NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست هاویدیوAfricanews
Loader
ما را پیدا کنید
FlipboardInstagramLinkedinTelegram
آگهی

نتیجه یک مطالعه تازه: استفاده از ربات های هوش مصنوعی مانند چت ‌جی‌پی‌تی می‌تواند باعث کاهش توان یادگیری شود

استفاده از چت جی‌پی‌تی
استفاده از چت جی‌پی‌تی Copyright CANVA
Copyright CANVA
نگارش از Anna Desmarais & یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد استفاده از چت‌جی‌پی‌تی (ChatGPT) می‌تواند منجر به «کاهش احتمالی» توانایی‌های یادگیری و درونی‌سازی «دیدگاه‌های سطحی یا دارای سوگیری» شود.

آگهی

پژوهشگران آزمایشگاه رسانه‌ٔ (Media Lab) دانشگاه ام‌آی‌تی (MIT) شرکت‌کنندگان در مطالعه تازه خود را به سه گروه تقسیم کردند. هر گروه باید یک مقاله می‌نوشت: گروهی فقط با استفاده از چت جی‌پی‌تی، گروه دیگر با استفاده از موتور‌های جست‌وجو، و گروه سوم بدون هیچ ابزار کمکی.

در طول نگارش، فعالیت مغزی شرکت‌کنندگان با استفاده از دستگاه ثبت نوار مغزی (EEG) اندازه‌گیری شد. سپس مقالات تولیدشده توسط داوران انسانی و ابزارهای هوش مصنوعی ارزیابی شد.

نتایج این بررسی نشان داد که گروهی که فقط از چت جی‌پی‌تی استفاده کرده بودند، کمترین میزان فعالیت عصبی را در برخی نواحی مغز داشتند و در به خاطر آوردن یا شناسایی نوشته‌های خود دچار مشکل بودند. در مقابل، گروهی که بدون استفاده از هیچ فناوری‌ای مقاله نوشته بودند، مشارکت شناختی بالاتری و حافظه بهتری از خود نشان دادند.

در مرحله دومِ آزمایش، گروهی که در ابتدا از چت جی‌پی‌تی استفاده کرده بودند، مامور شد که همان کار را بدون هیچ ابزار کمکی انجام دهد. نتیجهٔ عملکرد آن‌ها ضعیف‌تر از دیگر گروه‌ها بود و متونی «دارای سوگیری و محتوای سطحی» تولید کردند.

«کاهش احتمالی» توانایی‌های یادگیری

نتایج این مطالعه نشان داد استفاده مکرر از مدل‌های تعاملی هوش مصنوعی مانند چت جی‌پی‌تی در بلندمدت عملکرد یادگیری مستقل را کاهش می‌دهد.

این افراد، در بلندمدت، ممکن است در معرض کاهش تفکر انتقادی، افزایش آسیب‌پذیری در برابر دستکاری اطلاعات، افت خلاقیت و همچنین «کاهش احتمالی» در توانایی‌های یادگیری قرار گیرند.

این مطالعه همچنین نتایج نشان داد شرکت‌کنندگانی که مقاله‌هایشان را بدون هیچ ابزار کمکی نوشته بودند، رضایت بیشتری از عملکرد خود داشتند. مغز آن‌ها نیز درگیر برقراری ارتباطات قوی‌تری بود و بیشتر درگیر فرایند تحقیق، تفکر، آموختن و نوشتن شده بودند. در مقابل، کسانی که از ابزارهای هوش مصنوعی استفاده کرده بودند، احساس می‌کردند با متن خود ارتباط کمتری دارند و اغلب نمی‌توانستند بخش مشخصی از نوشته‌شان را به یاد بیاورند.

نویسندگان این تحقیق خواستار انجام مطالعات بیشتر در زمینه اثرات ابزارهای هوش مصنوعی بر مغز انسان شدند و تاکید کردند که هنوز برای نتیجه‌گیری درباره مفید بودن مدل‌های تعاملی هوش مصنوعی برای توانایی‌های شناختی انسان، زود است.

رفتن به میانبرهای دسترسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

رقابت هوش‌های مصنوعی؛ رقیب چینی چت جی‌پی‌تی مواضع پکن را در موارد حساس تکرار می‌کند

رونمایی از هوش مصنوعی اپل؛ چت‌جی‌پی‌تی چگونه آیفون‌، آی‌پد و مک را متحول کرد؟

تکامل هوش مصنوعی؛ از پیشگامی آلن تورینگ تا عصر چت‌جی‌پی‌تی