توصیه‌هایی برای مادران باردار در شرایط بحرانی

موسس انجمن صنفی مامایی مراقبت‌های مخصوص زنان باردار در شرایط کنونی را شرح داد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، یکی از موارد مهم در شرایط بحرانی مراقبت از زنان، کودکان و نوزادان است و در این میان مادران باردار یکی از آسیب پذیر ترین گروه‌ ها هستند. ترس یک مسئله طبیعی است وحتی روحیه افراد عادی هم ممکن است در این شرایط آسیب ببیند، پس ما انتظار نداریم که مادران باردار نترسند بلکه باید در مراقبت باید اولویت را به مادران باردار بدهیم.

فرزانه گلبنی، موسس و رئیس انجمن صنفی مامایی، در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز در مورد مراقبت‌های خاصی که مادران باردار باید انجام دهند گفت: مورد اول تامین امنیت فیزیکی و پناهگیری ایمن مادر است. اگر مادران در مناطقی هستند که احتمال بمباران و آسیب در آن زیاد است نباید در آن مکان بمانند و باید حدالامکان به جای امن‌تری که کمتر در معرض قرار دارد، مثل شهرستان‌ها و یا شهرهای اطراف بروند.

وی افزود: اما اگر مادری شرایط جابه‌جایی را نداشت باید در هنگام بمباران یا شنیدن اخطار به محل امن بروند. در ساختمان‌های چند طبقه این محل می‌تواند طبقات پایینی و زیرزمینی باشد، اگر امکان آن هم نبود باید به انتهایی‌ترین اتاق خانه که بیشترین فاصله را از نمای ساختمان دارد و ترجیحا بدون پنجره‌ است، بروند و زیر میز یا هر جای محکم دیگری پناه بگیرند.

گلبنی اضافه کرد: توصیه می‌شود در حین جابه‌جایی یا حتی پناه گرفتن مادر باردار همواره با پتوی سبک، حوله یا بالش از شکم خود محافظت کند و حتی با استفاده از بالش یا موارد ذکر شده از اصابت اجسام تیز با سر یا شکم خود جلوگیری کند.

موسس انجمن مامایی درباره مورد دوم ادامه داد: مورد بعدی حفاظت در برابر صدا است. سروصداهایی که در اثر انفجار ریز پرنده ها، برخورد موشک و بمب به جاهای مختلف ایجاد می‌شوند، آسیب‌ها و تروماهای زیادی را به روح و روان مادر وارد می‌کنند؛ به همین دلیل ما توصیه می‌کنیم زمانی که احساس می‌شود پدافندها فعال شده‌اند، مادر به وسیله پوشاندن گوش یا گوش دادن به یک موسیقی آرام از شنیدن این صداها خودداری کند. این روش بسیار موثر است.

وی درباره خطرات ناشی از آلودگی صوتی جنگی گفت: طبق آمارها، شنیدن صدای مهیب می‌تواند احتمال زایمان‌ زودرس را در ماه های آخر بارداری تا 12 درصد افزایش دهد، پس محافظت صوتی بسیار اهمیت دارد.

گلبنی درباره مدیریت استرس و سلامت روان توضیح داد: . فضای مجازی یکی از مواردی است که می‌تواند استرس و تنش را در همه ما بالا ببرد و بسیار مهم است که مادران باردار از اخبار استرس زا دور باشند. استرس سطح کورتیزول و آدرنالین را در خون بالا می‌برد و می‌تواند موجب زایمان زودرس شود.

وی افزود: اولین توصیه ما این است مادران باردار تنها نمانند، اما اگر این اتفاق افتاد می‌توانند سطح استرس خود را با مشغولیت به فعالیت‌های هنری، کتاب خواندن، گوش دادن به موسیقی آرام و صحبت کردن با افراد نزدیک خود مثل خانواده و دوستان، کاهش دهند. تمرینات تنفسی(4 ثانیه دم و 6 ثانیه بازدم) هم می‌تواند موجب آرامش روانی شود.

موسس انجمن مامایی در ادامه بعد از بیان اهمیت داشتن یک کیف اضطراری، درباره آن توضیح داد: بهتر است که برای مادران باردار محتویات این کیف به این شکل باشد: داروهای شخصی و مولتی ویتامین‌های مخصوص دوران بارداری، پد بهداشتی، مواد ضدعفونی کننده، مایع دستشویی، ماسک، چراغ قوه، پاوربانک، آب معدنی و غذاهایی با ماندگاری بالا( مثل نان خشک، خشکبار و غذاهای کنسروی) مادرانی که در ماه‌های آخر بارداری هستند بهتر است یک دست لباس نوزادی هم به محتویات کیف اضافه کنند.

وی درمورد مصرف غذاهای کنسروی در دوران بارداری گفت: در شرایط عادی خوردن غذاهای کنسروی به مادران باردار توصیه نمی‌شود، اما وضعیت جنگی متفاوت است و به علت احتمال پیش آمدن شرایط اضطراری، مادران باید به این نوع غذاها دسترسی داشته‌ باشند. در این میان کنسرو ماهی به علت داشتن امگا3 از بقیه به تر است.

موسس انجمن مامایی درمورد مصرف خودسرانه داروها و دمنوش‌های آرامش بخش برای کنترل استرس گفت: به دلیل اینکه نمی‌توانیم میزان دقیق مصرف داروهای آرام بخش و عرقیجات را برای مادران مشخص کنیم، توصیه ما این است که مادران این مواد را به صورت خودسرانه و بدون تجویز متخصص مصرف نکنند، حتی دمنوش‌های گیاهی به ظاهر بی ضرر.

وی در ادامه گفت: در دوران کرونا یک سامانه تلفنی وجود داشت که در آن افراد، به دلیل اینکه نمی‌توانستند به شکل حضوری به مراکز مراجعه کنند، از طریق خطوط تلفنی مستقیما با یک ماما ارتباط می‌گرفتند و توصیه‌های مورد نیازشان را دریافت می‌کردند. ما به دنبال این هستیم که این سامانه را دوباره فعال کنیم تا مادران از هرجای ایران بتوانند سوالات خودشان را به صورت تلفنی مطرح کرده و جواب متناسب با آن را دریافت کنند.

موسس انجمن مامایی در نهایت به مادران باردار قویا توصیه کرد: اگر علائم سردرد، سرگیجه، تاری دید و درد در ناحیه شکم، تاری دید، پارگی کیسه آب، کاهش حرکت جنین و خونریزی را تجربه کردید فورا به اورژانس مراجعه کنید و یا با شماره 115 تماس بگیرید.

گلبنی توضیح داد: در انجمن صنفی گروهی از ماماها را جمع کرده و در حال آموزش به آن‌ها هستیم. این آموزش‌ها شامل روش‌های کمک به مادران باردار در شرایط بحرانی است.

خبرنگار: زینب خوانساری

کد خبر: 1271235

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =