Newsletter خبرنامه Events مناسبت ها پادکست ها ویدیو Africanews
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

حمله اسرائيل به ایران؛سفیر سابق فرانسه در سازمان ملل متحد: غیرقانونی و ناقض حقوق بین‌الملل است

ژرار آرو، سفیر سابق فرانسه در سازمان ملل متحد و اسرائيل
ژرار آرو، سفیر سابق فرانسه در سازمان ملل متحد و اسرائيل Copyright  AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از Farhad Mirmohammadsadeghi
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلب نظرها
هم‌رسانی این مطلب Close Button

ژرار آرو، سفیر سابق فرانسه در سازمان ملل متحد و اسرائيل روز دوشنبه ۱۶ ژوئن با انتقاد از رویکرد اروپا در قبال حملات اسرائيل به ایران، این اقدامات نظامی را «غیرقانونی» و «نقض فاحش حقوق بین‌الملل» دانست.

آگهی

آقای آرو در گفتگو با شبکه تلویزیونی ت‌ام‌س موناکو (TMC) گفت: «ما اروپایی‌ها در این دنیای مملو از حیوانات وحشی، درندگان و جنگ، باید در محکوم کردن نقض قوانین بین‌المللی پیشگام باشیم. در غیر این صورت جهان به جنگل تبدیل می‌شود و ما اروپایی‌ها گیاه‌خواران آن خواهیم بود.»

این دیپلمات فرانسوی گفت: «این استدلال که رژیم ایران «مستبد و نفرت‌انگیز» است و باید سرنگون شود، بنابراین ما بدون توجه به حقوق بین‌الملل وارد عمل شویم، دقیقا همان رویکردی است که در قبال صدام حسین اتخاذ شد. او نفرت‌انگیز بود و باید سرنگون می‌شد و ما بی‌هیچ توجهی به حقوق بین‌الملل وارد عمل شدیم. اما این حکومت به قیمت جان یک میلیون نفر در عراق به پایان رسید و این کشور هنوز هم بی‌ثبات است.»

آقای آرو افزود: «بله من باور دارم که ما اروپایی‌ها باید به قانون پایبند باشیم و از این نگرانم که هم‌اکنون در حال فراموش کردن آن هستیم. ما آن را در غزه به فراموشی سپردیم و اکنون در قبال ایران نیز رویکردی مشابه پیش گرفته‌ایم.»

ژرار آرو همچنین در گفتگو با شبکه فرانسوی ال‌س‌ای (LCI) با اشاره به ارزیابی‌های اداره اطلاعات ملی آمریکا مبنی بر این که ایران در پی ساخت بمب اتم نبوده است، گفت: «تمامی سرویس‌های اطلاعاتی غربی از جمله سازمان سیا (CIA) به صورت علنی گفته بودند که ایرانی‌ها در حال ساخت سلاح هسته‌ای نیستند.»

آقای آرو افزود: «اسرائیل مدعی حملات پیش‌دستانه است، برای توجیه یک حمله پیش‌دستانه باید تهدیدی که شما می‌خواهید از آن پیش‌گیری کنید، فوری و قابل توجه باشد. در زمان حمله اسرائیل به ایران، هیچ تهدید فوری و قابل توجهی وجود نداشت. این واقعیتی از منظر حقوق بین‌الملل است.»

رفتن به میانبرهای دسترسی
هم‌رسانی این مطلب نظرها

مطالب مرتبط

تسلیحات هسته‌ای؛ زرادخانه کدام کشور سریعتر در حال رشد است؟

حفاظت ۲۴ ساعته از ورزشکاران المپیکی اسرائیل؛ آیا جاسوسان شین‌بت در فرانسه مستقر شده‌اند؟

«پول آسان و بهای سنگین» جاسوسی برای ایران؛ اسرائیل علیه اقدامات تهران کارزار تبلیغاتی به راه انداخت