نبرد ایران و اسرائیل مقدمه‌سازی برای تغییر معادلات منطقه‌ای است/ جلوگیری از تضعیف مقاومت با استراتژی‌های بلند مدت

معاون دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی با تحلیل وضعیت حملات اسرائیل به ایران و چشم‌اندازهای منطقه، تأکید کرد: این اقدامات در آستانه تحولات بزرگ‌تر و تغییر در نظم جهانی قرار دارند و باید با هوشمندی و استراتژی‌های بلندمدت پاسخ دهیم تا از تضعیف مقاومت جلوگیری کنیم.

پویا محمدی معاون دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز در رابطه با سابقه ترور دانشمندان ایرانی، به ویژه در حوزه هسته‌ای، اظهار کرد: رژیم صهیونیستی و ایالات متحده سابقه طولانی در ترور دانشمندان ایرانی دارند. در حال حاضر، این اقدامات در ادامه تلاش‌های منفی این کشورهاست، اما باید فهمید که این ترورها نمی‌توانند از حرکت علمی ما متوقف کنند.
وی ادامه داد: این اقدامات، ممکن است در بعضی زمینه‌ها باعث توقف‌های موقت شوند، اما نمی‌توانند جلوی پیشرفت علمی و تحقیقات ما را بگیرند. علم و فناوری، قابلیت جایگزینی دارند و خسارت‌ها در نهایت قابل جبران هستند. حتی برعکس، این تحولات می‌تواند به تقویت روحیه، انرژی و تلاش نخبگان ما منجر شود.
محمدی افزود: این نوع اقدامات، بخشی از جنگ ترکیبی است که رژیم صهیونیستی علیه نخبگان علمی کشور ما برنامه‌ریزی کرده است. ترور، جنگ روانی و اقدامات سایبری، سرویس‌هایی هستند که برای توقف یا به تعویق انداختن مسیر پیشرفت کشور طراحی شده‌اند، اما تجربه نشان داده که ما قادر به مقابله و حتی پیروزی در این جنگ هستیم.
در ادامه، وی درباره نقش و جایگاه افرادی همچون طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد، گفت: شهید طهرانچی فردی اثرگذار و نماد نخبگان دانشگاهی است که در راستای پیشرفت کشور نقش مهمی دارد. ما ارتباط نزدیک با ایشان داریم و می‌دانیم که تیم‌های ما روی جایگزینی و تربیت نیروهای جایگزین برای مهره‌های ترور شده کار کرده‌اند و این مسیر هرگز متوقف نخواهد شد.
محمدی تصریح کرد: ما وظیفه داریم در این مسأله، آگاهی‌بخشی و روشنگری کنیم. در فضای مجازی و رسانه‌ای باید هوشیاری مردم و مسئولان را افزایش دهیم و در کنار آن، بیانیه‌های رسمی و اقدامات عملی را جهت افشاگری و مقابله با دشمنان نظام انجام دهیم.
او همچنین درباره وظایف جنبش دانشجویی و تشکل‌های علمی گفت: «در قبال حملات مستقیم به چهره‌های علمی، مسئولیت داریم که مسیر رشد و تربیت نیروهای کارآمد، استمرار یابد. باید در فضای مجازی و دانشگاه‌ها فعالیت کنیم، گفتگوهای روشنگرانه داشته باشیم و نقش مهمی در آگاهی‌رسانی ایفا کنیم.
محمدی با اشاره به بیانیه‌ها و اقدامات اتحادیه، بر اهمیت بی‌تفاوت نبودن به ناکارآمدی برخی سیاست‌ها تأکید کرد و گفت: «هدف اصلی، اقدام جدی در مسیر نابودی کامل رژیم صهیونیستی است، همانطور که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند.همچنین، درباره معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و حمایت‌های ناکافی برخی کشورها نیز باید هوشیار باشیم. در این برهه حساس، اتحاد و همت همگانی برای حفظ منافع ملی ضرورت دارد.
محمدی در مورد موضوع معاهده و مواضع آن بیان کرد: ما معتقدیم که باید در مورد این معاهده به شکل جدی و عمیق بررسی صورت گیرد. در حال حاضر، حدود یک هفته است که کشور ما در وضعیت ماندن در این معاهده قرار دارد و باید پرسید چه منافع و سودی برای کشور به همراه داشته است. آیا این ماندن به نفع ملی است یا خیر؟
وی اضافه کرد: مطالبه اصلی ما این است که این مسئله به صورت شفاف و علمی مورد بررسی قرار گیرد. در صورت ضرورت و به‌درستی ارزیابی، حتی فکر خروج از این معاهده نیز می‌تواند جزو گزینه‌های ما باشد. هدف ما حفظ منافع ملی و امنیت کشور است و هر تصمیمی باید بر مبنای تحلیل‌های کارشناسی و در راستای منافع بلندمدت باشد.
وی تأکید کرد: جنبش دانشجویی بر این باور است که چنین تصمیماتی باید با مشارکت نظرات کارشناسان و نخبگان اتخاذ شود و تنها در صورت اثبات نافع بودن، اقدام لازم انجام خواهد گرفت.

معاون دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی درباره تاثیرات حملات اخیر اسرائیل، چه از جنبه نظامی، سایبری و روانی، گفت: این حملات در واقع می‌توانند مقدمه‌ای برای درگیری‌های وسیع‌تر یا اقداماتی با هدف روانی باشند. یکی از اهداف رژیم صهیونیستی، مخصوصاً در مورد نسل جوان و فضای دانشگاه است؛ به دنبال ایجاد ناامیدی، وحشت و تضعیف روحیهٔ مبارزه در جامعه هستند. اما خوشبختانه، آنچه تاکنون رخ داده، موفق نبوده است. فضای دانشگاه‌ها شور و هیجان خاصی دارد، و باید پاسخ کوبنده و مؤثری در مقابل این جسارت رژیم صهیونیستی نشان داد. همچنین، در کنار این اقدامات کوتاه‌مدت، باید استراتژی‌های بلندمدت و راهبردهای جدیدی در پیش گرفته شود.
محمدی در ادامه در مورد افق‌های منطقه‌ای مطرح کرد: در رابطه با سوال شما درباره اینکه آیا حمله اسرائیل می‌تواند در تسریع تغییر یک نظم امنیتی منطقه نقش داشته باشد، باید گفت این موضوع بستگی به روند رویدادها دارد. اما برای ما واضح است که در نگاه تاریخی، این‌گونه درگیری‌ها و تنش‌ها نقش تعیین‌کننده‌ای در توازن قوا و تغییر معادلات جهانی و منطقه‌ای دارند. نمونه‌هایی مانند جنگ‌های گذشته، حتی جنگ جهانی اول و دوم، نشان می‌دهد که این درگیری‌ها نتیجه و تغییراتی اساسی در نظم حاکم جهانی رقم زده است و آینده منطقه و جهان هم در این زیر و بم‌ها قابل شکل‌گیری است.
وی تصریح کرد: در حوزه منطقه، کشورهای زیادی هستند که از این تنش‌ها نفع می‌برند و در پی بهره‌برداری سیاسی و امنیتی از آن‌ها هستند. بعضی دولت‌ها، هرچند در ظاهر متحد هستند، اما در پس‌زمینه، برنامه‌هایی دارند که به نفعشان است؛ مثلا نقش پاکستان در جبهه مقاومت، نهادینه کردن حمایت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی است. در صورت پیروزی مقاومت و به هر حال استمرار این جنگ، احتمالا معادلات جهانی و منطقه‌ای دگرگون خواهند شد و نظم حاکم بر جهان، که تاکنون تکیه‌گاه طرفداران آزادی و عدالت بوده است، در حال تغییر است.
محمدی در رابطه با چشم‌اندازهای آینده و مسیر کنونی گفت: اگر شرایط به همین منوال ادامه پیدا کند، و با پیروزی مقاومت، شاهد تغییرات مثبت و بلندمدت در معادلات منطقه‌ای و جهانی خواهیم بود. اما باید همواره هوشیار باشیم و در کنار مقابله نظامی، در عرصه فرهنگی، سیاسی و دیپلماسی فعالیت کنیم و این مسیر را با اراده جدی و همبستگی ملی ادامه دهیم.
معاون دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی، در تحلیل وضعیت فعلی و آینده تحولات منطقه‌ای و امنیت ملی کشور اظهار کرد: امروز در مواجهه با تهدیدهای خارجی، ما باید به نکته‌ای اساسی توجه کنیم؛ اینکه مردم در بحران‌ها، چه در عرصه داخلی و چه در مواجهه با تهدیدات خارجی، همواره به دو قطب تقسیم می‌شوند: یا همراه با کشور و نظام می‌مانند، یا مخالف و در جبهه دیگر قرار می‌گیرند. اما واقعیت این است که تاریخ نشان داده است، روحیه ایرانی، در طول دهه‌ها و سده‌های مختلف، همواره ثابت کرده در بحران‌های داخلی و خارجی، انسجام و وحدت ملی بر هر چیزی ارجح است. دشمنان هم به خوبی می‌دانند که دارند روی اختلاف‌افکنی، تفرقه و اختلافات داخلی سرمایه‌گذاری می‌کنند. شاهد آن هستیم که در نقاط مختلف کشور، نیروهای مردمی و خودجوشی تلاش می‌کنند تا امنیت و داخلی کشور را حفظ کنند، و نهادهای امنیتی و اطلاعاتی هم به دقت این تهدیدات را رصد می‌کنند. تجربیات گذشته و تاریخ هم ثابت کرده است که ملت ایران، با وجود تمام تفرقه‌انگیزی‌ها و دشمنی‌ها، در مواقع حساس، یکپارچه و مقاوم از مرزهای خود دفاع می‌کند. مهم‌ترین نکته این است که، هر اقدامی که دشمنان طراحی می‌کنند، نمی‌تواند منجر به شکست نهایی و تضعیف اراده ملی شود و در نهایت تاریخ اثبات کرده است که این ملت، در مسیر مقاومت استقلال، پیروز است.

