کد خبر: 721423
|
۱۴۰۴/۰۴/۰۷ ۱۶:۳۸:۲۲
| |

شاهزاده سعودی: تا زمان خروج ترامپ از کاخ سفید دیگر بهآمریکا سفر نمی کنم

شاهزاده سعودی نوشت: آنچه می‌توانم انجام دهم، پیروی از تصمیم پدرم، ملک فیصل،است. هنگامی که هری ترومن، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، به وعده‌های فرانکلین روزولت، رئیس‌جمهور پیشین، پشت کرد و به ایجاد اسرائیل کمک کرد، پدرم از سفر به آمریکاخودداری کرد تا زمانی که ترومن از قدرت کنار رفت. من نیز به همین ترتیب، تا زمانی که آقای ترامپ از مقام خود کناره‌گیری نکند، از سفر به ایالات متحده خودداری خواهم کرد.

شاهزاده سعودی: تا زمان خروج ترامپ از کاخ سفید دیگر بهآمریکا سفر نمی کنم
کد خبر: 721423
|
۱۴۰۴/۰۴/۰۷ ۱۶:۳۸:۲۲

ترکی فیصل شاهزاده سعودی و رئیس اسبق سرویس اطلاعات عربستانکه بین سال‌های 1997 تا 2001 در این مسند حضور داشت در مقاله‌ای که در روزنامه نشنال امارات منتشر کرد، تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی به تاسیسات هسته‌ای ایرانرا به شدت محکوم کرد.

به گزارش اعتمادآنلاین او در این مقاله نوشت: در جهانی که عدالت و بی‌طرفی حاکم باشد، می‌توانستیم شاهد بمباران تأسیسات دیمونا و دیگر تاسیسات اسرائیلی توسط بمب‌افکن‌های B-2 آمریکایی باشیم.

اسرائیل به‌طور غیرقانونی سلاح‌های هسته‌ای در اختیار داردو آشکارا معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را نقض کرده است.

بدتر از آن، اسرائیل به این معاهده نپیوسته و خارج از نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باقی مانده، و هیچ‌یک از تأسیسات هسته‌ای‌اش موردبازرسی قرار نگرفته است.

کسانی که حمله یک‌جانبه اسرائیل به ایران را با استناد به اظهارات رهبران ایرانی مبنی بر نابودی اسرائیل توجیه می‌کنند، به سخنان بنیامیننتانیاهو از زمان نخست‌وزیری‌اش در سال ۱۹۹۶ بی‌توجه‌اند؛ سخنانی که در آن خواستار سرنگونی نظام ایران شده است.

تهدیدهای ایران به ویرانی این کشور منجر شده، اما حمایت ریاکارانهغرب از حمله اسرائیل به ایران چندان شگفت‌آور نیست. غرب سال‌هاست که از تجاوزات مستمر اسرائیل علیه فلسطین حمایت می‌کند، هرچند اخیراً برخی کشورها حمایت خود راکاهش داده‌اند.

غرب به‌دلیل تهاجم روسیه به اوکراین تحریم‌هایی علیه مسکو اعمال کرده، اما این رویکرد در تضاد آشکار با آزادی عملی است که به اسرائیل دادهشده است. نظام بین‌المللی مبتنی بر قوانین، که غرب همواره آن را ستایش کرده، در حال فروپاشی است و ما در جهان عرب از این پیامدها مصون نیستیم.

موضع اصولی ما در قبال این درگیری‌ها الگویی برای دولت‌ها،رهبران و ملت‌ها است. آنچه خشم ما را برمی‌انگیزد، اصرار رهبران غربی بر تکرار شعارهای توخالی درباره اصول ادعایی‌شان است.

خوشبختانه، بسیاری از مردم عادی در غرب، از مردان و زنان باادیان، رنگ‌ها و سنین مختلف، مواضع جعلی رهبرانشان را به‌ویژه در قبال مبارزه مردم فلسطین برای استقلال از اشغال اسرائیل رد کرده‌اند.

این حمایت مردمی از استقلال فلسطین، دلیل تغییر تدریجیمواضع برخی رهبران غربی است که تحولی خوشایند به‌شمار می‌رود.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، شامگاه شنبه به ارتش این کشور اجازه داد تا سه مرکز هسته‌ای در ایران را بمباران کند. این تصمیم بر اساسوعده‌ها و بزرگ‌نمایی‌های نتانیاهو درباره "موفقیت" حملات غیرقانونی اسرائیل به ایران گرفته شد.

ترامپ پیش‌تر شجاعانه با حمله غیرقانونی رهبران کشورش بهعراق در دو دهه پیش مخالفت کرده بود. باید قانون "پیامدهای ناخواسته" را به یاد بیاوریم که در عراق و افغانستان رخ داد و بی‌تردید در ایران نیز تکرارخواهد شد.

دیپلماسی همچنان گزینه‌ای ممکن است. آقای ترامپ نباید مانند برخی رهبران غربی به استانداردهای دوگانه تن دهد. او باید به توصیه دوستانش درعربستان سعودی و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس گوش دهد؛ دوستانی که برخلاف نتانیاهو، به‌دنبال صلح‌اند، نه جنگ، همان‌گونه که خود ترامپ ادعا می‌کند. اما من نمی‌توانماستانداردهای دوگانه، رفتارهای نسل‌کشانه نتانیاهو، سوابق ایران در اقدامات خبیثانه، اختلافات داخلی رهبران فلسطینی، ترس اروپایی‌ها، یا وعده‌های ترامپ برای صلح درخاورمیانه در حالی که جنگی علیه ایران به راه انداخته را تغییر دهم.

همچنین نمی‌توانم احساسات گرم او نسبت به نتانیاهو یا حتی تبریکش به ایران برای پذیرش آتش‌بس را تغییر دهم.

اما آنچه می‌توانم انجام دهم، پیروی از تصمیم پدرم، ملک فیصل،است. هنگامی که هری ترومن، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، به وعده‌های فرانکلین روزولت، رئیس‌جمهور پیشین، پشت کرد و به ایجاد اسرائیل کمک کرد، پدرم از سفر به آمریکاخودداری کرد تا زمانی که ترومن از قدرت کنار رفت.

من نیز به همین ترتیب، تا زمانی که آقای ترامپ از مقام خود کناره‌گیری نکند، از سفر به ایالات متحده خودداری خواهم کرد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها