علی صوفی:
حضور نظامیان در عرصه سیاست و اقتصاد پایان یابد؛ سبک زندگی مردم به رسمیت شناخته شود
علی صوفی تاکید کرد: یکی از اصلاحات ضروری عدم دخالت نظامیان در عرصه سیاست است. حضور نظامیان در عرصههای سیاسی، مدیریتی و اقتصادی باعث میشود هم عرصههای نظامی و امنیتی آسیب ببینند و هم حوزههای سیاسی و اقتصادی. لازم است نظامیان عرصه سیاست را رها کرده و اجازه بدهند سیاستمداران و فعالان حزبی در این بخش فعالیت کنند.

علی صوفی، تحلیلگر سیاسی با روزنامه اعتماد گفتوگو کرده است.
به گزارش اعتماد، بخشهایی از این گفتوگو را میخوانید:
- اگر قرار است اصلاحاتی صورت بگیرد، باید در جهتی باشد که حق حاکمیت مردم بر سرنوشت خود به رسمیت شناخته شود. مردم باید در راس امور قرار بگیرند. از این طریق است که شایستگان بر مسند قرار میگیرند. با حضور شایستگان در مسند، مشکلات کاهش مییابند.
- پس از جنگ ایدههای تعدیل اقتصادی یکی پس از دیگری اجرا شدند و مردم را فقیر ساختند. در سالهای پس از جنگ من به عنوان استاندار فعالیت میکردم با گوش خودم شنیدم معاون وزیری میگفت، همان طور که در جنگ، عدهای از مردم آسیب دیده یا کشته میشوند در فرآیند رشد اقتصادی هم اگر برخی اقشار آسیب ببینند، ایرادی ندارد! یکی از ضرورتهای اصلاحی در دوران پساجنگ، توجه به این واقعیت باید باشد که معیشت مردم بهبود یابد.
- ابعاد دیگر اصلاحات به رسمیت شناختن سبک زندگی مردم است. شما ببینید به بهانه حجاب، تندروها چه جسارتها که به شهروندان ایرانی و زنان وارد نساختهاند. زن و دختر مردم را با بدترین وضعیت سوار گشتهای ارشاد کردند و نوعی هتک حرمت صورت گرفت. وقتی از طریق نظارت استصوابی شایستگان فرصت حضور در نهادهای سیاستگذار و تصمیمساز را نداشته باشند، میدان در اختیار مدیرانی قرار میگیرد که در راستای مطالبات مردم اقدام نمیکنند.
- یکی دیگر از اصلاحات ضروری عدم دخالت نظامیان در عرصه سیاست است. حضور نظامیان در عرصههای سیاسی، مدیریتی و اقتصادی باعث میشود هم عرصههای نظامی و امنیتی آسیب ببینند و هم حوزههای سیاسی و اقتصادی. لازم است نظامیان عرصه سیاست را رها کرده و اجازه بدهند سیاستمداران و فعالان حزبی در این بخش فعالیت کنند.
- ضور نظامیان در عرصههای اقتصادی هم باید پایان یابد. چرا که هیچ فعال بخش خصوصی قادر نیست با نظامیان صاحب قدرت و نفوذ و رابطه رقابت کند. معتقدم این گزارهها در کنار سایر رویههای اصلاحی میتواند به مطالبات مردم پاسخ داده و زمینه شکلگیری ایرانی با ثبات، قدرتمند و توسعه یافته را فراهم کند.
دیدگاه تان را بنویسید