۲۱ خرداد ۱۴۰۴، ۱۱:۲۰

اسلامی: انتظار داریم گزارشات آژانس حرفه‌ای و فنی باشد

اسلامی: انتظار داریم گزارشات آژانس حرفه‌ای و فنی باشد

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: انتظار حقی که وجود دارد این است که گزارشات آژانس حرفه‌ای و فنی باشد و در چهارچوب مقررات و بر اساس تکالیف مقرر شده و تعریف شده در اساسنامه آژانس باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: شورای حکام آژانس انرژی بین المللی جلسه فصل جدید خودش را از روز دوشنبه آغاز کرده است. بر اساس مصوبه شورای حکام فصل قبل، مدیر کل آژانس موظف شده است که گزارش جامع از برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران را ارائه کند و مدیرکل اقدام به این کار کرده و گزارش خودش را ارائه کرده است.

وی افزود: همزمان هم سه کشور اروپایی و آمریکا با جریان نفوذ صهیونیستی یک قطعنامه‌ای را ارائه کردند و در تلاش هستند که آن قطعنامه را به تصویب برسانند لذا انتظاری که هست و انتظار حقی که وجود دارد این است که گزارشات آژانس حرفه‌ای و فنی باشد و در چهارچوب مقررات باشد و بر اساس تکالیف مقرر شده و تعریف شده در اساسنامه آژانس باشد.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: نکته‌ای که حائز اهمیت است و انتظاری که وجود دارد، این است که آژانس گزارشات خود را به‌صورت حرفه‌ای و فنی ارائه دهد و این گزارشات در چهارچوب مقررات و بر اساس تکالیف مقرر شده و تعریف شده در اساسنامه آژانس باشد. متأسفانه، هم گزارش‌ها سوگیری دارند که از جریان فشار تبعیت کرده و فوق‌العاده سیاسی هستند و هم قطعنامه‌ها غیرمنطقی، غیرفنی و غیرحقوقی می‌باشند.

وی ادامه داد: آن‌ها چندین مرتبه این موضوع را تجربه کرده‌اند. جمهوری اسلامی ایران همواره به‌صورت داوطلبانه و با حسن نیت در تعاملات خود با آژانس و این کشورها عمل کرده و سعی کرده است آن‌ها را از این شیوه رفتار و از این نوع نگاه به موضوع هسته‌ای که کاملاً غیرقانونی است، دور کند، که متأسفانه کمتر نتیجه گرفته‌ایم. هرگاه این راه تقابلی را در پیش بگیرند، حتماً ما نیز اقدام متقابل انجام خواهیم داد.

وی تاکید کرد: هیچ‌گونه رفتار غیرقانونی و بین‌المللی را ما نمی‌پذیریم. اینکه این‌گونه القا کنند که جمهوری اسلامی ایران در چارچوب تکالیف پادمانی عمل نکرده، یک دروغ بزرگ است. هیچ مستندی در این رابطه وجود ندارد و هیچ‌یک از گزارش‌های بازرسان آژانس وجود ندارد که نشان دهد جمهوری اسلامی ایران و سازمان انرژی اتمی در اجرای وظایف خود مخالفت کرده یا مانع شده باشند. یک مورد و یک کلمه در گزارشات آن‌ها وجود ندارد. بنابراین، رفتن به این سمت و ارائه گزارش‌های دروغ فقط منجر به از دست رفتن حیثیت و اعتبار یک سازمان و نهاد بین‌المللی خواهد شد.

رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در رابطه با مشکل ناترازی برق و برنامه‌های دولت برای حل آن به کمک برق هسته‌ای، اظهار کرد: برنامه‌های سازمان انرژی اتمی این است که طبق برنامه هفتم توسعه و تا پایان آن تولید برق هسته‌ای ما که هم اکنون ۱۰۲۰ مگاوات و مربوط به نیروگاه بوشهر است به سه برابر افزایش پیدا کند.

معاون رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به سه کشور اروپایی و آمریکا، تاکید کرد: ما به آنان به شکل مؤکد توصیه می‌کنیم که دست از این روش بردارند و بیش از این به اعتبار و حیثیت نهاد سازمان ملل آسیب وارد نکنند. در طول سال ۲۰۲۳ بازرسی از تأسیسات هسته‌ای ما رکوردار بوده است. در طول تاریخ هسته‌ای اصلاً مشابه ندارد. بیش از ۴۲۷ مورد بازرسی، اگر به روزهای کاری تبدیل کنید بیش از یک بازرسی در روز از تأسیسات هسته‌ای ما انجام شده است. ۱۲۵ بازرس تأیید شده داریم. دوربین‌های آژانس در چارچوب مقررات پادمان در تأسیسات هسته‌ای ما نصب است. هیچ گونه فعالیت بدون نظارت و بدون بازرسی آژانس در تأسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد.

