قالیباف: افراد به فکر ساخت لانه و آشیانه برای جناح خود نباشند / تاکید نمایندگان بر پرداخت به موقع مطالبات گندمکاران

رئیس مجلس با تأکید بر اینکه نباید اجازه داد کسی در شکاف اختلاف سلیقه‌ها برای خود یا جناح سیاسی‌اش لانه و آشیانه بسازد، گفت: افراد گوناگونی از سر کینه یا غضب نسبت به ایران یا نظام و یا برای گروه‌گرایی سیاسی، بقای خود را در چنگ زدن به چهره‌ وحدت‌آفرین نظام می‌بینند.

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس دقایقی پیش به ریاست محمدباقر قالیباف شروع شد که موارد کاری آن به شرح زیر است.

گزارش کمیسیون اجتماعی درباره طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران ( اعاده شده از شورای نگهبان)

گزارش کمیسیون عمران درباره لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به موافقتنامه اروپایی حمل ونقل محصولات خطرناک از طریق جاده (ای .دی. آر) (اعاده شده از شورای نگهبان)

گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد لایحه ساختار وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت

گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور

ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون فرهنگی در مورد لایحه نظام جامع باشگاه داری

بررسی تقاضای عده ای از نمایندگان مجلس در مورد رسیدگی به لایحه ساختار وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت طبق اصل ۸۵ قانون اساسی

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی امروز یکشنبه در نطق پیش از دستور گفت: امروز بر همگان روشن شده است که دشمن در جنگ ۱۲ روزه‌ تحمیلی ضربه‌ بزرگی از مردم ایران خورده است.

وی تاکید کرد: بزرگ‌ترین عامل بازدارنده‌ی دشمن از دست درازی مجدد به ایران عزیز انسجام ملی است که دنیا آن را مشاهده کرد. بی‌تردید حفظ این انسجام بزرگ‌ترین وظیفه‌ی هر ایرانی است و لازمه این انسجام فصل‌الخطاب دانستن رهبر معظم انقلاب به عنوان تکیه‌گاهی اطمینان‌بخش است.

رئیس مجلس بیان کرد: بیانات حکیمانه‌ رهبر فرزانه‌ انقلاب در دیدار با مسئولان قوه قضاییه بار دیگر راهنمای خواص و مایه دلگرمی مردم شد. «امر ملی» دانستن کار بزرگ ملت در شکست ‌دادن دشمن مفهوم مهمی است‌ که ایشان بر آن تاکید کردند.

مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند

وی افزوود: دشمن ایران، بزرگترین شکست را از ملت ایران خورد؛ این دست ملت بود که به صورت دشمن سیلی زد. این ملت پیوندی از عمق جان با کشور خود دارد و بی‌وطن‌ها، ملت‌های اجاره‌ای یا مزدوران آواره، توان فهم نسبت تاریخی ملت ایران با کشورشان را ندارند. مردم ایران باطل السحر نقشه های دشمنان ایرانند.

قالیباف تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب یکپارچگی افراد با جهت گیری های سیاسی مختلف و بعضا متقابل و با وزن های مذهبی مختلف را اتحاد عظیم ملی دانستند که این وظیفه‌ سنگین برای نخبگان و مسئولان ایجاد می‌کند. ماموریت رهبر حکیم انقلاب به همه ما این است که نگهبان این امر ملی باشیم.

نباید اجازه داد کسی در شکاف اختلاف سلیقه‌ها برای خود یا جناح سیاسی‌اش آشیانه بسازد

وی افزود: بر همه واجب است از آنچه که این اتحاد و یکپارچگی را تضعیف می‌کند، پرهیز کنند و در مقابل ذی‌نفعان انشقاق و اختلاف، سینه سپر کنند؛ نباید اجازه داد کسی در شکاف اختلاف سلیقه‌ها برای خود یا جناح سیاسی‌اش لانه و آشیانه بسازد. افراد گوناگونی از سر کینه یا غضب نسبت به ایران یا نظام و یا برای گروه گرایی سیاسی، بقای خود را در چنگ زدن به چهره‌ی وحدت آفرین نظام می‌بینند اما ملت ایران عزم همدلی و یکپارچگی کرده است و به یاری خدا این امر ملی روز به روز قوی تر خواهد شد.

اعتراض از سر بی‌اطلاعی، بی‌صبری و پافشاری بر یک نظر یا لحن نادرست و نسنجیده، ذیل هر عنوانی به ضرر کشور است

رئیس مجلس خاطرنشان کرد: ریل گذاری رهبر انقلاب در حوزه رفتاری نیز فصل الخطابی روشن برای همه خصوصا نیروهای انقلابی و صاحبان تریبون است. اعتراض از سر بی‌اطلاعی و بی‌صبری و پافشاری بریک نظر یا لحن نادرست و نسنجیده، ذیل هرنام و عنوانی به ضرر کشور است و باید از آن پرهیز شود.

ایران در همه عرصه ها فقط با دست پر و از موضع قدرت وارد می شود

قالیباف در ادامه گفت: سیاست گذاری رهبر معظم انقلاب برای دیپلماسی و میدان کردند و تعیین نمودند که ایران در همه عرصه ها فقط با دست پر و از موضع قدرت وارد می شود، این موضوع چراغ راه دستگاه سیاست خارجی و نیروهای مسلح است که نشان می دهد راهبرد اصلی، قوی شدن ایران در عرصه های مختلف است و باعث می شود دشمن به جای اینکه دنبال صلح تحمیلی یا جنگ تحمیلی برود پاسخگوی مطالبات به حق مردم ایران باشد.

وی اضافه کرد: ما بر این باوریم که اگر همه با فصل الخطاب دانستن رهبر انقلاب، ذیل رهنمودهای ایشان عمل کنیم و مخصوصا برحفظ انسجام ملی اهتمام بخشیم، نه تنها ازهر تجاوز مجددی به کشورمان جلوگیری خواهد شد بلکه دشمن مجبور به پذیرش حقوق مردم ایران می شود.

ایران همواره در کنار مردم سوریه می‌ایستد

رئیس مجلس با اشاره به تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به سوریه، گفت: در خصوص تجاوزهای وحشیانه‌ رژیم صهیونی به دمشق نیز باید تصریح کرد، ایران همواره در کنار مردم سوریه می‌ایستد و از یکپارچگی‌ و تمامیت ارضی این کشور دفاع می کند اما تجاوزهای گسترده‌ رژیم‌ صهیونی علیه افراد دست نشانده‌ و وابسته به نظام سلطه پیام های مهمی را با خود به همراه داشت.

وی افزود: امت اسلامی امروز فهمیده است که دمشق آخرین پایتخت یک کشور اسلامی نخواهد بود که این رژیم به آن حمله می‌کند و دولت ها و امت های اسلامی، پیش از آنکه این آتش دامن آنها را بگیرد، باید برای کشیدن قلاده سگ زنجیری آمریکا متحد شوند؛ قصد رژیم بی ثبات سازی، خلع سلاح، تجزیه کشورهای جهان اسلام وتوسعه فضای سرزمینی است.

رژیم صهیونیستی دشمن هر نوع صلح، ثبات، حق حاکمیت و یکپارچگی سرزمینی درسراسر منطقه است

قالیباف ادامه داد: حاکمیت‌هایی که امنیت خود را در همراهی با زیاده خواهی های این رژیم جنایتکار تعریف کرده اند، بدانند که در یک حباب داخل اقیانوسی‌ طوفانی ساکن شده اند و فرصت زیادی برای‌ حفظ تمامیت ارضی‌ خود ندارند. رژیم صهیونیستی دشمن هر نوع صلح، ثبات، حق حاکمیت و یکپارچگی سرزمینی درسراسر منطقه است و تنها زبانی‌ که می فهمد زبان قدرت است.

وی افزود: بمباران تمامی امکانات دفاعی سوریه در ماه های اخیر و حمله به دمشق و تهدید اشغال سرزمینی و تلاش عیان برای تجزیه‌ این کشور، حقیقتی آشکار برای آن دسته از افراد ساده اندیش بود که گمان می کردند اطاعت از این سگ هار بی مهار، صلح و ثبات به ارمغان می آورد. حالا دیگر زمان آن رسیده است که دولت های اسلامی به خود جرأت دهند و در مقابل این رژیم تمامیت خواه به پشتیبانی امت اسلامی بایستند و او را عقب برانند.

رئیس مجلس اظهار کرد: تحریم تسلیحاتی رژیم آپارتاید صهیونیستی توسط ۱۱ کشور در نشست بوگوتا اقدامی شجاعانه بود که می تواند تبدیل به الگویی عملی برای مقابله‌ی موثر با این رژیم شود.

 کشورهای مسلمان ظرفیت های عظیم اقتصادی برای فشار بر رژیم صهیونیستی دارند

وی تاکید کرد: کشورهای مسلمان ظرفیت های عظیم اقتصادی برای فشار بر این رژیم دارند که باید با عبور از بیانیه خوانی صرف، در عمل برای متوقف کردن توسعه طلبی و ماشین نسل کشی رژیم صهیونی وارد میدان شوند و خود را از شر نقشه های آینده‌ی آن نجات دهند.

رئیس مجلس خاطرنشان کرد: در جهان امروز گزارشگر سازمان ملل در امور حقوق بشر فلسطین اشغالی خانم فرانچسکا آلبانیز که در اقدامی نادر، نسل کشی و آپارتاید رژیم را به طور منظم و دقیق مستند و به جهانیان اعلام کرده است، توسط آمریکا تحریم می شود. در چنین جهانی که پاسبانان حقیقت تحریم می شوند و جنایتکاران ‌جنگی تشویق می‌گردند، کشورهای ‌مستقل یا باید به خود جرأت دهند و در برابر این متجاوزان بین المللی بایستند و یا مرگ تدریجی و تجزیه‌ کشورشان را به تماشا بنشینند.

قالیباف در پایان گفت: امروز که برای همه روشن شده است که چه نقشه های شومی برای خلع سلاح کردن و به خاک و خون کشیدن تمام منطقه طراحی شده است، مطمئن هستیم که به یاری خدا صفحه‌ای جدید از مقاومت در برابر نسل‌کشی، جنایت و اشغالگری رژیم صهیونی در منطقه و جهان ورق خواهد خورد.

طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران اصلاح شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴ صحن مجلس در جریان بررسی گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران، این طرح را جهت تامین نظر شورای شورای نگهبان اصلاح کردند.

اصرار مجلس بر مصوبه قبلی خود درباره لایحه الحاق به موافقتنامه اروپایی حمل و نقل محصولات خطرناک از طریق جاده

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴ صحن مجلس در جریان بررسی گزارش کمیسیون عمران درباره رفع ایرادات شورای نگهبان در خصوص لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به موافقتنامه اروپایی حمل و نقل محصولات خطرناک از طریق جاده بر مصوبه قبلی خود در بندهای ۲ و ۳ ماده ۱۱ و بند ۲ ماده ۱۶ اصرار کرده کردند.

به این ترتیب بندهای مذکور جهت بررسی و اظهار نظر نهایی به مجمع تشخیص ارجاع شد.

موافقت مجلس با بررسی لایحه مربوط به سازمان مهاجرت بر اساس اصل ۸۵

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴ صحن مجلس در جریان بررسی تقاضای تعدادی از نمایندگان در مورد رسیدگی به لایحه ساختار، وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی، با ۱۷۳ رای موافق، ۶۸ رای مخالف و ۳ رای ممتنع از مجموع ۲۴۴ رای ماخوذه با این درخواست موافقت کردند.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که این لایحه در کمیسیونی مشترک با حضور اعضای کمیسیونهای امنیت ملی و سیاست خارجی و امور داخلی کشور و شوراها بررسی می شود.

بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی می تواند در موارد ضروری صلاحیت وضع قوانین آزمایشی را به کمیسیون های خویش تفویض کند، ازاین رو وجود ضرورت از جمله شرایط امکان قانونگذاری تفویضی است.

علی اکبر رنجبرزاده نماینده مردم اسدآباد نیز در اظهاراتی به عنوان موافق با بیان اینکه امروز نزدیک به ۱۰ میلیون نفر مهاجر در کشور حضور دارند که حجم زیادی از یارانه به سمت آنها هدایت می‌شود، عنوان کرد: دل مردم از این وضعیت نابسامان خون است. می‌توانیم به جای آنکه قریب به یک سال روز این لایحه در صحن کار کنیم، طی چند ماه و با مشارکت کمیسیون های تخصصی مجلس به محوریت کمیسیون امور داخلی تعیین تکلیف کنیم.

کلیات لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور تصویب شد

در جلسه علنی امروز مجلس، کلیات لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور با ۲۰۹ رای موافق به تصویب رسید.

بعد از تصویب کلیات، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس گفت: این لایحه خوب و مهمی است که با توجه به اهمیت آن، مجلس به آن رای موافق داد.

