NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست هاویدیوAfricanews
Loader
ما را پیدا کنید
FlipboardInstagramLinkedinTelegram
آگهی

بنیاد تحت حمایت آمریکا: ۵ نفر در حمله حماس به اتوبوس حامل کارکنانمان در غزه کشته شدند

یک فلسطینی ساکن غزه جعبه حاوی مواد غذایی و کمک‌های بشردوستانه حمل می کند
یک فلسطینی ساکن غزه جعبه حاوی مواد غذایی و کمک‌های بشردوستانه حمل می کند Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

بنیاد بشردوستانه غزه اعلام کرد که نیروهای حماس به یک اتوبوس حامل کارکنان محلی این نهاد در نزدیکی شهر خان‌یونس در جنوب نوار غزه حمله کردند و این حمله منجر به کشته شدن دست‌کم ۵ نفر شده است.

آگهی

این بنیاد که با حمایت آمریکا و اسرائیل تشکیل شده در بیانیه‌ای اعلام کرد که حمله‌ یاد شده همچنین تعدادی زخمی و احتمالاً چند گروگان به‌جا گذاشته است.

براساس بیانیه بنیاد بشردوستانه غزه، این اتوبوس حدود ساعت ۱۰ شب چهارشنبه ۱۱ ژوئن در حال انتقال کارکنان محلی این بنیاد به یکی از مراکز توزیع کمک‌های بشردوستانه در نزدیکی خان‌یونس بود که هدف حمله قرار گرفت.

بنیاد بشردوستانه غزه در بیانیه خود با محکوم کردن این حمله آنرا «وحشیانه و عمدی» خواند و اعلام کرد که این افراد «امدادگر، انسان‌دوست، پدر، برادر، پسر و دوستی بودند که هر روز جان خود را به خطر می‌انداختند تا به دیگران کمک کنند.»

بنا به این گزارش، این حمله توسط یک واحد ویژه پلیس که تحت نظر حماس فعالیت می‌کند، انجام شده است. حماس اعلام کرده که این واحد را برای جلوگیری از غارت کمک‌های بشردوستانه به غزه تشکیل داده است.

این واحد پلیس با انتشار ویدئویی که اجساد چند نفر را در خیابان نشان می‌دهد، اعلام کرد که آن‌ها شبه‌نظامیان ابو شباب بودند که به اتهام همکاری با اسرائیل دستگیر و اعدام شدند. امکان تأیید صحت این تصاویر یا این ادعاها وجود ندارد.

شبه‌نظامیان ابوشباب این ادعای حماس را تکذیب کردند.

وزارت خارجه اسرائیل در واکنش به این خبر مدعی شد که «حماس از رنج مردم غزه به عنوان سلاح استفاده می‌کند.»

جانی مور، مشاور سابق دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا که به تازگی به‌عنوان رئیس بنیاد بشردوستانه غزه منصوب شده است، از سازمان ملل متحد و کشورهای غربی به‌خاطر آن‌چه که ناکامی‌شان در محکوم کردن این وقایع خواند، به شدت انتقاد کرد.

اسرائیل و آمریکا اعلام کرده‌اند که فعالیت بنیاد بشردوستانه غزه برای جلوگیری از سوءاستفاده حماس از کمک‌های غذایی سازمان ملل متحد در این باریکه لازم است.

مقام‌های سازمان ملل متحد هرگونه مصادره سازمان‌یافته کمک‌های بشردوستانه توسط حماس را رد می‌کنند.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

بنیاد بشردوستانه غزه که از اواخر ماه مه فعالیت خود را آغاز کرده است می‌خواهد روند سنتی سازمان ملل متحد را در تأمین کمک برای ساکنان غزه دور بزند.

سازمان ملل متحد و بسیاری از نهادهای امدادی همکاری با بنیاد بشردوستانه غزه را رد و اعلام کرده‌اند که این رویکرد کمک‌رسانی را به «ابزار جنگی» تبدیل می‌کند.

بنیاد بشردوستانه غزه با این ادعا که حماس به طور مداوم کارکنان این نهاد را تهدید کرده است، اعلام کرد که این شرایط مانع ادامه فعالیتش در غزه خواهد شد. در مقابل، حماس با رد این ادعا، بنیاد بشردوستانه غزه را به «ناکامی در همه زمینه‌ها» متهم کرد.

رفتن به میانبرهای دسترسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

بیش از ۱۰۰ هزار نفر در بروکسل و لاهه در تظاهرات «خط قرمز» برای غزه شرکت کردند

کاروان زمینی معترضان به اسرائیل از تونس به سوی غزه به راه افتاد

جلسه چند ساعته مقامات آمریکا درباره ایران و غزه؛ ترامپ: پیشنهاد معقولی به ایران داده‌ایم