در اثر فشارهای ناشی از روابط تجاری غیرقابل پیشبینی میان آمریکا و چین، بسیاری از شرکتهای آمریکایی به دنبال منابع جایگزین تأمین کالا هستند تا از افزایش قیمتها جلوگیری کنند. آیا اروپا میتواند پاسخی به این نیاز باشد؟
از زمان آغاز به کار دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، بیش از ۵۰ تعرفه جدید یا تحت بازبینی از سوی آمریکا اعلام شده است.
با تداوم وضعیت نامشخص روابط تجاری آمریکا و چین، بسیاری از شرکتهای آمریکایی به منابع جایگزین برای تأمین کالا فکر میکنند.
در این شرایط، اروپا میتواند نقشی کلیدی هم به عنوان صادرکننده و هم به عنوان واردکننده ایفا کند.
اروپا هم اکنون به طور متوسط ۵۵٪ از بازار جهانی کالاهای وارداتی آمریکا از چین را تامین میکند.
بر اساس ۹ شبیهسازی مختلف انجامشده توسط شرکت مشاوره جهانی مککینزی، کشورهای عضو اتحادیه اروپا بههمراه نروژ، سوئیس و بریتانیا، میتوانند بین ۳۰٪ تا ۶۵٪ از واردات آمریکا از چین را حتی با وجود تعرفههای سنگین آمریکا بر کالاهای اروپایی، جایگزین کنند.
در هر شبیهسازی، فرض بر این است که ارزش واردات آمریکا از چین برای هر محصول به صفر میرسد و آمریکا آن کالا را از سایر صادرکنندگان تأمین میکند.
در چنین سناریویی نقش اروپا بهویژه در حوزه کالاهای الکترونیکی، صنایع تولیدی و منسوجات برجسته است. اینها همان بخشهایی هستند که آمریکا در حال حاضر واردات عمدهای از چین به عمل میآورد.
در بخش الکترونیک، اروپا میتواند جایگزین اصلی چین در بازار آمریکا شود.
به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید
مثال دیگر اسباببازیها هستند. اروپا میتواند با عرضه اسباببازیهای ساخت جمهوری چک و آلمان، جای اسباببازیهای ساخت چین در بازار آمریکا را بگیرد. این امر همچنین میتواند موجب شود که مصرفکنندگان اروپایی بیش از پیش اسباببازیهای ساخت چین را خریداری کنند.
با افزایش صادرات اروپا به آمریکا، این قاره میتواند به مقصدی مهم برای صادرات چین بدل شود و تا ۵۵٪ از صادرات فعلی چین به آمریکا را جذب کند
چنین تغییر ساختاری میتواند به وابستگی اقتصادی عمیقتری میان چین و اروپا منجر شود، و در عین حال تنشهای ژیوپولیتیک تازهای را رقم بزند.