس‌های ایرانی اسلامی گفت: ما اکنون جامعه‌ای پر از خشم داریم؛ جامعه‌ای که بعد از یک سری اتفاقات نسبت به مد و لباس و پوشش گارد گرفته است. باید مانند بسیاری از کشورهای دیگر عمل کنیم، در دنیا وقتی می‌خواهند چیزی را به جامعه معرفی کنند، پشت آن تفکری است. آن‌ها اتاق فکر دارند که شرایط جامعه را بررسی می‌کند و برنامه‌ای برای جا انداختن مد در جامعه تدوین می‌کنند. ما هم می‌توانیم چنین کاری انجام دهیم.

مهدوی توضیح داد: گاهی وقت‌ها از طریق تلویزیون کارهایی انجام شده ولی آن‌طور که باید، موفق نبوده‌ایم. بعضی افراد می‌توانند نقش مؤثری در تبلیغات داشته باشند. جشنواره باید آن‌قدر حرفه‌ای برگزار شود و نقصی در پوشاکش نباشد که حتی سلبریتی‌ها از این لباس‌ها خرید کنند یا حتی به صورت رایگان دریافت کنند. این فرآیند می‌تواند جوانان را جذب کند. می‌توان از طریق سلبریتی‌ها و حوزه‌های مشابه در این زمینه فعالیت کرد تا مخاطبان جشنواره بیشتر شوند.

وی درمورد کمک‌های مالی جشنواره به طراحان گفت: راستش، من سال‌هاست که از حوزه مد و لباس ایران فاصله گرفته‌ام و در ایران کار نمی‌کنم. بنابراین اطلاع دقیقی ندارم. حرف‌هایی که می‌زنم، بیشتر بر اساس دیدگاه شخصی، ارتباطاتی که با جوانان این جامعه دارم، اخبار و اطلاعاتی است که درباره مد و لباس دنبال کرده‌ام.

در پایان این طراح لباس درمورد ظرفیت حضور برندهای ایرانی در بازارهای بین‌المللی گفت: اگر بخواهند واقعاً کار کنند، ظرفیت وجود دارد. هم از نظر دوخت و هم از نظر طراحی برندهای موفقی داریم. اما مشکل بزرگ این است که لباس‌های باکیفیت قیمت بالایی دارند و فقط افراد سرمایه‌دار و پولدار توان خرید دارند. مثلاً باید ۸ تا ۱۰ میلیون تومان پرداخت کرد تا یک لباس شیک و پوشیده و طراحی‌شده خرید. این یک مانع بزرگ است. به همین دلیل، طراحان نمی‌توانند لباس‌هایی ارائه دهند که برای جامعه وسیع‌تر مناسب باشد و به تولید انبوه برسد.

خبرنگار: صبا هراتی

انتهای پیام/

کد خبر: 1270370

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =