خبر اولسیاسی

عفو بین‌الملل: تصمیم اتحادیه اروپا درباره اسرائیل شرم‌آور و خیانت به افراد بی‌گناه است

سازمان عفو بین‌الملل تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر عدم تعلیق قرارداد شراکت با رژیم صهیونیستی را اقدامی شرم آور و خیانتی سخت و غیرقانونی به اصول اتحادیه اروپا و حقوق بشر دانست.

میدل ایست نیوز: آنیس کالامار، دبیرکل سازمان عفو بین الملل، با اشاره به تداوم نقض حقوق فلسطینیان توسط رژیم صهیونیستی و رد تعلیق شراکت با این رژیم توسط اتحادیه اروپا تصریح کرد: این روز در تاریخ اتحادیه اروپا به‌عنوان یکی از شرم‌آورترین لحظات ثبت خواهد شد.

به گزارش الجزیره، انیس کالامار با انتشار بیانیه‌ای پس از نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل تصریح کرد: رد پیشنهاد تعلیق قرارداد شراکت با اسرائیل توسط اتحادیه اروپا خیانتی به پروژه اتحادیه اروپا مبتنی بر احترام به قوانین بین‌المللی و مبارزه با استبداد است و چنین تصمیمی در واقع نقض قوانین خود اتحادیه و حقوق فلسطینیان است.

عفو بین‌الملل تأکید کرد: اتحادیه اروپا فرصت اتخاذ موضعی اصولی در قبال «جنایات اسرائیل» را از دست داده و در عوض چراغ سبزی به ادامه نسل‌کشی در غزه، اشغال غیرقانونی سرزمین‌های فلسطینی و نظام آپارتاید علیه مردم فلسطین داده است.

این سازمان یادآور شد نتایج بررسی های خود اتحادیه اروپا نشان داده است اسرائیل تعهدات حقوقی خود در چارچوب قرارداد را نقض می‌کند، اما اعضای اتحادیه ترجیح داده‌اند به جای آنکه به تعهدات بین‌المللی خود عمل کنند و جان فلسطینیان را نجات دهند، قرارداد تجارت ترجیحی با تل آویو را حفظ کنند.

کالامار تأکید کرد: هر بار اتحادیه اروپا در اتخاذ اقدام عاجل کوتاهی کند، خطر همدستی در این جنایات افزایش خواهد یافت.

وی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواست به انجام اقدامات فردی برای تعلیق هرگونه همکاری با اسرائیل، از جمله تحریم کامل صادرات سلاح و تجهیزات مرتبط، ممنوعیت تجارت و سرمایه‌گذاری در شهرک‌های غیرقانونی اسرائیلی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین مبادرت کنند.

گفتنی است نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا روز گذشته گزینه‌هایی مانند تعلیق کامل قرارداد، تحریم تسلیحاتی، توقف همکاری‌های تحقیقاتی و تجاری با اسرائیل و اعمال تحریم علیه برخی مقامات اسرائیلی را بررسی کرد، اما هیچ‌کدام از این گزینه‌ها حمایت کافی کسب نکردند.

عفو بین‌الملل کشورهای عضو را به اقدام فوری، به‌صورت مستقل یا جمعی، فراخواند تا سیاست‌های خود را با قوانین بین‌المللی، به‌ویژه رأی مشورتی دیوان دادگستری بین‌المللی در سال ۲۰۲۴ درباره وضعیت سرزمین‌های فلسطینی، هماهنگ کنند.

منبع
الجزیره

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − 8 =

دکمه بازگشت به بالا