وی در ادامه درباره تحولات اخیر و ارزیابی آینده جنگ میان ایران و دشمنان گفت: در رابطه با اینکه آمریکا و اسرائیل چه روندی را در پیش خواهند داشت، باید گفت که تحلیل صحیح و دقیقی درباره آینده این درگیری‌ها بسیار دشوار است، اما آنچه قطعی است، این است که دشمنان ما، چه در قالب جنگ نظامی، چه در زمینه‌های سایبری و روانی، به دنبال تضعیف قدرت مقاومت و ناامن‌سازی است. ما با فردی دیوانه و بی‌عرضه در آمریکا روبرو هستیم که بی‌ثباتی‌های زیادی در رفتارهایش می‌بینیم، اما در عین حال، ما بر توانمندی‌های نیروهای مسلح و فرماندهان دلسوز کشور تکیه داریم و بر این باوریم که پیش‌بینی وقوع جنگ، قبل از اینکه دشمن اقدام کند، حتمی است. همچنین، ما میدانیم که دشمنان دوست ندارند قدرت نظامی و امنیتی کشورمان وارد مرحله اراده کامل شود، اما مطمئن هستیم که اگر جنگی هم در بگیرد، قطعا، هزینه آن برای دشمن بسیار سنگین و جبران‌ناپذیر است. در مورد رژیم صهیونیستی، اقداماتی در حال رخ دادن است که نشان می‌دهد این رژیم، نه تنها نتوانسته است در مقابل قدرت نظامی و معنوی ما پیروز شود، بلکه به زودی با شکست حتمی مواجه خواهد شد. اما درباره اظهارات و مواضع کشورهای دیگر، باید گفت که امروز، حتی کشورهایی که در گذشته سکوت کرده بودند، کم‌کم مواضع خود را مشخص می‌کنند و حمایت‌های محدود و ظاهری هم اکنون به صورت مشخص ظاهر شده است. نتیجه نهایی این مقاومت، بر معادلات جهانی و منطقه‌ای تأثیر جدی خواهد گذاشت، و قطعاً، تغییراتی در نظم جهانی رخ خواهد داد که در تاریخ بی‌نظیر است.

محمودی تأکید کرد: در این مسیر، باید با وحدت، مقاومت و استقامت، نقش خود را ایفا کنیم. هرچه امروز در مقابل دشمنان بایستیم، فردا در تاریخ برای نسل‌های آینده، عزت و اقتدار کشورمان باقی خواهد ماند. همچنین، نباید فراموش کنیم که این جنگ، نه فقط یک نبرد نظامی، بلکه جنگ اراده‌ها و استراتژی‌ها است؛ و مطمئن هستم که پیروزی نهایی، نصیب ملت بزرگ ایران خواهد بود.
انتهای پیام/

کد خبر: 1271741

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =