تلاش رژیم صهیونیستی برای سانسور خسارتهای حملههای موشکی ایران

رژیم صهیونیستی اذعان کرده است که در طول تجاوز ۱۲ روزه با ایران مورد اصابت بیش از دهها موشک قرار گرفته است، اما بهدلیل محدودیتهای سختگیرانه مطبوعاتی، میزان واقعی خسارتها به این رژیم ممکن است هرگز مشخص نشود.
چنین مقرراتی در اراضی اشغالی چیز جدیدی نیستند، جایی که هر نشریه نوشتاری یا تصویری که بهطور بالقوه برای مفهوم امنیت رژیم صهیونیستی مضر تشخیص داده شود، میتواند توسط قانون ممنوع شود.
سانسور به پیش از تاسیس رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۴۸ بازمیگردد، زمانی که این سرزمین تحت قیمومیت انگلیس بود.
اما با حملههای موشکی اخیر ایران که موفق به نقض دفاع هوایی رژیم صهیونیستی شد و ۲۸ نفر را کشت، این محدودیتها بیشتر شد.
به گفته دفتر مطبوعاتی کابینه رژیم صهیونیستی، که مسئول اعتبارسنجی خبرنگاران است، هرگونه پخش از یک منطقه جنگی یا محل اصابت موشک نیاز به مجوز کتبی دارد.
این الزام به ویژه زمانی سختگیرانهتر میشود که حملهها در نزدیکی پایگاههای نظامی، پالایشگاههای نفت یا سایر تاسیسات استراتژیک انجام شود.
جروم بوردون، کارشناس جامعهشناسی رسانه گفت: ما احتمالا هرگز از میزان کامل خسارت مطلع نخواهیم شد.
بیشتر ارتباطات کابینه رژیم صهیونیستی درطول جنگ بر موفقیتهای نظامی ادعایی آن متمرکز بود.
اما از نظر کارشناسان، تشدید سانسور رسانهای همچنین نشاندهنده تمایل بسیار آشکار برای وارونه کردن روایت است، آن هم در زمانی که رژیم صهیونیستی با انتقادهای شدید بینالمللی روبهرو است.
پوشش رسانهای در طول تجاوز به ایران در نزدیکی محلهای اصابت موشک در مناطق اراضی اشغالی در برخی موارد با مشکل مواجه میشد، زیرا به خبرنگاران خارجی اجازه فیلمبرداری از نماهای باز یا مشخص کردن محل دقیق اصابت موشکها داده نمیشد.
در منطقه رامات گان در مرکز اراضی اشغالی، پلیس رژیم صهیونیستی پخش زنده ۲ خبرگزاری غربی را که از یک ساختمان ویرانشده فیلمبرداری میکردند، قطع کرد.
رژیم صهیونیستی درحالی قصد دارد از آشکار شدن خسارتهایش جلوگیری کند که بلومبرگ با استناد به دادههای وزارت دارایی و سازمان مالیات رژیم صهیونیستی گزارش کرد که خسارتهای ناشی از جنگ با ایران ۳ میلیارد دلار تخمین زده میشود.
در همین حال، کانال ۱۴ رژیم صهیونیستی نیز به نقل از وزیر دارایی این رژیم گزارش کرد: خسارت اقتصادی مستقیم ناشی از جنگ با ایران بین ۱.۲۲ تا ۱.۳۵ میلیارد دلار بوده است.
او همچنین اظهار کرد: هزینه جنگ با ایران میتواند حدود ۵.۴ میلیارد دلار برسد.
وزیر دارایی رژیم صهیونیستی گفت: ما ۴۲ هزار درخواست غرامت برای خسارات مستقیم وارده در طول جنگ با ایران دریافت کردهایم.
انتهای پیام/