
رئیس کل بانک مرکزی: پایداری شبکه کارتی بانکها حفظ شد
ICTPRESS - رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: یکی از اولین اقداماتی که پس از حمله اسرائیل به ایران انجام شد، تامین اسکناس در استانهای مسافر پذیر و پایداری شبکه کارتی کشور بود.
به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی در یک گفتوگوی تلویزیونی بیان کرد: در این دوره، پایداری نظام شاپرکی ما قابل توجه بود؛ این پایداری قبلا ۹۹.۲ درصد بود که به ۹۷.۸ درصد رسید که نشاندهنده پایداری آن است.
وی افزود: در ایران ۹۸.۵ درصد از تراکنشهای کشور با کارت است. ما از قبل پیشبینیهای لازم در این خصوص را انجام داده بودیم و برای شبکه بانکی دو لایه پشتیبان در نظر گرفتهایم.
فرزین تاکید کرد: از همان روز نخست شروع به ایجاد لایه سوم کردیم تا اگر حتی به کل شبکه بانکی حمله شد، امور متوقف نشود که این موضوع هم تا حدودی پیشرفت داشت و پایداری را در شبکه کارتی حفط کردیم.
وی در ادامه تصریح کرد: در دوره ۱۰ روزه قبل از ۲۳ خرداد، مجموع تراکنشهای شاپرکی ما یک میلیارد و ۳۵۲ میلیون تراکنش بود که این عدد ۱۰ روز بعد به یک میلیارد و ۴۲۹ میلیون تراکنش افزایش یافت؛ از لحاظ مبلغی هم از ۴۳۴ همت به ۴۴۴ همت افزایش یافت.
فرزین با اشاره به آمار تراکنشهای شاپرکی گفت: این آمار نشان میدهد که رفتار اقتصادی مردم در این مدت تغییر نکرده است و تحت تاثیر عملیات روانی دشمن قرار نگرفتهاند و این یکی از دلایلی بود که طی این مدت آرامش در بازار حاکم شد.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: پیشبینی میکردیم تقاضای اسکناس در این دوره افزایش یابد بنابراین یکی از نخستین تصمیمات، تامین اسکناس بود که با رئیس جمهور در این زمینه هماهنگی انجام شد و در این ۱۰ روز ۵۰ درصد تزریق اسکناس را خصوصا در استانهای مسافرپذیر افزایش دادیم.
وی افزود: ما سالهاست که در معرض عملیات روانی دشمن برای تضعیف اقتصاد کشور هستیم. دشمن، تحریم اقتصادی و حملات سایبری را به ما تحمیل میکرد، اما عامل جدیدی که از صبح روز جمعه شروع شد، حمله فیزیکی بود.
وی ادامه داد: دشمن میخواست همزمان با حمله فیزیکی، ترس ایجاد کند و رفتار مردم را تغییر دهد و انتظارات منفی ایجاد کند که با آمار و ارقام میگویم این خواسته محقق نشد.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: از روز جمعه مسئولان به دولت و بانک مرکزی آمدند. دولت ۴ کمیته تشکیل داد و اختیارات لازم را به آنها داد. این باعث شد بدنه دولت انعطاف پذیر و سریع شود.
خنثی سازی حملات سایبری به دو بانک
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه به حملات سایبری نیز اشاره کرد و گفت: دو بانک سپه و پاسارگاد مورد حمله قرار گرفت که تلاش شده بود سیستم شبکه را از کار بیاندازند اما بانک مرکزی بلافاصله ورود کرد و به سرعت با همکاری خود بانکها، شبکه کارتی آنها را راهاندازی کردیم. شبکه کارتی یعنی همان عملیات مانده گیری و انتقال وجه که راهاندازی شد، اما سرویس ساتنا و پایا هنوز راهاندازی نشده و طی روزهای آینده بازیابی و مشکل برطرف و به شبکه بانکی کشور ملحق خواهد شد.
نظرات : 0