NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست هاویدیوAfricanews
Loader
ما را پیدا کنید
FlipboardInstagramLinkedinTelegram
آگهی

آمریکا آماده خروج کارکنان غیرضروری از سفارت بغداد؛ هشدارها درباره تشدید تنش با ایران

تصویر آرشیوی است
تصویر آرشیوی است Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

دو مقام آمریکایی روز چهارشنبه اعلام کردند وزارت خارجه این کشور در حال آماده‌سازی دستوری برای خروج تمامی کارکنان غیرضروری از سفارت در بغداد است؛ تصمیمی که در پی نگرانی از احتمال بروز ناآرامی در منطقه اتخاذ شده است.

آگهی

سفارت آمریکا در بغداد هم‌اکنون نیز با نیروی انسانی محدود فعالیت می‌کند، بنابراین این دستور تأثیر زیادی بر شمار کل کارکنان نخواهد داشت.

با این حال، وزارت خارجه همچنین اجازه خروج کارکنان غیرضروری و اعضای خانواده آن‌ها را از بحرین و کویت صادر کرده است؛ اقدامی که به این افراد اختیار می‌دهد در صورت تمایل خاک این کشورها را ترک کنند.

یک مقام دیگر آمریکایی گفت پنتاگون در حال آماده‌باش برای حمایت از احتمال تخلیه نیروهای آمریکایی از سفارت این کشور در بغداد است.

در روزهای اخیر، هم‌زمان با بالا گرفتن اختلافات بین ایران و آمریکا بر سر گفتگوهای هسته‌ای، تنش‌ها در منطقه رو به افزایش رفته است.

در همین حال، انتظار می‌رود شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رأی‌گیری درباره تصویب قطعنامه‌ای برای محکومیت ایران را در دستور کار قرار دهد؛ اقدامی که می‌تواند باعث شود مسیر ارسال پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل آغاز شود.

در پی گزارش‌هایی درباره آمادگی‌ها برای خروج کارکنان سفارت، نمایندگی ایران در سازمان ملل در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «تهدیدها نمی‌توانند واقعیت‌ها را تغییر دهند. ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست، و نظامی‌گری آمریکا تنها بی‌ثباتی بیشتری به همراه می‌آورد.»

از سوی دیگر، وزیر دفاع ایران روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران ابراز امیدواری کرد که گفت‌وگوها با آمریکا به نتیجه برسد، اما تأکید کرد تهران آماده پاسخ‌گویی است.

او گفت: «اگر جنگی به ما تحمیل شود، تلفات دشمن قطعاً بیشتر از ما خواهد بود، و در آن صورت آمریکا باید منطقه را ترک کند، چون همه پایگاه‌هایش در تیررس ماست. ما به آن‌ها دسترسی داریم و بدون تردید همه آن‌ها را در کشورهای میزبان هدف قرار خواهیم داد.»

صبح چهارشنبه، مرکز عملیات تجاری دریایی بریتانیا که یک نهاد مستقر در خاورمیانه و تحت نظارت نیروی دریایی بریتانیا است هشدار داد که از افزایش تنش در منطقه مطلع شده که می‌تواند به تشدید فعالیت‌های نظامی منجر شود و مستقیماً بر دریانوردان تأثیر بگذارد.

تلویزیون یورونیوز فارسی را از یوتیوب تماشا کنید

در این بیانیه نسبت به تردد در خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز هشدار داده شده است. هرچند نامی از ایران برده نشده، اما این آبراه‌ها در گذشته شاهد تنش‌هایی میان ایران و کشتی‌های بین‌المللی بوده است.

رفتن به میانبرهای دسترسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ترامپ: مذاکره‌کنندگان ایرانی سرسخت هستند؛ تهران: دور ششم گفتگوها برای یکشنبه درحال برنامه‌ریزی است

ترامپ پیشنهاد ۳۰ میلیارد دلاری به ایران برای برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز را جعلی خواند

سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا: ایران هنوز برای ساخت بمب اتم تصمیم نگرفته است