راههای موثر برای مقابله با اینترنت استارلینک؛ تسریع توسعه فیبرنوری

راههای موثر برای مقابله با اینترنت استارلینک؛ تسریع توسعه فیبرنوری

یک پژوهشگر فضای مجازی گفت: استفاده نادرست از اینترنت ماهواره‌ای مانند استارلینک،تهدیدی جدی در لایه‌های مختلف محسوب می‌شود و مهم‌ترین اقدام،تأمین نیاز واقعی مردم به اینترنت باکیفیت داخلی است.

احسان کیانخواه، پژوهشگر فضای مجازی در گفتگو با خبرنگار مهر با تأکید بر اهمیت اقناع افکار عمومی در مواجهه با پدیده‌هایی چون اینترنت ماهواره‌ای گفت: مدل حکمرانی در کشور ما مدل حکمرانی مردم‌پایه است و در چنین مدلی، صرف تکیه بر قانون و ابزارهای قضائی برای پیشبرد سیاست‌ها کافی نیست. باید مردم را اقناع کرد که از این اینترنت ماهواره‌ای استفاده نکنند و در کنار قانون، به بخش نرم حکمرانی نیز توجه داشت.

وی افزود: علاوه بر اقناع مردم به عدم استفاده از اینترنت ماهواره‌ای، باید کیفیت اینترنت مان را اصلاح کنیم که بعضاً در کشور مشاهده می‌شود کیفیت اینترنت خیلی پایین است و می‌توان گفت در هیج جای دنیا از اینترنت همراه برای کارهای تجاری استفاده نمی‌کنند ولی با توجه به اینکه اینترنت ثابت ما خیلی کیفیت پایینی دارد مردم به سمت اینترنت همراه می‌روند، اینترنت همراه پایداری مناسبی ندارد بنابراین دولت باید تمام تلاشش را بکند تا زیر ساخت فیبر نوری را با کیفیت خیلی مناسب در اختیار مردم قرار دهند.

کیانخواه ادامه داد: استفاده نادرست از اینترنت ماهواره‌ای مانند استارلینک، تهدیدی جدی در لایه‌های مختلف محسوب می‌شود و مقابله با این تهدید، تنها از مسیر برخورد سلبی نمی‌گذرد. مهم‌ترین اقدام، تأمین نیاز واقعی مردم به اینترنت باکیفیت و پایدار از مسیر داخلی است.

وی با اشاره به اقدامات مثبت دولت سیزدهم در توسعه زیرساخت‌های فیبر نوری گفت: در دوران دولت شهید رئیسی گام‌های مهمی در این حوزه برداشته شد اما اکنون لازم است با شتابی بیشتر به ویژه در کلان‌شهرها، توسعه فیبر نوری ادامه یابد. هنوز در شهر بزرگی مانند تهران با مشکلات جدی در این زمینه مواجه هستیم.

این پژوهشگر فضای مجازی همچنین تصریح کرد: دولت باید با همکاری دستگاه‌هایی چون وزارت ارتباطات، شهرداری‌ها و شرکت مخابرات، توسعه فیبر نوری را در اولویت قرار دهد. امروز مشترکان فیبر نوری در تهران از کیفیت خدمات رضایت دارند و این مسیر باید برای همه مردم هموار شود.

کیانخواه همچنین با اشاره به تحریم‌های خارجی و محدودیت دسترسی توسعه‌دهندگان نرم‌افزار به ابزارها و پکیج‌های بین‌المللی، تأکید کرد: بخش قابل توجهی از فعالان حوزه فناوری مجبورند برای دسترسی به ابزارهای ضروری توسعه از روش‌های دور زدن تحریم‌ها استفاده کنند. دولت باید برای این قشر فکری کند و سازوکار مشخصی برای دسترسی قانونی و امن به این خدمات فراهم آورد.

وی تصریح کرد: لازم است دولت برای عموم مردم دسترسی پایدار ثابت برقرار کند که همان توسعه فیبر نوری مخصوصاً در شهرهای بزرگ همچون تهران است، در حال حاضر گویا دو سال است که فیبر نوری متوقف شده بنابراین یک مطالبه خیلی جدی باید از وزارت ارتباطات، شهرداری تهران و شرکت مخابرات شود تا باسرعت بیشتری این توسعه فیبر نوری انجام شود تا اینترنت با کیفیت خوب در اختیار مردم قرار گیرد.

کیانخواه در پایان گفت: تا زمانی که نیاز واقعی مردم به اینترنت پایدار، پرسرعت و مطمئن برآورده نشود، اجرای قوانین مربوط به محدودسازی سرویس‌هایی چون اینترنت ماهواره‌ای صددرصد امکان‌پذیر نیست. اقناع عمومی و پاسخ به نیازهای واقعی، پیش‌نیاز اجرای موفق سیاست‌های کلان در حوزه حکمرانی فضای مجازی است.

کد خبر 6518501

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۱:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۲
      26 0
      فیلترینگ چکار میکنید؟؟؟تنها راه مقابله:برداشتن فیلترینگه
    • IR ۱۲:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۲
      25 0
      شما بهترین اینترنت را هم داشته باشید ولی فیلتر باشید و هیچ فعالیت در حوزه کسب‌ و کار و برنامه نویسی و دسترسی به سایت های خارجی نداشته باشید هیچ ارزشی ندارد و افرادی که کسب وکارهایشان در خطر می افتد مجبور می‌شوند که بدنبال اینترنت استارلینک بروند بطور مثال کسی که برنامه نویس است و برای کار به نصب نرم‌ افزار لینوکس دارد و احتیاج به سایت گیتاب دارد باید با این اینترنت بی خاصیت چیکار باید انجام دهد
    • IR ۱۲:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۲
      1 28
      ماهواره ها بالای سر ایران هستند حتی اگر خدمات اینترنتی ندهند توسط آمریکا و اسرایل برای تصویربرداری و هدایت پهباد و هواپیما استفاده می شوند استارلینک یک تهدید جدی نظامی و امنیتی است
    • IR ۱۲:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۲
      3 24
      کسانی که باعث شدند مردم ما وابسته اینستاگرام و خدمات اینترنتی شرکت های آمریکایی بشوند خیانت کردند تهدیدهای چین بسیار کمتر از ماست اما اجازه فعالیت اپ های آمریکایی اسرائیلی را ابدا نمی دهند
      • IR ۱۵:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۳
        6 0
        چی چی میگی؟ تمام گوشی های شیائومی جاسوسن که اپ های هندی پشتیبانی میکنن
    • IR ۱۳:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۲
      0 24
      استارلینک یک تهدید بسیار جدی امنیتی است، بسیار از دیوایس ها مانند پهبادها به مدم متصل توسط استارلینک هدایت می شوند
    • IR ۱۳:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۲
      0 24
      خوابیم!! فکر می کنیم استارلینک فقط برای اینترنت است، نه خیر مهمترین ابزارهای متصل به آن ابزارهای نظامی است!
    • احمد IR ۲۱:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۲
      23 1
      چرا تکنولوژی فقط برای کشور ما تهدید هست و برای کشورهای دیگر رفاه ؟
    • IR ۲۳:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۲
      17 0
      بزرگترین تهدید فیلترینگ و فیلترفروش هاهستند
    • مهدی IR ۰۸:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۳
      30 0
      به امید خدا اینترنت ماهواره ای ارزان میشه همه استفاده میکنن از قطعی اینترنت نجات پیدا میکنیم .
    • IR ۱۵:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۳
      13 0
      هه، فیبر نوری؟ خنده ام می آید
    • ادم IR ۱۸:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۳
      8 0
      راه های مقابله افزایش پهنای باند و رفع فیلترینگ هست و بس
    • محسن IR ۲۱:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۳
      12 0
      اینترنت و قطع نکنید مردم و زجر ندهید بنده کارم تریدر هست به اینترنت بین الملل نیاز دارم قطع کنید مردم مجبور می شوند استرلینگ بخرند به هر بهانه ای اینترنت و قطع نکنید یا سرعتشو کم نکنید تا مردم به سمت اینترنت استرلینگ نرن
    • عبدالله IR ۲۱:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۳
      11 0
      باید فیلترینگ شبکه های اجتماعی خارجی مانند اینستاگرام و فیس بوک و یوتیوب و...... برداشته شود
    • محمد IR ۱۰:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۴
      7 0
      چرا باید مردم رو قانع کرد که از اینترنت ماهواره استفاده نکنند چرا تمام کشورها میتونند استفاده کنند ولی برای ایران نه
    • ابی IR ۱۶:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۴
      2 0
      اینترنت رو به سرعت 15 سال قبل برسوون، پیشرفت پیشکش