آمریکا تمایلی به شرکت در جنگ علیه ایران ندارد

آمریکا به اصرار اسرائیل خواهان از میان رفتن امکانات غنی‌سازی اورانیوم در ایران بود. اکنون با تغییر شرایط اولا ترمیم آسیب‌های تاسیسات سطحی نطنز و فردو مدتی به درازا خواهد کشید و ثانیا تشکیل کنسرسیومی از کشورهای منطقه دارای نیروگاه‌های هسته‌ای در حال بهره‌برداری یا ساخت، تحت نظر مستقیم آژانس بین‌المللی انرژی که دیگر در اختیار مطلق ایران نخواهد بود بیش از گذشته قابل بررسی است. در نهایت تنها راه برای توقف جنگ کنونی، دخالت سه قدرت بزرگ جهانی یعنی ایالات‌متحده، چین و روسیه است

آمریکا تمایلی به شرکت در جنگ علیه ایران ندارد

 

جنگ کنونی ایران و اسرائیل در نهایت به پایان خواهد رسید. این پایان ممکن است به آتش‌بس، ترک مخاصمه یا مصالحه‌ای پایدار منجر شود

 
 
 
گروه سیاسی مستقل آنلاین- سه روز پس از آغاز تجاوز اسرائیل به کشورمان و گمانه زنی ها درباره دخالت آمریکا در این جنگ به سود رژیم تل‌آویو، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در اظهاراتی، با تأکید بر عدم دخالت امریکا در حملات اخیر علیه ایران، به صراحت به تهران هشدار داد: «اگر به هر شکلی، به هر نحوی یا به هر صورتی از سوی ایران به ما حمله‌ای صورت گیرد، تمام قدرت و توانمندی نیروهای مسلح ایالات متحده بر شما فرود خواهد آمد، آن هم در سطحی که هرگز دیده نشده است.»
 
این در حالی است که چارلی کرک، فعال سیاسی آمریکایی، در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق)، نظرسنجی‌ای درباره دخالت آمریکا در جنگ اسرائیل علیه ایران برگزار کرد. در این نظرسنجی که تاکنون ۴۲۴,۹۴۱ نفر در آن شرکت کرده‌اند، ۸۹.۳ درصد از شرکت‌کنندگان با دخالت آمریکا مخالفت کرده و تنها ۱۰.۷ درصد موافق این اقدام بوده‌اند.
 
مهرداد لاهوتی، نماینده مجلس در همین رابطه به سایت اصولگرای نامه نیوز گفت: «رژیم صهیونیستی در این جنگ تنها نیست و حمله به ایران را یا با هماهنگی دولت آمریکا انجام داده است. اسرائیل پس از انقلاب، هرگز جسارت چنین اقدامی را نداشت و حالا هم به پشتیبانی آمریکا دست به این حماقت زده است. آن‌ها به‌خوبی از قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران آگاهند و در روزهای اخیر تنها گوشه‌ای از قدرت ما را مشاهده کردند. ایران در روزهای آینده توان نظامی خود را به‌گونه‌ای به نمایش خواهد گذاشت که جهانیان حیرت‌زده و غافلگیر خواهند شد. اسرائیل از برخی کشورها درخواست کمک کرده است؛ موضوعی که نشان می‌دهد این رژیم دچار بحران شده و توان ادامه جنگ در روزهای پیش‌رو را ندارد. این رژیم مرتکب اشتباه بزرگی شد و همه دیدیم که توان پدافندی ایران به‌حدی است که می‌تواند پرتابه‌های آن‌ها را به خوبی نابود کند».
 
او ادامه داد: «رسانه‌های جهانی نیز تأیید کرده‌اند که موجی از وحشت، هم در داخل اسرائیل و هم در میان کشورهای حامی آن ایجاد شده است. دشمن به خاک ما تجاوز کرده و حالا زمان آن است که همه با صدایی واحد سخن از انتقام بزرگ بزنیم. اسرائیل در نیمه‌شب، به‌طرزی غیرانسانی، فرماندهان ما را به شهادت رسانده و اکنون ضروری است که همه ایرانیان، چه در داخل و چه در خارج از کشور، فارغ از گرایش‌های سیاسی، در کنار هم باشند و بخواهیم که باید پاسخی بسیار کوبنده‌تر آنچیزی که صهیونیست‌ها تصور می‌کنن، بدهیم».
 
این نماینده مجلس همچنین بیان کرد: «پیام‌هایی که از سوی آمریکا منتشر می‌شود مبنی‌بر اینکه این کشور نقشی در این ماجرا نداشته‌اند، نشان می‌دهد که ایالات متحده جرئت ورود مستقیم به درگیری را ندارد. جمهوری اسلامی ابزارهای متعددی برای مقابله در اختیار دارد که یکی از آن‌ها بستن تنگه هرمز است؛ در واقع آنچه اخیرا از سوی آقای اسماعیل کوثری مطرح شد، درست است و ایران می‌تواند از این ابزار استفاده کند هرچند استفاده از این ابزار در تصمیم‌گیری شورای عالی امنیت ملی است».
 
لاهوتی گفت: «مجلس نیز جلساتی برگزار خواهد کرد تا تصمیمی مقتضی در این زمینه اتخاذ شود. اعتمادهایی که ایران در گذشته به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشته، نهایتا با سوء‌استفاده اطلاعاتی مواجه شد. راهبرد نظام جمهوری اسلامی ایران این است که اگر رژیم صهیونیستی و هر دولتی که با این رژیم کودک کش همراه شود، بخواهند در این مسیر جنایتکارانه ادامه دهند، پاسخی بسیار شدید بدهد».
 
فریدون مجلسی، کارشناس مسائل بین‌الملل هم در همین رابطه در روزنامه جهان صنعت نوشت: جنگ کنونی ایران و اسرائیل در نهایت به پایان خواهد رسید. این پایان ممکن است به آتش‌بس، ترک مخاصمه یا مصالحه‌ای پایدار منجر شود. هرچه زمان بیشتری صرف شود، شرایط پیچیده‌تر و بازگشت به وضعیت پیش از جنگ هزینه‌برتر خواهد بود. تلفات انسانی نیز هرگز قابل جبران نخواهد بود. اسرائیل به‌عنوان انگیزه‌ اصلی برای شروع حملات خود، احساس تهدید از سوی جمهوری اسلامی را مطرح کرده است. شعارها و اقدامات جمهوری اسلامی در خصوص محو اسرائیل از نقشه روزگار، به‌ویژه با حمایت‌های ایران از گروه‌هایی نظیر حزب‌الله، حماس، سوریه و حوثی‌ها، نگرانی‌های زیادی را در تل‌آویو ایجاد کرده است. علاوه‌براین نگرانی از احتمال توافق بین ایران و آمریکا، بدون در نظر گرفتن اسرائیل، به‌عنوان فرصتی برای جمهوری اسلامی مطرح شده که اسرائیل آن را تهدیدی جدی می‌داند. در این راستا اسرائیل به‌ویژه پس از محکومیت جمهوری اسلامی در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و نگرانی‌ها از نزدیک شدن ایران به ساخت سلاح هسته‌ای، حمله‌ای غافلگیرانه و به گفته خود، پیشگیرانه علیه اهداف استراتژیک و انسانی ایران آغاز کرد. شاید به نظر اسرائیل بعید بود که جمهوری اسلامی پس از آن ضربه بزرگ بتواند پاسخی سریع و مخرب بدهد. در واقع این آمادگی در جمهوری اسلامی از پیش فراهم بود و بی‌درنگ به صورت امواج پهپادی و موشک‌های بالستیک انجام شد. در مقابل خسارات وارده با عبور از گنبد آهنین، ضربات کارسازی هم به آن کشور وارد شد. اکنون ادامه جنگ فقط می‌تواند بر بیلان ویرانی‌ها و تلفات انسانی دو طرف بیفزاید.
گرچه اسرائیل نگران توافق جداگانه ایران و آمریکا بوده اما آمریکا هرگز حمایت از موجودیت اسرائیل را انکار یا فراموش نکرده است. هنوز هم دعوت آمریکا برای ادامه مذاکرات باقی است.
آمریکا به اصرار اسرائیل خواهان از میان رفتن امکانات غنی‌سازی اورانیوم در ایران بود. اکنون با تغییر شرایط اولا ترمیم آسیب‌های تاسیسات سطحی نطنز و فردو مدتی به درازا خواهد کشید و ثانیا تشکیل کنسرسیومی از کشورهای منطقه دارای نیروگاه‌های هسته‌ای در حال بهره‌برداری یا ساخت، تحت نظر مستقیم آژانس بین‌المللی انرژی که دیگر در اختیار مطلق ایران نخواهد بود بیش از گذشته قابل بررسی است. در نهایت تنها راه برای توقف جنگ کنونی، دخالت سه قدرت بزرگ جهانی یعنی ایالات‌متحده، چین و روسیه است. این سه کشور می‌توانند زمینه‌ساز توقف درگیری‌ها و بازگشت به میز مذاکره شوند. در صورتی که این روند به نتیجه برسد، امکان رفع تحریم‌ها و بازگشت ایران به عرصه تجارت بین‌المللی فراهم خواهد شد و این امر می‌تواند به ترمیم خرابی‌ها و بازسازی کشور کمک کند.
 
 
 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها