حملات سایبری به زیرساخت ارتباطی کشور دوباره اوج گرفت
بررسی سامانه مقابله با حملات سایبری شرکت ارتباطات زیرساخت گویاست که در سه روز گذشته حدود ۱۲ هزار حمله DDos یا منع خدمت توزیع شده انجام شده که بیش از ۱۳ برابر حملاتی بوده که در سه روز پس از زمان آتش بس، اتفاق افتاده است. همچنین این حملات از نظر حجم نیز قابل توجه بوده به گونهای که در سه روز اخیر حجم حملات بیش از ۳ برابر حملاتی بوده که در سه روز پس از آتش بس رخ داده است.
افزایش ناگهانی سونامی وار حملات سایبری درحالی است از کمی پیش از شروع جنگ ۱۲ روزه، این حملات روند افزایش تندی پیدا کرد که در سه روز نخست جنگ به اوج خود رسید.
اوج حملات سایبری همزمان با شروع جنگ را وزیر ارتباطات نیز تایید و اشاره کرد که این حملات برنامهریزی شده، اگرچه دفع شد، اما همزمان با تهاجم نظامی دشمن در فضای مجازی با هدف از کار انداختن سرویسهای مورد استفاده مردم، به وقوع پیوست.
اما نکته قابل توجه اینجا است که چه از نظر تعداد و چه از نظر حجم، حملات سایبری که در سه روز اخیر با آن مقابله شد حتی از حملات سه روز نخست جنگ نیز بیشتر و شدیدتر بوده است.
بررسی روند حملات سایبری همواره گویای حقایقی است که ما را از اتفاقات پیش رو هوشیار میکند و اگرچه لزوما افزایش یا کاهش آنها میتواند همزمان با اتفاقات بزرگ و مهم همراه نباشد اما کارشناسان امر تایید میکنند که اینگونه افزایش که توامان از نظر تعداد و حجم رخ داده به دلیل پیچیدگیهای فنی و نیازمندیهای سختافزاری، معمولا از سوی دولتها یا شرکتهای بزرگ برنامهریزی و اجرا میشود.
اظهارات مقامات رسمی در ماه های گذشته حاکی از این بوده که گستردگی محدودیت در دسترسی کاربران به تعدادی از پلتفرمهای خارجی سبب شیوع استفاده از فیلترشکنهای رایگان و خطرناک روی گوشی میلیونها کاربر داخل ایران شده که باعث ایجاد آلودگی در شبکه ارتباطی کشور شده است. این آلودگی به اندازهای بوده که گاه سرویسهای بینالمللی برای محافظت از خود، ارایه خدمات به کاربران داخل ایران را محدود کردهاند.