وی افزود: با تصویب و عملیاتی شدن این لایحه، می توان بخشی از مشکلات هموطنان‌مان در خارج از کشور به خصوص بخش تسهیل‌گری در رفت و آمد و مکشلات حوزه قضائی و کنسول گری را حل و فصل کنیم. مطمئن هستم مجلس در این راه همراهی خواهد کرد.

اظهارات موافقان و مخالفان کلیات لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور

در جریان بررسی کلیات لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور در جلسه علنی امروز (یکشنبه)، سلمان اسحاقی نماینده قائنات به عنوان اولین مخالف کلیات، گفت: این لایحه برای حمایت از نخبگان ایرانی خارج از کشور و استفاده از ظرفیت آنها تهیه شده حال سوال این است که آیا به رفع بروکراسی های اداری در وزارتخانه ها و مراجع مربوطه در این خصوص توجه شده است؟

وی ادامه داد: حضور سرمایه گذاران از دیگر اهداف این لایحه است اما ساختار لازم در کشور فراهم نشده که امری ضروری است.

نبی الله محمدی نماینده زنجان به عنوان اولین موافق کلیات لایحه گفت: ایرانیان خارج کشور در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه ثابت کردند پشتیبان جمهوری اسلامی هستند. آنها در این مدت از نیروهای مسلح و مردم کشور حمایت کردند چون ایران زادگاه آنهاست و هرکسی دلش برای زادگاهش می تپد.

وی اضافه کرد: با توجه به فعالیت ایرانیان خارج از کشور در حوزه های سرمایه گذاری، علمی، پژوهشی و روابط بین الملل، دعوت از آنها فرصتی در جهت رشد و توسعه ایران است لذا باید تسهیلات فراوانی در راستای ارائه خدمات به آن ها پیش بینی شود.

احمد فاطمی نماینده بابل به عنوان دومین مخالف کلیات لایحه، گفت: این لایحه مورد حمایت همه نمایندگان است اما آیا ما در داخل به سرمایه گذاران داخلی فضا داده‌ایم، بانک‌ها را برخط کرده ایم و از بروکراسی و تشریفات زائد مقررات زدایی شده است که انگیزه ای برای ایرانیان خارج از کشور ایجاد کند؟

وی اضافه کرد: آیا ما توانسته ایم موج مهاجرت نخبگان را مدیریت کنیم، مسئولیت ها در داخل براساس شاخص شایسته سالاری توزیع شده یا بانک ها و مدیران در حمایت از کارآفرینان و نخبگان داخلی و صنعتگران به تکالیف قانونی خود عمل می کنند؟ بنابراین نباید نخبگان را در دالان های تنگ اسیر کنیم.

هادی قوامی نماینده اسفراین نیز به عنوان دومین موافق کلیات لایحه گفت: یکی از اهداف برنامه هفتم رشد ۸ درصدی است که از دو کانال اصلی افزایش بهره وری و سرمایه گذاری محقق می شود. سرمایه داخلی محدود است و باید به سمت سرمایه گذاران خارجی برویم.

وی افزود: ایرانیان خارج از کشور در این ایام علاقه خود را به وطن نشان دادند لذا دعوت از آنها می تواند نقش مهمی در سازندگی کشور داشته باشد.

علی اصغر نخعی راد نماینده مشهد به عنوان سومین و آخرین مخالف کلیات گفت: وقتی برای ایرانیان داخل کشور کاری انجام شود، نه تنها موجب کاهش مهاجرت می شود بلکه زمینه ای برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور فراهم می کند.

وی بیان کرد: نکته مهم این است که انگار این لایحه جنبه تشریفاتی و تبلیغاتی دارد چون در هر بند آن آمده است که وزارتخانه ها آئین نامه لازم را تنظیم کنند، مگر کسی مانع دولت است که کاری برای ایرانیان خارج از کشور انجام دهد، مگر کمبود قانون داریم و ایرانیان خارجی و داخلی با هم تفاوت دارند؟

علیرضا سلیمی نماینده تهران به عنوان سومین و آخرین موافق کلیات لایحه گفت: اکنون حداقل ۴ میلیون ایرانی خارج از کشور داریم که این ظرفیت فرصت بی نظیر برای کشور است. این افراد دارای ویژگی های مهمی هستند. آنها در لایه نخبگانی و سرمایه گذاران خارج از کشور قرار داشته و بخش اعظمی از آن ها ثروتمند هستند به طوری که تنها ایرانیان مقیم آمریکا بیش از ۲ هزار میلیارد دلار سرمایه دارند.

به گفته سلیمی، این لایحه با قانونی شدن می تواند حمایت از ایرانیان خارج از کشور را قاعده مند کند.

عباس مقتدایی نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در دفاع از کلیات این لایحه گفت: ایرانیان خارج از کشور به عنوان سرمایه های مهم می توانند در مسیر توسعه و حل مسائل کشور کمک فراوانی انجام دهند لذا باید مشکلات آنها رفع شود. همان طور که در حوادث اخیر همه دیدند هموطنان ما در خارج از کشور دلسوزانه پای منافع ایران ایستادند.

وی اضافه کرد: در این لایحه تعاریف و همچنین موارد تسهیل گری دیده شده است. با توجه به اینکه امورات مهاجرین و دانشجویان خارج از کشور یگیری شود، کمیسیون امنیت ملی از نمایندگان درخواست دارد به این لایحه رأی موافق دهد.

وحید جلال زاده معاون پارلمانی، کنسولی و امور اتباع وزارت امور خارجه نیز در دفاع از لایحه گفت: براساس قانون برنامه دولت مکلف به تقدیم لایحه حمایت از ایرانیان به مجلس بود و این لایحه محصول دو دولت و دو مجلس بوده است.

وی ادامه داد: در این لایحه در ۱۶ موضوع در خصوص ایرانیان خارج از کشور به ویژه در امر تسهیل گری موضوعاتی مورد اشاره قرار گرفته نظیر راه اندازی سامانه پرسمان برای حل مشکلات ورود ایرانیان خارج از کشور به وطن، همچنین بحث اصلاح مواد قانونی در مورد تابعیت مضاعف و همینطور بحث دسترسی ایرانیان به سامانه های داخلی و تکلیف دستگاه ها به ارائه خدمت به ایرانیان خارج از کشور از موضوعاتی است که در این لایحه دیده شده است.

جلال زاده بیان کرد: مقام معظم رهبری در موارد متعددی بر موضوع حمایت از ایرانیان خارج از کشور تاکید فرمودند. رأی مجلس به این لایحه در این مقطع حساس می تواند نشان دهنده حمایت از ایرانیان خارج از کشوری باشد که در کشور، پرچم و میهن خویش ایستادند و باید توجه داشت که مسئله ایرانیان خارج از کشور یک کلان مسئله است چرا که ما چند میلیون ایرانی با ظرفیت و توانمندی های مختلف در خارج از کشور داریم.

تاکید نمایندگان مجلس بر پرداخت به موقع مطالبات گندمکاران

فضل الله رنجبر نماینده کرمانشاه در مجلس در جلسه علنی امروز در تذکری به رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر جهاد کشاورزی گفت: کشاورزان با مشکلات زیادی به دلیل قطعی برق و خشکسالی مواجه هستند اما نباید دیگر نگرانی از بابت پرداخت مطالباتشان داشته باشند لذا تاخیر در پرداخت پول گندم کشاورزان جایز نیست.

احمد بیگدلی نماینده خدابنده نیز در تذکر دیگری بیان کرد: ما در سال گذشته با مشکلاتی درخصوص پرداخت بهای گندم گندمکاران مواجه بودیم که متاسفانه امسال نیز وجود دارد.

وی افزود: از طرف دیگر هنوز کود شیمیایی برای کشت پاییزه داده نشده که باید برای رفع این مشکلات اقدامات جدی صورت گیرد.

معینی آرانی نماینده آران و بیدگل نیز در تذکری گفت: باید وزارت کشاورزی اقداماتی همچون پرداخت تسهیلات مالی و اعتباری و استمهال وام برای کشاورزان را در دستور کار خود قرار دهد.

همچنین جواد حسینی کیا نماینده سنقر و کلیایی در تذکر دیگری بیان کرد: پرداخت مطالبات گندمکاران امری ضروری است؛ چرا که کشاورزان علی رغم تمام مشکلات بی آبی و بی برقی محصول خود را به موقع پرداخت کردند اما هنوز مطالباتشان پرداخت نشده است.

وی افزود: مشکل دیگر توزیع نشدن کود شیمیایی است که برخی برای گران کردن کود، آن را توزیع نمی‌کنند؛ انتظار می‌رود وزارت کشاورزی جلوی گران شدن محصولات کشاورزی را بگیرد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1274680

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =