حکیم‌جوادی: با قطع اینترنت مخالفیم؛ اقدام سازمان فقط برای حمایت از کسب‌وکارها است

سه‌شنبه 3 تیر 1404 - 10:50
مطالعه 2 دقیقه
رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای
رئیس نصر اعلام کرد طرح این سازمان برای دسترسی کسب‌وکارها به اینترنت، در راستای حمایت از آن‌ها است و نصر نگاه طبقاتی به دسترسی اینترنت ندارد.
تبلیغات

علی حکیم‌جوادی، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، درباره تلاش این سازمان برای قطع نشدن دسترسی کسب‌وکارها به اینترنت بین‌المللی، که روز گذشته درخواست آن از سوی این سازمان مطرح شده بود، گفت:

«این سازمان از ابتدا با هرگونه قطع اینترنت مخالف بوده و همچنان معتقد است دسترسی آزاد، ایمن و پایدار به اینترنت یکی از پیش‌شرط‌های حیاتی توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور است. با این حال، در شرایط خاص امنیتی و جنگی که کشور در آن قرار گرفته و تصمیماتی که در سطح ملی اتخاذ شده، سازمان تلاش کرده تا از اختلال جدی در فعالیت شرکت‌های فناوری اطلاعات و خدمات دیجیتال جلوگیری کند.»

به گفته‌ی او، در شرایط فعلی بسیاری از شرکت‌های فعال در حوزه فناوری اطلاعات با اختلال در زیرساخت‌های ارتباطی، قطع یا محدودیت اینترنت و حتی انسداد منابع مالی خود در شبکه بانکی مواجه‌اند و تداوم فعالیت برای آن‌ها با دشواری جدی همراه شده است.

حکیم‌جوادی افزود: «سازمان در پاسخ به این وضعیت بحرانی، صرفاً در چارچوب یک فرآیند شفاف، قانونی و مبتنی بر تعهدات مشخص، امکانی را فراهم کرده تا شرکت‌های عضو، که فعالیت تخصصی و ثبت‌شده دارند، بتوانند حداقل دسترسی ضروری به اینترنت بین‌الملل را برای حفظ و پایداری خدمات و انجام تعهدات حرفه‌ای خود داشته باشند.»

رئیس نصر نگاه «طبقاتی» به دسترسی اینترنت را رد کرد و گفت: «این اقدام نه‌تنها ربطی به رانت یا تبعیض ندارد، بلکه دقیقاً برای جلوگیری از فروپاشی بخشی از زنجیره اقتصاد دیجیتال کشور طراحی شده است. مشابه همین حمایت‌ها را در حوزه‌های دیگر هم دنبال کرده‌ایم.»

سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در حال حاضر به‌صورت جدی در حال مذاکره و پیگیری با نهادهای مسئول در حوزه مالیات، بیمه و بانک‌هاست تا بتواند با تعویق پرداخت‌ها یا تخصیص حمایت‌های موقت، بخشی از فشار اقتصادی را از دوش شرکت‌های خصوصی بردارد.
- علی حکیم‌جوادی، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای

حکیم‌جوادی ادامه داد: «اگر بنا باشد چنین حمایت‌هایی نیز صرفاً به دلیل اینکه به شرکت‌های عضو و رسمی ارائه می‌شود، طبقاتی تلقی شود، باید پرسید: آیا پیگیری برای تعویق پرداخت مالیات، یا رایزنی با سازمان تأمین اجتماعی برای تنفس بیمه‌ای هم اقدامی رانتی و تبعیض‌آمیز است؟»

حکیم‌جوادی تاکید کرد که در شرایط قطعی اینترنت در سطح کلان، نصر تلاش کرده از آسیب مستقیم به فعالان قانونی حوزه فاوا جلوگیری کند. او افزود: «این که امروز از ما پرسیده شود چرا به کسب‌وکارها کمک می‌کنید، شبیه این است که بپرسند چرا نمی‌گذارید مردم بیکار شوند. ما مسئول حفظ تداوم فعالیت صنف هستیم، نه تصمیم‌گیر درباره سطح دسترسی عمومی اینترنت.»

سازمان همچنان پیگیر حقوق صنفی اعضاست و ضمن دفاع از دسترسی آزاد و عادلانه به اینترنت، تلاش خواهد کرد خدمات تخصصی و شفاف خود را در چارچوب قانون ادامه دهد.
- علی حکیم‌جوادی، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای

روز گذشته سازمان نظام صنفی رایانه‌ای اعلام کرده بود فرآیند معرفی شرکت‌های عضو این سازمان برای دسترسی به اینترنت بین‌المللی را آغاز کرده است. بر اساس طرح این سازمان شرکت‌ها با تعهد به استفاده از اینترنت بین‌المللی در حد ضروریات کاری، می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

این درخواست سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران به‌عنوان درخواست یک نهاد صنفی برای برخورداری از دسترسی به اینترنت آزاد و نوعی از اینترنت طبقاتی تلقی شده و با موجی از مخالفت‌ها، به‌ویژه از سوی کسب‌وکارها و فعالان حوزه اینترنت و اقتصاد دیجیتال مواجه شد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات