چطور خسارت‌های جنگی را به دولت اعلام کنیم؟ [به‌روزرسانی: کمک ۲۵۰ میلیونی برای لوازم منزل آسیب‌دیدگان]

دوشنبه 23 تیر 1404 - 14:01
مطالعه 10 دقیقه
گزارش کردن دریافت خسارت جنگی
در این مطلب برای شما توضیح می‌دهیم که چطور می‌توانید انواع خسارت‌هایی که در دوران جنگ دیده‌اید را گزارش دهید و هزینه‌ آن را دریافت کنید.
تبلیغات

زمانی که پای صحبت از جنگ به‌میان می‌آید، به‌صورت طبیعی پیش از هر موضوعی، ذهن‌ها به‌سمت تلفات انسانی و درگیری‌های نظامی می‌رود. با این حال در پس هر جنگ،‌ زندگی روزمره و دارایی‌ها مانند خانه، خودرو، محل کار و تمام وسایلی که با زحمت به‌دست آورده‌ایم نهفته است. یک موشک می‌تواند در یک لحظه سال‌ها تلاش و پس‌انداز افراد را به خاکستر تبدیل کند.

شهروندان در مواجهه با این ویرانی‌ها، بی‌دفاع رها نمی‌شوند. در دنیای امروز، حقوق بین‌الملل و قوانین داخلی کشورها به‌دنبال راهکارهایی برای جبران خسارت‌های وارده به غیرنظامیان در زمان جنگ هستند.

در این مقاله قصد داریم به‌صورت جامع و کاربردی به این موضوع بپردازیم که مردم چطور می‌توانند خسارت‌های ناشی از جنگ را به دولت اعلام کرده و غرامت دریافت کنند.

فهرست مطالب
کپی لینک

درک ضرورت جبران خسارت جنگ

جبران خسارت در زمان جنگ، نه‌تنها یک نیاز اقتصادی بلکه یک ضرورت اخلاقی و حقوقی است. این جبران خسارت به‌معنای بازگرداندن تمام زندگی به‌حالت قبل از جنگ نیست اما حداقل می‌تواند تسکینی برای زخم‌های مادی باشد و به‌ مردم کمک کنند تا دوباره روی پای خود بایستند.

دولت مسئول امنیت جان و مال شهروندان است

در وهله‌ی اول، این دولت‌ها هستند که مسئولیت امنیت جان و مال شهروندان خود را بر عهده دارند. در صورت بروز جنگ و وارد شدن خسارت به غیرنظامیان، دولت موظف است تا حد امکان سازوکارهایی برای جبران این شرایط فراهم کند. این مسئولیت از اصول اولیه حقوق شهروندی است.

جبران خسارت جنگی تنها یک مسئله اخلاقی و داخلی نیست بلکه ریشه‌های عمیقی در حقوق بین‌المللی دارد. قوانین و معاهدات بین‌المللی در زمان جنگ از حقوق غیرنظامیان حمایت می‌کنند.

کپی لینک

مراحل اولیه ثبت و پیگیری خسارات در ایران؛ از گزارش تا مستندسازی

اولین و مهم‌ترین قدم، مستندسازی دقیق خسارات است. به‌محض وقوع حادثه و زمانی که امنیت شما تامین شده، باید شروع به جمع‌آوری شواهد کنید. از تمام زوایا عکس و فیلم بگیرید. جزئیات خسارت را یادداشت کنید که چه چیزی، چقدر آسیب دیده و حادثه چه زمانی اتفاق افتاده است.

پس از مستندسازی اولیه،‌ خسارات را به مراجع ذی‌صلاح گزارش دهید. در شرایط جنگی ستادهای بحران یا کمیته‌های ویژه‌ای برای این منظور تشکیل خواهند شد. این ستادها، مسئول دریافت گزارش‌ها و ارزیابی اولیه خسارات هستند.

کپی لینک

مدارک موردنیاز برای اثبات خسارت؛ چه چیزهایی را آماده کنیم؟

برای اینکه بتوانید خسارات خود را اثبات کرده و غرامت دریافت کنید، نیاز به یکسری مدارک دارید. برخی از این مدارک شامل موارد زیر است:

  • مدارک شناسایی: کپی کارت ملی و شناسنامه صاحب ملک یا خودرو
  • مدارک مالکیت: سند رسمی ملک یا کارت سبز و سند خودرو
  • عکس و فیلم: تصاویر و ویدیوهای واضح از خسارات وارده از زوایای مختلف
  • گزارش نیروی انتظامی یا آتش‌نشانی (در صورت لزوم): اگر حادثه به‌گونه‌ای بوده که نیاز به حضور این نیروها باشد، گزارش آن‌ها بسیار کمک‌کننده خواهد بود.
  • گزارش کارشناسی اولیه: در برخی موارد کارشناسان محلی پس از بررسی اولیه، گزارشی از خسارت تهیه می‌کنند که باید آن را نیز ضمیمه کنید.

بهتر است یک پوشه از این مدارک تهیه کرده و نسخه کپی‌شده آن‌ها را ارئه دهید. ضمن اینکه اصل مدارک را نزد خود نگه دارید.

کپی لینک

خسارت ساختمان؛ از ترک خوردگی تا تخریب کامل

خانه پناه‌گاه ما است. خسارت به ساختمان می‌تواند از ترک‌های کوچک در دیوارها تا تخریب کامل، متغیر باشد. در ثبت خسارت ساختمان،‌ باید به این نکات توجه کنید:

  • نوع خسارت: آیا دیوارها ترک خورده‌اند؟ سقف آسیب دیده است؟ پنجره‌ها شکسته یا درب‌ها از جا کنده شده‌اند؟ آیا سازه ساختمان دچار مشکل شده است؟
  • وسعت خسارت: چند درصد از ساختمان آسیب دیده است؟ آیا یک اتاق آسیب دیده یا کل بنا؟
  • آسیب به تاسیسات: لوله‌کشی، سیم‌کشی برق، سیستم گرمایش و سرمایش نیز باید مورد بررسی قرار گیرند.
  • وسایل داخل ساختمان: آسیب به مبلمان، لوازم خانگی و سایر وسایل شخصی را لیست و مستندسازی کنید.
کپی لینک

تشکیل ستادهای بنیاد مشکن برای برآوردها خسارت‌ و بازسازی استان تهران

شهروندان تهرانی می‌توانند از طریق شماره تلفنهای ۶۶۵۳۷۱۴۴ و ۶۶۵۳۷۱۵۰ یا ارسال پیامک به سرشماره‌های ۰۹۹۹۹۰۲۴۷۵۸ و یا ۰۹۹۹۹۰۲۴۷۵۹ با ستاد بازسازی بنیاد مسکن تماس بگیرند. شهروندان در سایر استان‌ها نیز برای اعلام خسارت به شعب بنیاد مسکن مربوطه مراجعه کنند.
- مجید جودی، معاون بنیاد مسکن

پس از دریافت گزارش‌های شهروندان، کارشناسان بنیاد مسکن در اسرع وقت در محل مورد نظر حضور یافته و نسبت به ارزیابی خسارت و تشکیل پرونده اقدام می کنند.

کپی لینک

در ارزیابی خسارت خودرو چه نکاتی باید مد نظر قرار بگیرد؟

خودرو یکی از دارایی‌های مهمی است که ممکن است در زمان جنگ آسیب ببیند. در ثبت خسارت خودرو، موارد زیر را مد نظر قرار دهید:

  • نوع آسیب: آیا بدنه خودرو دچار فرورفتگی یا شکستگی شده است؟ شیشه‌ها شکسته یا لاستیک‌ها آسیب دیده‌اند؟
  • آسیب به موتور و قطعات داخلی: آیا موتور خودرو روشن می‌شود؟ آیا قطعات داخلی مانند رادیاتور، باتری یا سیستم تعلیق آسیب دیده است؟
  • میزان آسیب: آیا خودرو قابل تعمیر است یا به‌طور کامل از بین رفته است؟
  • مدل و سال ساخت خودرو:‌ این اطلاعات برای تعیین ارزش خودرو و خسارت وارده به آن ضروری است.

در صورت امکان خودرو را به نمایندگی یا تعمیرگاه معتبر ببرید تا خسارات آن به‌صورت دقیق ارزیابی شود.

کپی لینک

 ارزیابی‌ آسیب‌های وارده بر خودروها توسط بیمه

بیمه مرکزی با صدور اطلاعیه‌ای از نحوه ارزیابی خسارت‌های وارده بر خودروهای آسیب‌دیده در حمله رژیم صهیونیستی به ایران خبر داده است.

در این اطلاعیه آمده که شرکت‌های بیمه با توجه به تجربه و توان تخصصی خود، تلاش می‌کنند تا از تمام ظرفیت خود برای ارزیابی خسارت وارده بر کلیه خودروهای آسیب دیده در ۱۲ روز جنگ اعم از اینکه دارای پوشش بیمه باشند یا نه، استفاده کنند.

ساز و کار اعلام و ارزیابی خسارت خودروهای آسیب‌دیده به زودی در اطلاعیه‌ای از سوی بیمه مرکزی به اطلاع زیان‌دیدگان خواهد رسید.

کپی لینک

نقش نهادهای دولتی و عمومی

در ایران، نهادهای مختلفی در زمان بحران، برای جبران خسارات فعال می‌شوند. «سازمان مدیریت بحران کشور» نهاد اصلی هماهنگ‌کننده در این شرایط است. این سازمان با همکاری استانداری‌ها و فرمانداری‌ها، ستاد بحران محلی را تشکیل می‌دهند که اولین مرجع برای ثبت و پیگیری خسارات است.

همچنین نهادهایی از جمله «بنیاد مسکن انقلاب اسلامی» در بازسازی و تامین مسکن آسیب‌دیدگان نقش مهمی ایفا می‌کنند. ممکن است تسهیلاتی مانند وام‌های کم‌بهره یا کمک‌های بلاعوض برای بازسازی و تعمیر منازل آسیب‌دیده در نظر گرفته شود. بنابراین باید از آخرین اطلاعات و بخش‌نامه‌های این نهادها آگاه باشید.

در تهران ۳۳۲ ساختمان و ۳ هزار و ۵۰۰ واحد از حمله رژیم صهیونیستی آسیب دیده‌اند که بسته مالی و بازسازی برای این ساختمان‌ها تنظیم شده و به دولت تحویل داده شده است. اگر این طرح یکشنبه (۸ تیر) در دولت تصویب شود، جزئیات تامین مالی خسارت و بسته‌های تهسیلاتی به مردم اعلام خواهد شد.
- غلامرضا صالحی، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی
کپی لینک

تشکیل کمیته‌های تخصصی ارزیابی خسارت

پس از ثبت اولیه خسارات، معمولا کمیته‌های تخصصی شامل کارشناسانی از حوزه‌های مختلف (عمران، شهرسازی، مکانیک، بیمه و...) برای ارزیابی دقیق‌تر خسارات تشکیل می‌شوند. این کارشناسان با بازدید میدانی، میزان خسارت وارد شده را برآورد کرده و گزارشی تفصیلی ارائه می‌دهند. این گزارش، مبنای اصلی برای تعیین میزان غرامت است. حضور شما در زمان بازدید کارشناسان و ارائه توضیحات دقیق می‌تواند در روند ارزیابی بسیار موثر باشد.

کپی لینک

رویه‌های اجرایی و زمان‌بندی پرداخت

پس از ارزیابی نهایی، نوبت به تعیین میزان غرامت و رویه‌های اجرایی پرداخت می‌رسد. معمولا دولت‌ها صندوق‌های ویژه‌ای برای این منظور در نظر می‌گیرند. زمان‌بندی پرداخت می‌تواند بسته به حجم خسارت و منابع مالی دولت متفاوت باشد. ممکن است پرداخت‌ها به‌صورت یک‌جا، اقساطی یا در قالب تسهیلات و کمک‌خای غیرنقدی صورت گیرد. مهم است که در این مرحله هم پیگیری‌های لازم را انجام دهید و از حقوق خود آگاه باشید.

کپی لینک

حقوق بین‌الملل بشردوستانه و پروتکل‌های آن

حقوق بین‌الملل بشردوستانه (IHL) که به قوانین جنگ نیز معروف است، مجموعه‌ای از قواعد است که در زمان درگیری‌های مسلحانه برای حمایت از افرادی که درگیر جنگ نیستند و محدود کردن ابزارها و روش‌های جنگیدن، تدوین شده است. کنوانسیون‌های ژنو و پروتکل‌های الحاقی آن‌ها، از مهمترین اسناد در این زمینه هستند.

این کنوانسیون‌ها به صراحت بر لزوم حمایت از غیرنظامیان و اموال آن‌ها در زمان جنگ تأکید دارند. به عنوان مثال، حمله به اهداف غیرنظامی و تخریب بی‌رویه اموال، بر اساس این قوانین ممنوع است. بنابراین، اگر به اموال شما در جنگ خسارتی وارد شود، شما یک مبنای حقوقی قوی برای مطالبه غرامت دارید.

کپی لینک

نقش دیوان لاهه و سازمان ملل متحد

دیوان بین‌المللی دادگستری (International Court of Justice - ICJ) که با نام دیوان لاهه نیز شناخته می‌شود، مرجع اصلی قضایی سازمان ملل متحد است و نقش مهمی در حل و فصل اختلافات بین کشورها ایفا می‌کند. هرچند که این دیوان مستقیماً به شکایات افراد رسیدگی نمی‌کند اما می‌تواند به پرونده‌های مربوط به جبران خسارت در سطح بین‌المللی بین دولت‌ها بپردازد.

همچنین، سازمان ملل متحد و نهادهای تابعه آن، مانند دفتر هماهنگی امور بشردوستانه (OCHA)، در ارزیابی خسارات و ارائه کمک‌های بشردوستانه نقش کلیدی دارند. آن‌ها می‌توانند گزارش‌هایی از خسارات وارده تهیه کنند که بعدها مبنای مطالبه غرامت قرار گیرد. پس حتی در سطوح بین‌المللی نیز تلاش‌هایی برای جبران خسارات جنگ وجود دارد که می‌توانند به صورت غیرمستقیم به شما کمک کنند.

کپی لینک

جایگاه قطعنامه‌های شورای امنیت

شورای امنیت سازمان ملل متحد، قدرتمندترین نهاد این سازمان است که مسئولیت حفظ صلح و امنیت بین‌المللی را بر عهده دارد. در صورت بروز جنگ و وارد آمدن خسارات گسترده به غیرنظامیان، این شورا می‌تواند قطعنامه‌هایی صادر کند که شامل بندهایی برای جبران خسارت و تأسیس صندوق‌های ویژه برای قربانیان جنگ باشد. این قطعنامه‌ها، قدرت اجرایی بالایی دارند و می‌توانند فشاری بر دولت‌های متخاصم وارد کنند تا به تعهدات بین‌المللی خود در زمینه جبران خسارت عمل کنند.

کپی لینک

سوالات متداول

سوالات متداول

  • چطور برای خسارات ساختمان در جنگ ایران و اسرائیل غرامت بگیریم؟

    پس از حادثه، از تمامی زوایا عکس و فیلم تهیه کرده و جزئیات خسارت را یادداشت کنید. سپس، با مدارک شناسایی و مالکیت (سند)، به ستاد بازسازی بنیاد مسکن مراجعه و خسارت خود را گزارش دهید. کارشناسان مربوطه برای ارزیابی دقیق به محل اعزام خواهند شد و پس از بررسی، میزان غرامت بر اساس قوانین و بخشنامه‌های مربوطه تعیین و پرداخت خواهد شد.

  • مدارک لازم برای دریافت غرامت خودرو در جنگ ایران چیست؟

    مدارک لازم برای غرامت خودرو شامل: مدارک شناسایی صاحب خودرو (کارت ملی و شناسنامه)، مدارک مالکیت خودرو (کارت سبز و سند خودرو)، عکس‌ها و فیلم‌های واضح از تمام زوایای آسیب‌دیده خودرو، گزارش نیروی انتظامی (در صورت نیاز)، و در صورت امکان، گزارش کارشناسی از تعمیرگاه‌های مجاز برای تعیین میزان خسارت.

  • چطور خسارات جنگ را در ایران ثبت کنیم؟

    شهروندان تهرانی می‌توانند از طریق شماره تلفن‌های ۶۶۵۳۷۱۴۴ و ۶۶۵۳۷۱۵۰ یا ارسال پیامک به سرشماره‌های ۰۹۹۹۹۰۲۴۷۵۸ و یا ۰۹۹۹۹۰۲۴۷۵۹ با ستاد بازسازی بنیاد مسکن تماس بگیرند. شهروندان در سایر استان‌ها نیز برای اعلام خسارت به شعب بنیاد مسکن مربوطه مراجعه کنند.

  • آیا ایران سامانه‌ای برای ثبت خسارات جنگی دارد؟

    در حال حاضر، شماره تلفن‌های ۶۶۵۳۷۱۴۴ و ۶۶۵۳۷۱۵۰ یا ارسال پیامک به سرشماره‌های ۰۹۹۹۹۰۲۴۷۵۸ و یا ۰۹۹۹۹۰۲۴۷۵۹ تنها راه‌های ارتباطی برای ثبت خسارات جنگی هستند.

  • خسارات ساختمان و خودرو در جنگ چطور ارزیابی می‌شه؟

    ارزیابی خسارات ساختمان و خودرو توسط کمیته‌های تخصصی متشکل از کارشناسان ذی‌صلاح (مانند کارشناسان عمران، شهرسازی و بیمه) صورت می‌گیرد. این کارشناسان با بازدید میدانی از محل و بررسی مدارک ارائه شده توسط شما، میزان خسارت را برآورد می‌کنند. برای ساختمان، نوع آسیب، وسعت خسارت و ارزش فعلی بنا در نظر گرفته می‌شود. برای خودرو نیز، نوع آسیب (بدنه، موتور، قطعات داخلی) و ارزش مدل و سال ساخت خودرو ملاک ارزیابی خواهد بود.

کپی لینک

به‌روزرسانی ۱۶ تیر ۱۴۰۴: پرداخت کمک‌هزینه مسکن به مستاجران آسیب‌دیده در جنگ

علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، اعلام کرد حدود ۴۵ نقطه خارج از محدوده‌های نظامی در کوچه‌ها و خیابان‌های شهر تهران مورد اصابت قرار گرفته و تخریب‌های جدی به بار آمده است.

به گفته او ۹ هتل در شهر تهران برای اسکان اضطراری آسیب‌دیدگان در نظر گرفته شده و تا الان ۲۲۴ خانواده شامل ۶۶۲ نفر در آن‌ها اسکان داده شده‌اند. هر تعداد دیگری از آسیب‌دیدگان که مایل باشند، از این امکان بهره‌مند خواهند شد.

با همکاری بنیاد مسکن، وزارت راه و شهرسازی و دیگر دستگاه‌ها، تصمیم گرفته شد که شهرداری‌های مناطق مسئولیت پرداخت کمک‌هزینه مسکن را برعهده بگیرند.
- علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران

بر اساس این تصمیم، از ساعت ۸ صبح روز سه‌شنبه، ۱۷ تیرماه، پرداخت کمک‌هزینه اجاره مسکن آغاز خواهد شد. این کمک‌هزینه متناسب با اجاره‌بهای هر منطقه و تا سقف ۱۰۰ متر مربع پرداخت می‌شود تا خانواده‌ها بتوانند تا زمان بازسازی منازل خود، از سرپناه مناسبی بهره‌مند شوند.

به گفته نصیری سازوکارهایی برای جبران خسارات اموال داخل منازل و جایگزینی وسایل آسیب‌دیده نیز با همکاری دولت در حال برنامه‌ریزی و اجرا است.

کپی لینک

روند بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، درباره روند بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده ناشی از حوادث اخیر گفت: «می‌توانیم بازسازی را به چند دسته تقسیم کنیم؛ یک دسته خانه‌هایی هستند که فقط شیشه و فریم پنجره‌شان آسیب دیده است. این بخش از بازسازی همین حالا توسط شهرداری مناطق در حال انجام است و برنامه‌ریزی شده که تا پیش از پایان تیرماه، هیچ خانه‌ای در تهران باقی نماند که از این بابت مشکل داشته باشد.»

