چرا فصل بهار در حال حذف شدن از تقویم اقلیمی ایران است؟

رئیس مرکزملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی گفت: با بررسی وضعیت آب‌و هوایی چند سال اخیر متوجه کم‌رنگ شدن و حذف فصل بهار از تقویم اقلیمی ایران می‌شویم.

احد وظیفه رئیس مرکزملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی در گفت‌و گو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز درخصوص تبعات تغییرات اقلیمی عنوان کرد: تغییرات اقلیمی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های امروز بشری است که نشانه‌های آن امروز به شکل ذوب شدن یخ‌های قطبی، افزایش گرد ‌و غبار، توسعه مناطق بیابانی، اسیدی شدن آب اقیانوس‌ها و افزایش دمای هوا بروز پیدا کرده است.

وظیفه بیان کرد: جهان امروز با چالش مشترک افزایش دمای هوا و تغییرات اقلیمی مواجه است؛ به همین علت دولت‌ها و سازمان‌های جهانی به دنبال اجرای طرح‌هایی برای مهار روند افزایشی دمای زمین و کاهش گازهای گلخانه‌ای هستند. تولید انرژی‌های پاک، استفاده از انرژی‌های طبیعی و انرژی هسته‌ای از جمله اقدامات دولت‌های جهان در راستای بهبود جلوگیری از افزایش دمای زمین است. کشورهای واقع در مناطق جنب قاره‌ای از جمله ایران که روی کمربند بیابانی دنیا قرار گرفته‌اند با شدت و سرعت بیشتری با مسئله گرم شدن زمین، تغییرات اقلیمی و پیامدهای آن مواجه هستند.

وی با اشاره به اثرات شدید تغییرات اقلیمی در ایران توضیح داد: در ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی آن در مناطق جنب قاره‌ای، تغییرات اقلیمی با شدت بیشتری در حال وقوع است. یکی از نشانه‌های بارز این تغییرات، کوتاه شدن فصل بهار است؛ فصلی که معمولا با ویژگی‌هایی مثل بارندگی، رویش گیاهان و بیدارشدن طبیعت شناخته می‌شود. با بررسی وضعیت آب‌وهوایی چند سال اخیر متوجه کم‌رنگ شدن و حذف فصل بهار از تقویم اقلیمی ایران می‌شویم. فصل بهار به دلیل رویش و رشد حداکثری گیاهان در این فصل از نظر زیست محیطی از اهمیت بالایی برخوردار است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی هواشناسی در ادامه با تاکید بر اهمیت فصل بهار در تقویم اقلیمی ایران عنوان کرد: وقوع خشکسالی در بهار اثرات محیطی متفاوتی در مقایسه با وقوع خشکسالی در فصل زمستان دارد. خشکسالی در زمستان کاهش ذخیره برفی در مناطق کوهستانی در پی دارد. وقوع خشکسالی در بهار و کاهش بارش‌های بهاره باعث کاهش رطوبت خاک ودر پی آن کاهش رشد گیاهان را در پی دارد.

وظیفه در پایان افزود : ادامه روند خشکسالی و بی‌توجهی به آن منجر به حذف و انقراض گونه‌های گیاهی و جانوری می‌شود. تغییرات اقلیمی از گذشته تا اکنون به طور محسوس نشانگر افزایش دمای کشور و کاهش حجم و میزان بارندگی است. تغییرات اقلیمی پیامدهای متفاوت و گوناگونی در حوزه‌های مختلف مانند صنعت، کشاورزی، جمعیت و شهرنشینی دارد؛ کاهش میزان آسیب در برابر تغییرات اقلیمی نیازمند توجه ویژه و یک برنامه‌ریزی بلند مدت است.

خبرنگار: مهدیه امجدیان

انتهای پیام /

کد خبر: 1274193

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =