NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست هاویدیوAfricanews
Loader
ما را پیدا کنید
FlipboardInstagramLinkedinTelegram
آگهی

فرمان ترامپ برای ممنوعیت سفر شهروندان ایران و ۱۱ کشور دیگر به آمریکا اجرایی شد

فرودگاه لس‌آنجلس
فرودگاه لس‌آنجلس Copyright William Liang/Copyright 2025 The AP. All rights reserved
Copyright William Liang/Copyright 2025 The AP. All rights reserved
نگارش از یورونیوز فارسی با استفاده از AP
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

فرمان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، برای ممنوعیت گسترده سفر شهروندان ۱۲ کشور به آمریکا از روز دوشنبه ۹ ژوئن (۱۹ خرداد) به اجرا درآمد.

آگهی

افغانستان، میانمار، چاد، جمهوری کنگو، گینه استوایی، اریتره، هائیتی، ایران، لیبی، سومالی، سودان و یمن کشورهای مشمول این ممنوعیت کامل را تشکیل می‌دهند.

همچنین محدودیت‌هایی جزئی برای شهروندان کشورهای بوروندی، کوبا، لائوس، سیرالئون، توگو، ترکمنستان و ونزوئلا اعمال شده است.

دونالد ترامپ در پیامی ویدئویی هشدار داد که ممکن است کشورهای بیشتری به این فهرست افزوده شوند، «چرا که تهدیدها در سراسر جهان در حال ظهور هستند.»

این اقدام بیش از هشت سال پس از ممنوعیت سفر اولیه ترامپ در سال ۲۰۱۷ اعمال می‌شود؛ ممنوعیتی که بیشتر شامل کشورهای مسلمان‌نشین می‌شد و به هرج‌ومرج در فرودگاه‌ها و دعواهای حقوقی ماه‌هاه‌ای منجر شد.

برخلاف دوره قبل، ممنوعیت جدید در بدو اجرا موجب اختلال قابل توجهی در فرودگاه‌ها و مبادی ورودی نشد.

کارشناسان می‌گویند این فرمان جدید، که با دقت بیشتری تنظیم شده و بر فرآیند صدور ویزا تمرکز دارد، احتمالا در برابر چالش‌های حقوقی دوام خواهد آورد.

بر اساس این سیاست، ویزاهایی که پیش از این صادر شده‌اند باطل نمی‌شوند اما از روز دوشنبه درخواست متقاضیانی که مشمول استثناهای محدودی نباشند رد خواهد شد.

دارندگان ویزاهای معتبر البته همچنان می‌توانند وارد ایالات متحده شوند.

اجرای این سیاست همزمان با دیگر بحران‌های مهاجرتی از جمله اعتراضات گسترده در لس‌آنجلس علیه عملیات اخراج مهاجران است که به اعزام گارد ملی انجامید.

این ممنوعیت به طور خاص شهروندان افغانستان و هائیتی را هدف گرفته است، هرچند برای افرادی که با دولت آمریکا در دوران جنگ همکاری نزدیک داشته‌اند استثناهایی در نظر گرفته شده است.

همچنین محدودیت‌های شدیدتری علیه ونزوئلایی‌ها اعمال شده که شامل اخراج‌های ناگهانی به یک مرکز بازداشت در السالوادور می‌شود و مناقشاتی حقوقی را برانگیخته است.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

سازمان‌های امدادی و مدافع پناهندگان این سیاست را محکوم کرده‌اند. ابی مکسمن، رئیس سازمان آکسفام آمریکا، گفت: «این سیاست درباره امنیت ملی نیست؛ هدف آن دامن زدن به تفرقه و اهریمن‌سازی از جوامعی است که به دنبال امنیت و فرصت در ایالات متحده هستند.»

دونالد ترامپ این ممنوعیت را با این ادعا توجیه کرده که برخی کشورها در بررسی و صدور گذرنامه و مدارک عمومی «ضعف» دارند یا از پذیرش شهروندان خود سر باز زده‌اند.

وی همچنین شهروندان این کشورها را به ایجاد «تهدیدات مرتبط با تروریسم»، «خطرات امنیت عمومی» و احتمال بالا برای «اقامت غیرقانونی» در آمریکا متهم کرده است.

آقای ترامپ حتی به یک حمله نفرت‌محور در کلرادو، که طی آن دوازده نفر زخمی شدند، اشاره کرد و گفت این حادثه نشان‌دهنده خطرات ناشی از اقامت بیش از حد مجاز بازدیدکنندگان خارجی است. هرچند متهم این حادثه اهل مصر است؛ کشوری که در فهرست ممنوعه ترامپ قرار ندارد.

رفتن به میانبرهای دسترسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

دولت ترامپ اپلیکیشن دریافت وقت مصاحبه برای مهاجرت به آمریکا را از کار انداخت

جو بایدن: در اولین روز ورود به کاخ سفید، فرمان ممنوعیت سفر مسلمانان را لغو می‌کنم

قانون ممنوعیت سفر ترامپ؛ هزاران خانواده ناامیدانه از هم جدا افتاده ‌اند