او درباره دسته دوم خانه‌های مشمول بازسازی گفت: «دسته دوم خسارت‌های متوسط هستند که در آن‌ها سازه اصلی ساختمان آسیبی ندیده، اما بخش‌هایی مانند یک دیوار، سرویس بهداشتی یا اتاق خواب دچار آسیب شده‌اند. این موارد تحت عنوان پایدارسازی شناخته می‌شوند. از اینجا به بعد سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران به ما ملحق می‌شود و مسئولیت تأیید ایمنی این واحدها را بر عهده می‌گیرد. بر اساس این تأییدیه‌ها، اقدامات بازسازی در مورد بازسازی و پایداریسازی انجام می‌شود.»

واحدهایی که باید تخریب و نوسازی شوند نیز در چارچوب یک سازوکار مشخص پیش خواهد رفت تا مردم نیاز به پیگیری و دوندگی برای دریافت پروانه ساخت پیدا نکنند. اگر کسی بخواهد خودش نسبت به مقاوم‌سازی واحد مسکونی‌اش اقدام کند، دریافت پروانه برای او رایگان و با سرعت بالا انجام خواهد شد.
- علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران
کپی لینک

تصویب لایحه حمایتی شورای شهر تهران

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، درباره تصویب یک لایحه حمایتی توسط شورای شهر تهران گفت: «شورای اسلامی شهر تهران یک لایحه ۱۷ ماده‌ای را با تغییرات اندکی تصویب کرد تا با همراهی مردم در این مسیر گام برداشته شود. ان‌شاءالله در فرایندی که طی آن به مردم به صورت موقت ودیعه مسکن داده می‌شود و اسکان موقت پیدا می‌کنند، در پایان این دوره، کلید خانه‌شان حتی اگر قدیمی‌ساز هم باشد به شکل نوساز به آن‌ها تحویل خواهد شد.»

کپی لینک

روش‌های پیگیری خسارات

به گفته نصیری، چهار روش برای اعلام خسارت و پیگیری شهروندانی که خانه‌هایشان آسیب دیده وجود دارد:

  • نصب بنرهای آبی رنگ در محل‌های آسیب‌دیده: در تمامی نقاطی که آسیب‌دیدگی رخ داده، بنرهای آبی رنگ با عنوان «گروه جهادی حامی» نصب شده که حاوی یک آدرس و یک شماره تماس است.
  • تماس تلفنی با همکاران مناطق ۲۲ گانه: شماره درج‌شده روی بنرها به همکاران ما در مناطق مختلف تهران متصل است و این افراد به صورت شبانه‌روزی پاسخگوی شهروندان خواهند بود.
  • حضور فیزیکی در مراکز منتخب: در حدود ۱۷ نقطه از شهر، چادرهایی برپا شده و نمایندگان سازمان مدیریت بحران به صورت فیزیکی در این مکان‌ها حضور دارند.
  • مراجعه به سوله‌های مدیریت بحران: مدیران بحران مناطق ۲۲ گانه در سوله‌های بحران ساکن هستند و پاسخگوی نیازهای شهروندان در این زمینه خواهند بود.
کپی لینک

به‌روزرسانی: کمک ۲۵۰ میلیونی برای لوزام منزل آسیب‌دیدگان

حبیب کاشانی، خزانه‌دار شورای اسلامی شهر تهران، در جلسه روز شنبه (۲۱ تیر) این شورا اعلام کرد برای جبران خسارات در نقاط مختلف تهران برنامه‌هایی تعریف شده است. به گفته او خانواده‌هایی که آسیب جزئی دیده‌اند، تا سقف ۷۰ میلیون تومان کمک دریافت خواهند کرد. خانواده‌هایی که وسایل منزل آن‌ها آسیب دیده نیز تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان کمک دریافت می‌کنند.

قرار است افرادی که خسارت جزئی دیده‌اند، تا سه ماه در هتل‌های هم‌سطح اقامت کنند و شهرداری حتی می‌تواند از ظرفیت هتل شهر در شیان استفاده کند. برای اقامت بیش از سه ماه و شرایط خاص نیز باید برنامه‌ای آماده شود.
- حبیب کاشانی، خزانه‌دار شورای اسلامی شهر تهران
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟

داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات