۳راهکارمهم بازگشت بورس به ثبات پس از تعطیلی

کارشناس بازارسرمایه گفت: با توجه به شرایط حساس کنونی، تصمیم‌گیری‌های دقیق، سریع و مسئولانه از سوی تمامی نهادهای ذی‌ربط، به‌ویژه مسئولین سازمان بورس و مسئولین اقتصادی کشور، امری ضروری است.

حمید میرمعینی، کارشناس بازارسرمایه در گفت‌وگو با صدای‌بورس گفت: با توجه به شرایط حساس کنونی، تصمیم‌گیری‌های دقیق، سریع و مسئولانه از سوی تمامی نهادهای ذی‌ربط، به‌ویژه مسئولین سازمان بورس و مسئولین اقتصادی کشور، امری ضروری است. هدف اصلی این اقدامات، مدیریت اعتماد عمومی و کاهش جو وحشت‌زده‌ای است که بر بازار سرمایه حاکم شده است.

وی افزود: با وجود توقف عملیاتی بازار سرمایه، نااطمینانی‌های شدیدی بر بازارها سایه افکنده است که نمی‌تواند تداوم داشته باشد. بازگشت کنترل‌شده و مدیریت‌شده بازارها به حالت عادی، مستلزم اتخاذ راهکارهای موثر است.

به گفته میرمعینی، در وهله اول مدیریت اعتماد و مقابله با جو وحشت‌زده‌ای که میان فعالان بازار سرمایه و اقتصاددانان رواج یافته، از اهمیت بالایی برخوردار است. این امر نیازمند اطلاع‌رسانی کافی و پشتیبانی قوی است تا به مردم اطمینان داده شود که سیستم حمایتی دولت و سازمان بورس، قادر به جلوگیری از زیان‌ها و خسارات احتمالی آینده فعالان بازار سرمایه خواهد بود.

کارشناس بازارسرمایه به ارائه راهکارها پرداخت و گفت: برای تحقق این هدف، ایجاد یک خط اعتباری قوی و فوری از سوی سیستم بانکی و بانک مرکزی برای بازار سرمایه، حیاتی است. این خط اعتباری می‌تواند از طریق بازارگردان‌ها، صندوق توسعه بازار و صندوق تثبیت بازار، برای حمایت مستقیم از نمادهای مختلف، به‌ویژه نمادهای بنیادی، وارد عمل شود. علاوه بر این، صندوق‌های با درآمد ثابت و بازارگردان‌ها نیز می‌توانند با دریافت مشوق‌های لازم و بر اساس دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های جدید، درصدی از پرتفوی خود را به خرید سهام اختصاص دهند.

وی افزود: در وهله دوم، برگزاری نشست‌های خبری روزانه توسط سازمان بورس و یا سخنگوی اقتصادی دولت، برای کنترل شایعات و اطلاع‌رسانی درباره اقدامات و برنامه‌های دولت برای بازار سرمایه، نقش بسزایی در مدیریت اعتماد و جو عمومی ایفا خواهد کرد.

میرمعینی در پایان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، سازمان بورس باید توجه ویژه‌ای به شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس داشته باشد که در حوزه‌های ژئوپولیتیکی با ریسک‌های بالا فعالیت می‌کنند. این حوزه‌ها شامل صنایع نفت، پتروشیمی، فلزی و بانک‌ها می‌شوند که نیازمند نظارت و برنامه‌ریزی دقیق‌تری برای مدیریت ریسک‌های احتمالی هستند.

کد خبر 527351

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =