در این گزارش ویدئویی، مجموعهای از مهمترین مطالب منتشرشده در رسانهها و اندیشکدههای بینالمللی طی ۲۴ ساعت منتهی به شامگاه یکشنبه ۶ ژوئیه ۲۰۲۵ (۱۵ تیر ۱۴۰۴) گردآوری شده است. نسخه کاملتر این مرور را میتوانید در متن تفصیلی زیر دنبال کنید.
فارن پالیسی: چیزهایی که جنگ در داخل ایران تغییر داد
این وبسایت تحلیلی با اشاره به این موضوع که جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل باعث شد رژیم ایران به لبه یک چرخش استراتژیک رانده شود، مینویسد که ایران اکنون با آشفتگی اقتصادی عمیقتر، عدم قطعیت سیاسی و انتخابهای سخت در مورد آینده هستهای خود روبرو است.
به نوشته نویسنده، بسیاری از مقامات در تهران هشدار میدهند که جنگ میتواند هر لحظه از سر گرفته شود و اکنون پرسش این است که آیا جمهوری اسلامی از طریق یک بسیج ملی، قویتر ظاهر خواهد شد یا به دلیل آسیبپذیریهایی که مدتها سعی در انکار آنها داشت، ضعیفتر؟
مقاله میافزاید که بدون شک، رهبران ایران اکنون بر سر یک دوراهی واقعی قرار دارند و غیبت طولانی علی خامنهای، رهبر انقلاب از انظار عمومی، تردیدهایی را درباره توانایی او در دیکته کردن سیاست ایجاد کرده است؛ به ویژه با توجه به اینکه تهدیدهای اسرائیل همچنان ادامه دارد.
سواث چاینا مورنینگ پست: کره جنوبی «برای متوقف کردن موشکهای کره شمالی» چه درسهایی میتواند از جنگ اسرائیل و ایران بگیرد؟
سالهاست که دولت کره جنوبی میلیاردها دلار در سپرهای موشکی و سیستمهای هشدار اولیه سرمایهگذاری کرده و مصمم است تهدید زرادخانه رو به گسترش پیونگ یانگ را مهار کند.
اما به گفته نویسنده این گزارش، حتی سامانه دفاعی پیشرفته گنبد آهنین اسرائیل نیز توسط موشکهای ایرانی مورد اصابت قرار گرفت و این نشان دهنده آسیبپذیریهایی است که سئول اکنون باید با آنها مقابله کند.
کره شمالی دهه گذشته را صرف آزمایش مجموعهای گسترده از موشکها، از موشکهای کوتاهبرد گرفته تا موشکهای کروز دوربرد، کرده است که هر کدام برای کاوش و درهم شکستن پدافندهای کره جنوبی طراحی شدهاند.
تحلیلگران هشدار میدهند که استراتژی پیونگ یانگ اشباع آسمان و شلیک موجی از پرتابهها به امید عبور تعدادی از آنها و برخورد به قلب کره جنوبی است.
لو موند: دیپلماسی شرمآور گروگانگیری ایران
این نشریه فرانسوی به ماجرای بازداشت سیسیل کوهلر و ژاک پاریس، معلمان فرانسوی اشاره میکند که از سال ۲۰۲۲ میلادی در شرایط غیرانسانی در تهران نگهداری میشوند.
لوموند مینویسد دیپلماتهایی که با این دو معلم ملاقات کردند، شاهد پریشانی آنها بودند که ناشی از شرایط بسیار سخت بازداشت بود؛ شرایطی که مقامات فرانسوی آن را با شکنجه برابر دانستهاند.
نویسنده در پایان دوباره تاکید دارد که کوهلر و پاریس، بیگناه هستند. این معلمان هیچ ارتباطی با دسیسههای تاریکی که رژیم ایران ادعا میکند، ندارند و جایشان در زندان نیست.
مانند حدود ۲۰ اروپایی یا دو تابعیتی دیگر که زندانی هستند و مانند ۶ گروگان فرانسوی دیگر که پاریس از سال ۲۰۲۰ موفق شده است یکییکی از طریق مذاکرات بسیار دشوار آنها را آزاد کند، آنها نیز به عنوان ابزاری در اختیار تهران برای اعمال فشار بر دولتهای غربی تبدیل شدهاند؛ یک تناقض زشت و شوم که به عنوان دیپلماسی گروگانگیری شناخته میشود.
اکسپرس: «میترسیم دوباره جنگ شروع شود»
این وبسایت فرانسوی، به این موضوع پرداخته که در میان سرکوب رژیم و اقتصاد ضعیف، مردم ایران درگیر یک عدم قطعیت هراسانگیز دیگر هستند: ترس از آغاز دوباره جنگ با اسرائیل.
موشکها در آسمان ایران دیده نمیشوند اما اضطراب همچنان مردم ایران را فرا گرفته و این اضطراب از همیشه شدیدتر است.
در کشوری که سالها سرکوب سیاسی و بیثباتی اقتصادی را تجربه کرده، این سوال بر سر زبانهاست که حملات بار دیگر چه زمانی از سر گرفته میشوند.
این جنگ، که آتشبس آن در ۲۴ ژوئن پس از دوازده روز بمباران به اجرا درآمد، جامعه را در مقابل یک رژیم سرکوبگر تنها گذاشته است؛ رژیمی تحت کنترل سپاه پاسداران که سرکوبگرتر از همیشه عمل میکند.