وی‌افزود: اینکه این دروغ را می‌گویند و تکرار می‌کنند فقط باعث تأسف است و خودشان را خسته می‌کنند و اعتبار خود را نزد سایر کشورها از بین می‌برند. امیدوار هستیم از مسیری که پیش گرفتند منصرف شوند و راه تعامل را پیش بگیرند.

اسلامی در ادامه در پاسخ به این پرسش که نگاه شما به موضع سخنگوی وزارت خارجه و کمیسیون امنیت ملی مبنی بر اینکه یکی از گزینه‌های ایران در برابر فعال شدن مکانیسم ماشه، خروج از NPT می‌باشد، چگونه است اظهار کرد: این یک تصمیم راهبردی در سطح نظام است. اقدامات متقابل با حرکت تقابلی طبیعی است که مثل روال گذشته نخواهد بود، اگر چنین تصمیمی بگیرند جمهوری اسلامی نیز در زمان مقتضی تصمیم لازم را اتخاذ خواهد کرد.

وی در پاسخ به این پرسش در خصوص اینکه در صورت صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام پاسخ ایران چگونه خواهد بود، بیان کرد: مانند گذشته اقدامات عملیاتی و اجرایی خواهد بود که به محض صدور قطعنامه اقدام خواهد شد. موردهای قید شده در گزارش اخیر آژانس هیچ گونه مصداقی ندارد صرفاً یک حرف و اتهام است. هیچ گونه ممانعت یا عدم ارائه ای از سوی ایران انجام نشده است. ما هر گز این اتهام را نمی‌پذیریم. مصداقی وجود ندارد که مدیر کل آژانس سوال کرده باشد که اینجا چیست و ما بگوییم به شما ربطی ندارد. این چیز اصلاً وجود خارجی ندارد. تأسیسات ما همه ثبت شده است.

اسلامی تاکید کرد: فعالیت ما همه بر اساس نقشه طراحی است. نقشه طراحی طبق ضابطه آژانس است. ما این DIQ آژانس را پر کرده و ارائه می‌دهیم. بعد این نقشه را معاینه می‌کند و ما می‌گوئیم که این کار را انجام دهیم و سپس بازرس آژانس می‌آید و بر اساس سند ممیزی می‌کند، همه مدارک وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: یک مورد در طول تاریخ وجود ندارد که بازرسان آژانس عدم انطباق ثبت کرده باشند. این جریان صهیونیستی است. ان شاءالله وزارت اطلاعات با برنامه‌ای که تنظیم کرده است، معرفی خواهند کرد که این سه کشور و آمریکایی‌ها، در مجموع یکی از این کشورها خیلی بیشتر، با رژیم صهیونdستی به صورت پیوسته روی تسلیحات نظامی اتمی در اسرائیل کار می‌کنند. این فعالیت را خودشان انجام می‌دهند و اتهام آن را به ایران می‌زنند. ان شاءالله به زودی این‌ها را ارائه می‌دهند و مردم ایران و مردم جهان از ماهیت این هابا خبر خواهند شد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا صدور قطعنامه در شورای حکام علیه ایران می‌تواند بر روی روند مذاکرات تأثیر بگذارد، بیان کرد: رفتاری که در شورای حکام می‌کنند و مذاکراتی که با ایالات متحده در جریان است دو موضوع و جریان متفاوت است و البته تأثیر بردار از همدیگر هستند. هم زمان هم با اروپایی‌ها مذاکره شده و هم با کشورهای دوست و همسو گفتگو می‌شود هم با طرف آمریکایی به شکل غیر مستقیم گفتگو می‌شود. هدف ما این است که این تحریم‌های ظالمانه را لغو کنند و شر این جریان از سر کشور کنده شود. نکته مهم این است که مذاکرات و تعاملات همه در راستای لغو تحریم‌ها است. هر موقع که آنان حسن نیت نشان داده و با صداقت بیایند و جدیت خود را در جهت لغو تحریم‌ها نشان دهند آن موقع جمهوری اسلامی نیز اقدامات مقتضی را انجام خواهد داد.

کد خبر 6495835

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha