۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۵
روند کاهشی قیمت طلا شروع شد

بازار طلا و سکه در روز سه‌شنبه، برخلاف روند روز دوشنبه، با کاهش قیمت‌ها در بازار داخلی آغاز شد، در حالی که طلای جهانی در مسیر صعودی قرار داشت.

به گزارش صدای بورس،در حالی که بهای جهانی طلا با حفظ روند صعودی خود به سقف ۳۳۴۰ دلار نزدیک شد، بازار داخلی واکنشی معکوس نشان داد و شاهد عقب‌نشینی نسبی قیمت‌ها بود. این واگرایی، به‌ویژه در سکه امامی، منجر به افت یک کانالی و بازگشت آن به محدوده ۷۲ میلیون تومان شد. طلای آبشده و نرخ دلار آزاد نیز در حرکت به سمت کف‌های حمایتی قرار گرفتند.

محرک اصلی این عقب‌نشینی را باید در تأثیر انتظارات سیاسی و اخبار مذاکراتی جست‌وجو کرد. خبر رسمی مبنی بر برگزاری دور ششم گفت‌وگوهای غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در اوایل هفته آینده، فضای بازار را در وضعیت تعلیق و انتظار قرار داده و باعث شده بخش قابل‌توجهی از تقاضای سفته‌بازانه و کوتاه‌مدت از بازار عقب‌نشینی کند. معامله‌گران معتقدند ورود بازار به فاز انتظاری، تا حد زیادی باعث افت هیجانات شده و سمت خرید را با احتیاط همراه کرده است.

با وجود رشد طلای جهانی، کاهش قیمت سکه و طلای داخلی باعث شد که ارزش ذاتی دارایی‌های طلایی در بازار افزایش یافته و در نتیجه، حباب سکه با کاهش ۲ درصدی به سطوح پایین‌تری برسد. این افت، یکی از کمترین میزان‌های حباب در سال جاری تلقی می‌شود. همچنین، طلای آبشده نیز با کاهش سطح حباب مثبت خود، به دومین رکورد منفی امسال دست یافت؛ نشانه‌ای از افزایش انطباق قیمت‌ها با نرخ‌های بنیادی و تعدیل انتظارات تورمی.

خوش بینی محتاطانه بازار به گشایش های سیاسی

از نگاه فعالان بازار، هرچند ابهام در آینده مذاکرات همچنان ادامه دارد، اما فضای روانی غالب بر بازار، نشانه‌هایی از خوش‌بینی محتاطانه نسبت به گشایش‌های احتمالی سیاسی را در خود دارد. در چنین فضایی، تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که در صورت عدم صدور سیگنال منفی از مسیر مذاکرات، قیمت‌ها در بازار طلا و سکه در محدوده فعلی تثبیت خواهد شد و نوسانات سنگین چندان محتمل نیست.

منبع:اقتصادنیوز

کد خبر 527025

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =